Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересно има ли.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lazy
    Първоначално публикувано от голямата риба
    но колко трябва да струва една най-обикновенна свещ която е с меден електрод и има живот около 10 000км
    Не съм специалист, може би толкова би трябвало да струва, но както казваш и ти : " най-обикновена". Все си мисля обаче, че ако си купя бензинова Алфа / не жигула /, ще искам да я "режа", а пък това едва ли ще се получи с най-обикновените свещи Никога не съм карал "бензинки", но знам, че искрата е от съществено значение. Особено за "бургии"
    искането да се "режеш" не е стандартна опция
    ако искаш да се режеш като хората - има си Порше, Ферари, Ламбо

е те тва е резанье, а неееееееееее ела ме ритни 1.8 ТС 2.0ТС - коне като за опел астра/калибра, само дето разходите са по 4!

има я и тая гледна точка, едно време имаше един Psycho дето каза - "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"
    астра гси 2.0 може и да е неква форма на сиромашка резачка, а алфата е скъпа, добре изглеждаща, стилна ... но не резачка, не и след 33 1.7 16в

и въпроса е на гледна точка, алфата е МАНИЯ и нищо друго,
    манията е като застанеш на улицата и да се зарадваш на това, което
    виждаш - стилна, красива, и не лошо вървяща - НО чуплива, крехка и скъпа за поддръжка
    шото на една вектра 2.0 турбо нема как да и се зарадваш, тва си е кочина, та ако ще колко ше да върви

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е - а именно стилно и красиво - особено за парите си
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
      ... "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"
      астра гси 2.0 може и да е неква форма на сиромашка резачка, а алфата е скъпа, добре изглеждаща, стилна ... но не резачка, не и след 33 1.7 16в

виждаш - стилна, красива, и не лошо вървяща - НО чуплива, крехка и скъпа за поддръжка
      шото на една вектра 2.0 турбо нема как да и се зарадваш, тва си е кочина, та ако ще колко ше да върви

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е...

АМЕН

Предлагам на модератора, да Заключи темата

Comment

искането да се "режеш" не е стандартна опция
        ако искаш да се режеш като хората - има си Порше, Ферари, Ламбо

е те тва е резанье, а неееееееееее ела ме ритни 1.8 ТС 2.0ТС - коне като за опел астра/калибра, само дето разходите са по 4!

има я и тая гледна точка, едно време имаше един Psycho дето каза - "алфата, колкото и да не ви/ни се иска, не е резачка"

нека се радваме на това което имаме, не е малко, и дай Боже да можем да го поддръжаме каквото трябва да е - а именно стилно и красиво - особено за парите си
        До сега само с интерес участвах индиректно в дискусията,да я наречем,НО сега не издържах и се намесвам .Вальо,братко,това беше най-невероятното и най-точно обяснение що е то ФЕН на АЛФА РОМЕО-Е В А Л А .Мисля,че това е най-точния край на тази бурна препирня
        2011 Giulietta MA-ex
        1995 155 1.8 TS 8V
        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Валджо....с тези ти последни слова не съм много съгласен...

Алфата не била резачка, ми пич...аз до колкото си спомням на Псаико Астрата беше доста разпилена, въпреки, че винаги другото се твърдаше...а и след гонката с на Пламен дизела не знам кой извади чук да я поправя астрата...както и да е, да не си обиди някой.

Ако погледнеш аналогичните коли на алфата и техните данни ще видиш, че алфата винаги е сред двете най-бързи...тоест сравнявай 147, с БМВ 147(тоест 1ва серия) Ауди А3 и ония боклук Мерцедес Ц-класа спорт купе....за каране по писта освен БМВ Алфата няма друг конкурент в класа си.

А и както някой от друга секта на БМВ казва, не всичко е права отсечка на 400метра.

Сравни 156 с Е46...и след това с Ягуар Х-тупе, Мерцедес Ц-класа, Ауди А4....ми тук са полува същото...имаш Алфа и БМВ и останалите.

Всичките изброени коли съм ги тествал не само карал...а някои от тях и на писта...така, че знам за какво става на въпрос.

Така, че за мен дефиницията за кола резачка е....с каква средна скорост дадена кола ти позволя да се движиш и да се чустваш сигурен. В тази дифиниция мисля Алфа може спокойно да се бори за едното от първите места. В формула 1 най-важна е средната скорост на движение.

В сегашния брой на АвтоМоторСпорт, има превод на МастерТеста който дискутирахме предни няколко месеца...за Алфа 159 пише, че е единствената кола където ЕСПто може напълно да се изключи, колата чисто и просто няма нужда от него...в 5 от 6 те динамични теста за управляемост Алфата е безапалационно първа.

А това за чупливостта, с кои други марки го сравни...та реши, че са чупливи?

пс: тая тема стала от мухата слон бре...
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

то въобще закво беше темата
            мани ... аз вече се изчерпах емоционално
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
              мани ... аз вече се изчерпах емоционално
              Горкия, много писа, затва
              sigpic
              === 75 1.8 T '86 ===
              === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Сток Астра неможе да набие сток Алфа
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                  Сток Астра неможе да набие сток Алфа

Зависи колко годишни са ! Ако са нови от магазина да, нооооо я си представи 10 годишна астра. Па тая е поне с 300 кила по-лека

И за Вальо... Не лошо вървяща ? Чуплива ? Сигурно е така, но аз не сам разбрал, че е по-чуплива от секоя друга кола.
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                  X