Тамън се върнах от поредния бумел и бързам да споделя впечатленията си!
На Катъра му гръмна окончателно мотора и аз окончателно се простих с мечтата си да го карам преди първия сняг!
Накратко, натоварих цялата цигания на злощастната Ренетка и поех бодро към нашето северно черноморие, между подрънкващи кофи с Кюстендилски домати, мелнишки любеници, такъмите ми за риба и гмуркаческите ми принадлежности.
Рени е типична 19-ка, но с една подробност.
Мотор от по-новите серии, който каталозите определят някъде около 100 к/с, но тегли добре и е учудващо чвръст!
Минахме през ада на София и бодро пердашехме по пътя.
Нищо особено, до като не влязохме във В. Търново!
Поради ладшафта, движението е малко затруднено.
Колегите, обаче са достойни за името - боляри!
Ще ти теглят, една майна, но после аристократично ще ти дадат път.
Накрая ще погледнат номера и ще се усмихнат!
Изобщо пичове!
Хубавото обаче свъшва до тук.
От тук натам, братя, попадате в миналия век.
До края не разчитайте на табелки или други указателни знаци.В цялата тая част на България, те са нелогични и объркващи! За гориво също! Зареждайте, където ви падне.Там има участъци по 80 киломерта, където не можете да заредите правилното гориво.
За метан не говориме изобщо!
Криво-ляво се дотътрихме до Варна и просто предвкусвах салатка с ракийка... ама...
Табелите те водят през цяла Варна в някакъв мезмислен ребус.
После се оказа, че има и съвсем нормален път!
Тука е мястото да отбележа, че много дискутираните и култови Пернишки Голфари, пасти да ядат!
Те изпреварват от ляво и от дясно.Правят кушии на светофарите и дрънчат и правят пушилки по кръстовищата, но...
Във Варна, никой не се оглежда, когато потегля.Явно всеки трябва да ги пази. Автобусите пердашат с 120 и не ги интересува, че ще те смачкат. Стопа тука е просто досаден знак. Абе дивотия! Перник е къде-къде по-цивилизован.
Намерихме хубава квартира в Кранево и ентусиазирани се отправихме към плажа.
Бях тежко екипиран и въоръжен.
Италиански плавници( скъсаха се), две маски и подводен харпун, пардон фотоапарат.
От 20 години ловувам с такива оръьия.
Набих огромния чадър на плажа, под укорителни погледи, но на мен не ми пукаше за бизнеса им.
Далдисах почти на половин миля от брега, но открих само умрели миди, изродени раци и много тиня.
Морето беше мъртво!
Повече не влязох, толкова на вътре и се наслаждавах да ....
Вечер... ами вечер не можеш да чуеш българска реч.
Няма лошо, но когата пренебрегваш явно българите...
Както и да е, отидохме да разпуснем на кръчма.Одобрена от хазяите и с одобрението на други дувари.
Салатата беше символична, пържолата сякаш бях сложил сандалите си, а сметката, като за хотел с 6 звезди.
Добре, че се обадих да Фаде и пуфтейки, с кръвясали очи ми обясни по бичия начин, къде има истинска вратна пържола!
Казва се механа Кранево.
Малко в повече ми дойде живата музика, но кухнята определено си беше на ниво.
Двореца и ботаническата градина.
Там на пръв поглед нещата бяха наред.
По 10 лева на човек и билета убеждава, че тия пари отиват за Софийския Университет!
Уви!
Нъцки!
Това, което видях ме убеди в противното!
Като цяло е атракция. С дегустацията и прочие, но все пак, гроба на кралицата миришеше на пикня, а общо парка не е потдържан добре.
Добро впечатление правят само кактусите.Те не са и претенциозни.
Тръгнахме си и решихме да отидем на нос Калиакра.
Криво-ляво го намерихме.
Обръснаха ни с входна такса и реших, че те сега ще видя загриженост и отговорност.
Наивник!
Запуснатос и арогантност на руските туристи,
Забравих да кажа!?
Те са навсякъде!
Отвратен тръгнах обратно.
Ренетка не ми направи много проблеми, в предвид формата на емблемата
Само и смених маншон на полуоска, смених лагер на 5-та скорост на кутията и преди Варна гръмна двоянката.
Нищо, като за марката.
Инче на връщане скука!
Добре, че на влизане в Перни, един голф ми премигна, изпревари ме с дрънчащи тенекии, вътре бяха две копелета с фрузури като петльова опашка, та ми стана мило и драго!
Все пак момчетат ме бяха преценили и бързо ми освободиха платното!
Свирнаха и се изгубиха в мрака!
Сега вече си пийвам ракийка и ви занимавам с глупости!!!!
На Катъра му гръмна окончателно мотора и аз окончателно се простих с мечтата си да го карам преди първия сняг!
Накратко, натоварих цялата цигания на злощастната Ренетка и поех бодро към нашето северно черноморие, между подрънкващи кофи с Кюстендилски домати, мелнишки любеници, такъмите ми за риба и гмуркаческите ми принадлежности.
Рени е типична 19-ка, но с една подробност.
Мотор от по-новите серии, който каталозите определят някъде около 100 к/с, но тегли добре и е учудващо чвръст!
Минахме през ада на София и бодро пердашехме по пътя.
Нищо особено, до като не влязохме във В. Търново!
Поради ладшафта, движението е малко затруднено.
Колегите, обаче са достойни за името - боляри!
Ще ти теглят, една майна, но после аристократично ще ти дадат път.
Накрая ще погледнат номера и ще се усмихнат!
Изобщо пичове!
Хубавото обаче свъшва до тук.
От тук натам, братя, попадате в миналия век.
До края не разчитайте на табелки или други указателни знаци.В цялата тая част на България, те са нелогични и объркващи! За гориво също! Зареждайте, където ви падне.Там има участъци по 80 киломерта, където не можете да заредите правилното гориво.
За метан не говориме изобщо!
Криво-ляво се дотътрихме до Варна и просто предвкусвах салатка с ракийка... ама...
Табелите те водят през цяла Варна в някакъв мезмислен ребус.
После се оказа, че има и съвсем нормален път!
Тука е мястото да отбележа, че много дискутираните и култови Пернишки Голфари, пасти да ядат!
Те изпреварват от ляво и от дясно.Правят кушии на светофарите и дрънчат и правят пушилки по кръстовищата, но...
Във Варна, никой не се оглежда, когато потегля.Явно всеки трябва да ги пази. Автобусите пердашат с 120 и не ги интересува, че ще те смачкат. Стопа тука е просто досаден знак. Абе дивотия! Перник е къде-къде по-цивилизован.
Намерихме хубава квартира в Кранево и ентусиазирани се отправихме към плажа.
Бях тежко екипиран и въоръжен.
Италиански плавници( скъсаха се), две маски и подводен харпун, пардон фотоапарат.
От 20 години ловувам с такива оръьия.
Набих огромния чадър на плажа, под укорителни погледи, но на мен не ми пукаше за бизнеса им.
Далдисах почти на половин миля от брега, но открих само умрели миди, изродени раци и много тиня.
Морето беше мъртво!
Повече не влязох, толкова на вътре и се наслаждавах да ....
Вечер... ами вечер не можеш да чуеш българска реч.
Няма лошо, но когата пренебрегваш явно българите...
Както и да е, отидохме да разпуснем на кръчма.Одобрена от хазяите и с одобрението на други дувари.
Салатата беше символична, пържолата сякаш бях сложил сандалите си, а сметката, като за хотел с 6 звезди.
Добре, че се обадих да Фаде и пуфтейки, с кръвясали очи ми обясни по бичия начин, къде има истинска вратна пържола!
Казва се механа Кранево.
Малко в повече ми дойде живата музика, но кухнята определено си беше на ниво.
Двореца и ботаническата градина.
Там на пръв поглед нещата бяха наред.
По 10 лева на човек и билета убеждава, че тия пари отиват за Софийския Университет!
Уви!
Нъцки!
Това, което видях ме убеди в противното!
Като цяло е атракция. С дегустацията и прочие, но все пак, гроба на кралицата миришеше на пикня, а общо парка не е потдържан добре.
Добро впечатление правят само кактусите.Те не са и претенциозни.
Тръгнахме си и решихме да отидем на нос Калиакра.
Криво-ляво го намерихме.
Обръснаха ни с входна такса и реших, че те сега ще видя загриженост и отговорност.
Наивник!
Запуснатос и арогантност на руските туристи,
Забравих да кажа!?
Те са навсякъде!
Отвратен тръгнах обратно.
Ренетка не ми направи много проблеми, в предвид формата на емблемата
Само и смених маншон на полуоска, смених лагер на 5-та скорост на кутията и преди Варна гръмна двоянката.
Нищо, като за марката.
Инче на връщане скука!
Добре, че на влизане в Перни, един голф ми премигна, изпревари ме с дрънчащи тенекии, вътре бяха две копелета с фрузури като петльова опашка, та ми стана мило и драго!
Все пак момчетат ме бяха преценили и бързо ми освободиха платното!
Свирнаха и се изгубиха в мрака!
Сега вече си пийвам ракийка и ви занимавам с глупости!!!!

Comment