Известие

Collapse
No announcement yet.

До нос Калиакра и назад!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• До нос Калиакра и назад!

Тамън се върнах от поредния бумел и бързам да споделя впечатленията си!
    На Катъра му гръмна окончателно мотора и аз окончателно се простих с мечтата си да го карам преди първия сняг!
    Накратко, натоварих цялата цигания на злощастната Ренетка и поех бодро към нашето северно черноморие, между подрънкващи кофи с Кюстендилски домати, мелнишки любеници, такъмите ми за риба и гмуркаческите ми принадлежности.
    Рени е типична 19-ка, но с една подробност.
    Мотор от по-новите серии, който каталозите определят някъде около 100 к/с, но тегли добре и е учудващо чвръст!
    Минахме през ада на София и бодро пердашехме по пътя.
    Нищо особено, до като не влязохме във В. Търново!
    Поради ладшафта, движението е малко затруднено.
    Колегите, обаче са достойни за името - боляри!
    Ще ти теглят, една майна, но после аристократично ще ти дадат път.
    Накрая ще погледнат номера и ще се усмихнат!
    Изобщо пичове!
    Хубавото обаче свъшва до тук.
    От тук натам, братя, попадате в миналия век.
    До края не разчитайте на табелки или други указателни знаци.В цялата тая част на България, те са нелогични и объркващи! За гориво също! Зареждайте, където ви падне.Там има участъци по 80 киломерта, където не можете да заредите правилното гориво.
    За метан не говориме изобщо!
    Криво-ляво се дотътрихме до Варна и просто предвкусвах салатка с ракийка... ама...
    Табелите те водят през цяла Варна в някакъв мезмислен ребус.
    После се оказа, че има и съвсем нормален път!
    Тука е мястото да отбележа, че много дискутираните и култови Пернишки Голфари, пасти да ядат!
    Те изпреварват от ляво и от дясно.Правят кушии на светофарите и дрънчат и правят пушилки по кръстовищата, но...
    Във Варна, никой не се оглежда, когато потегля.Явно всеки трябва да ги пази. Автобусите пердашат с 120 и не ги интересува, че ще те смачкат. Стопа тука е просто досаден знак. Абе дивотия! Перник е къде-къде по-цивилизован.
    Намерихме хубава квартира в Кранево и ентусиазирани се отправихме към плажа.
    Бях тежко екипиран и въоръжен.
    Италиански плавници( скъсаха се), две маски и подводен харпун, пардон фотоапарат.
    От 20 години ловувам с такива оръьия.
    Набих огромния чадър на плажа, под укорителни погледи, но на мен не ми пукаше за бизнеса им.
    Далдисах почти на половин миля от брега, но открих само умрели миди, изродени раци и много тиня.
    Морето беше мъртво!
    Повече не влязох, толкова на вътре и се наслаждавах да ....
    Вечер... ами вечер не можеш да чуеш българска реч.
    Няма лошо, но когата пренебрегваш явно българите...
    Както и да е, отидохме да разпуснем на кръчма.Одобрена от хазяите и с одобрението на други дувари.
    Салатата беше символична, пържолата сякаш бях сложил сандалите си, а сметката, като за хотел с 6 звезди.
    Добре, че се обадих да Фаде и пуфтейки, с кръвясали очи ми обясни по бичия начин, къде има истинска вратна пържола!
    Казва се механа Кранево.
    Малко в повече ми дойде живата музика, но кухнята определено си беше на ниво.
    Двореца и ботаническата градина.
    Там на пръв поглед нещата бяха наред.
    По 10 лева на човек и билета убеждава, че тия пари отиват за Софийския Университет!
    Уви!
    Нъцки!
    Това, което видях ме убеди в противното!
    Като цяло е атракция. С дегустацията и прочие, но все пак, гроба на кралицата миришеше на пикня, а общо парка не е потдържан добре.
    Добро впечатление правят само кактусите.Те не са и претенциозни.
    Тръгнахме си и решихме да отидем на нос Калиакра.
    Криво-ляво го намерихме.
    Обръснаха ни с входна такса и реших, че те сега ще видя загриженост и отговорност.
    Наивник!
    Запуснатос и арогантност на руските туристи,
    Забравих да кажа!?
    Те са навсякъде!
    Отвратен тръгнах обратно.
    Ренетка не ми направи много проблеми, в предвид формата на емблемата
    Само и смених маншон на полуоска, смених лагер на 5-та скорост на кутията и преди Варна гръмна двоянката.
    Нищо, като за марката.
    Инче на връщане скука!
    Добре, че на влизане в Перни, един голф ми премигна, изпревари ме с дрънчащи тенекии, вътре бяха две копелета с фрузури като петльова опашка, та ми стана мило и драго!
    Все пак момчетат ме бяха преценили и бързо ми освободиха платното!
    Свирнаха и се изгубиха в мрака!
    Сега вече си пийвам ракийка и ви занимавам с глупости!!!!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Някой доста те е пищисал
    Току виж от разказа ти съм разбрал, че между Търнов и Варна:1) няма табели; 2) няма бензиностанции(апропо ти колко пъти на 80км зареждаш)
    3) Като цяло е Варна е вредна за вашето здраве
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

много точно е усетил обстановката колегата.
      абе като ходихте по тоя маршрут, не хапнахте ли в мидената ферма в българево.
      точка

Comment

Да бе,
        те всички водят пет звезден начин на живот,и видиш ли-идват на село и не им е на нивото
        'ай 'ш ви замоля,слезте на земята
        На мен лично, рено 19 пълно с ядене,тенджери и такъми,Кранево и лукс нещо не ми се връзва
        Много ме кефят разказите ти Мордохай,ама пиенето явно вчера ти е било в повече
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

И аз предната седмица си направих един круиз по северното черноморие,но проблем с табелите не съм забелязал.Вярно е,че като стигнеш до Варна и се опитват да те хвърлят в трета глуха,за да не минаваш през града,но аз от акъла си не се деля и си пердаша през центъра по царския път.Базирах се и аз в Кранево и с изключение на жегата,която ми напомяше за Плевен,забележки нямам.Малко пътят до плажа е of road,но аз так или иначе си ходех до там с кракомобила.Морето беше станало на супа от жегата или по точно на компот от руски сливи,но и аз вече съм на годинки и ми припомни едни други времена.Гадничко беше вечер,че имаше много комари.
          Във Варна бензиностанции има бол,в това число и няколко броя на "Еко",което ме устройваше.Виж,след Балчик,нещата стоят коренно различно.Не че няма и там каде да заредиш,но аз не бих рискувал.
          На Калиакра е като в саваната в края на сухия сезон.Плащаш такса още преди да си стигнал и се забиваш на препечения от слънцето паркинг,фрашкан с упражняващи се в маневриране.Разходката до параклисчето е с невероятен сауна ефект.Добре,че от жегата бодилите покрай разкопките са изгоряли,за да може да се минава.
          Полюбувах се и на ветрогенераторите,но ако ги бяха сложили в главите на политиците ни,щяха да са по-рентабилни.
          Тюленово и Русалка благоразумно ги заобиколих и цъфнах в Шабла.Сигурно така изглежда територия подложена на ограничен ядрен удар.
          Опитах се да ида и до шабленското блато,но ентусиазмът ми беше охладен от фуражката на КПП-то с котегоричното " Не може " .И що бе джанъм?
          Бих си камшика обратно и се зарекох в близките 100 години до там да се не вяскам.
          После се пребазирах в Шкорпиловци и там ми беше много рахат.
          Туй то накратко.
          А,ходих и до Обзор,но като го видях на какво мяза,получих един друг зор и се сметох.
          А до колегата от Русе,дето оглеждаше "Фиорина" на плажа на Шкорпиловци,да знае,че е изловен в обектива.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Очаквам разтревожения отговор на варненската агитка.......
            Хем те предупредиха в отделна тема....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Е па я карам през градо културка и золуми ни праим

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Тука е мястото да отбележа, че много дискутираните и култови Пернишки Голфари, пасти да ядат!
                Те изпреварват от ляво и от дясно.Правят кушии на светофарите и дрънчат и правят пушилки по кръстовищата, но...
                Във Варна, никой не се оглежда, когато потегля.Явно всеки трябва да ги пази. Автобусите пердашат с 120 и не ги интересува, че ще те смачкат. Стопа тука е просто досаден знак. Абе дивотия! Перник е къде-къде по-цивилизован...
                Ти сигурен ли си, че си минал през Варна бре?!? Да не си объркал табелите или да те е подвела навигацията нещо?
                Относно оглеждането при потегляне, аз бях пуснал отделна тема за гостите на Варна, та да поясня и тук: ако си влязъл на червено в кръстовището, проблемът е в твоя телевизор. За последните 2-3 седмици имам 3 такива случая. И в трите навлизащият не беше с варненска регистрация.
                Нищо лично, ама е несериозно това, дето си го казал Разбирам нуждата от употреба на художествена измислица, обаче тоя разказ го вкара направо в раздел 'научна фантастика' Иначе е интересно четиво

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Далдисах почти на половин миля от брега, но открих само умрели миди, изродени раци и много тиня.
                Морето беше мъртво!
                Повече не влязох, толкова на вътре и се наслаждавах да ....
                Добре, че не си го напшравил, че още малко над 10 мили и е щяло да излезеш в извънтериториални води просто
                Апропо, на каква дълбочина си се гмурнал на 'почти половин миля от брега' Щото само с маска и плавници...
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Тва па варненци сте нещо много леснообидни хора бе деба
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Че сме шовинисти е ясно
                    Обаче,
                    чичка с напукани пети да ми се жалва,че му се е повредил емайла на ноктите от пясъка на плажа(примерно ) -'некси нИ мога да го приема
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Не сме бе. Просто да върна малко на земята автора. Основното, което трябва да направи впечатление на гост на града, са дупките, а не движението заради това го заподозрях в тенденциозност
                      Иначе аз си перкам ежедневно из града с по 120 зад автобусите и не ми пука
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

За варненци,или добро или нищо!

Comment

Ми ше мина, само да се снабдя с возило дето вдига повече от 110 км/ч

Надявам се да е въпрос на дни
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Че кой се впечатлява в BG от дупките?Профилактичната литотрипсия ни е привична.Виж на изключенията се впечатляваме.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Че кой се впечатлява в BG от дупките?Профилактичната литотрипсия ни е привична.Виж на изключенията се впечатляваме.
                              Лито..'кво?

Comment

Working...
                              X