Известие

Collapse
No announcement yet.

Знаехте ли, че бутилката Каменица от 2 литра била 2,6 литра?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами така е.... до кога ще ни цакaт с топла бира ?

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
      аз съм носил на един приятел бензин в железна туба с надпис 10л а на еко ми сипаха 11.4л,гледахме като ударени с мокър парцал ама тва е
      Като си купиш бисквитки "Катеричка" и отвориш кутията от вътре катерички ли излизат?!? Това, че има надпис 10 литра с нищо не гарантира обема на тубата да е 10 литра. А сертификат от метрологията тубата има ли? Така и не го схаванахте това, че на съдове за обща употреба обемите са дадени ориентировъчни, а не точни!

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
        аз съм носил на един приятел бензин в железна туба с надпис 10л а на еко ми сипаха 11.4л,гледахме като ударени с мокър парцал ама тва е
        Както писах по-горе и на мен ми се е случвало подобно нещо. Тогава за съжаление се ограничих само със скандала (тъкмо бях взел книжка) - май не разбирах, че човек освен да се кара, трябва да си потърси и правата. Трябва да сезира от една страна управителя или ръководстовот на съответната бензиностанция (или верига бензиностанции) и от друга страна да се обърне към Комисия за закрила на потребителите. Все си мисля, че ако не си мълчим и си търсим правата все по-малко ще ни "цакат с топла бира". За целта можете да разгледате следния линк http://www.kzp.bg/.
        А колкото до Лукойл - на http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do;...ItemKey=1744-6 можете да намерите телефон на потребителя и да се оплачете от подобно нещо.
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Може би лъжат с по-малко, но ако си занесъл някоя стара раздута бутилка е възможно да се получи тази разлика.
          Eла ще ти дам бутилка и я надуй да видим колко ще раздуе.Това да не е вол,да го надуеш през гъза и да му изправиш рогата?Я помисли малко,0,6л е с около 1/4 отгоре като обем,че и повече.Всички бензиностанции лъжат.

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:49 ----------

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
          Като си купиш бисквитки "Катеричка" и отвориш кутията от вътре катерички ли излизат?!? Това, че има надпис 10 литра с нищо не гарантира обема на тубата да е 10 литра. А сертификат от метрологията тубата има ли? Така и не го схаванахте това, че на съдове за обща употреба обемите са дадени ориентировъчни, а не точни!
          Абсолютно си прав,бутилката на Горна баня от 10л побира около 200-250мл по-малко.Примерно.

---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
          Плътност на бензина 0,74 g/cm3 , плътност на водата 0,998 g/cm³ . Останалото е математика и физика.
          Колегата говори за литри,което е обем,а не за маса.Всички знаем приблизително колко тежи литър бензин.И това,което си написал е валидно за конкретни атмосферни условия.Няма нужда от математика.
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
            Eла ще ти дам бутилка и я надуй да видим колко ще раздуе.Това да не е вол,да го надуеш през гъза и да му изправиш рогата?Я помисли малко,0,6л е с около 1/4 отгоре като обем,че и повече.Всички бензиностанции лъжат.
            Няма нужда да ми даваш - вземи една такава бутилка, която е постояла на слънце пълна с някаква течност и ще разбереш за какво става въпрос.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

И колко ще стане по-голяма? Това разширението за нищо го нямате. По тази логика е най-добре като си продавам апартамента да го правя авуст, между 14 и 16.00. Тогава ще е най-голям и ще му взема повече
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                И колко ще стане по-голяма? Това разширението за нищо го нямате. По тази логика е най-добре като си продавам апартамента да го правя авуст, между 14 и 16.00. Тогава ще е най-голям и ще му взема повече
                Никъде не съм написал, че ще се разшири 30% - малко такова разширение, пълнене до капачката и естествено малко измама.
                Ако може да не чете само това, което на някой му изнася.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                  Колега какви са тези апологии където пишеш за тези мошенници, направо нямам думи, срам!
                  А сега разтълкувай следното, другата ми кола показва точно колко литра имам в резервоара, демек следователно виждам точно колко литра са влезли при зареждане, та така онзи ден отивам на лукойл да ззареда и какво да видя, на колонката 13.25 литра, а в колата 10 литра.
                  Та така повече на лукойл никога и призовавам НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ НА ЛУКОЙЛ!!!!!!!
                  Опс, извинявам се зареждах към 15 часа при температура от 40 градуса, може би ми се е раздул борд. компюра
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                  Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
                    Колега какви са тези апологии където пишеш за тези мошенници, направо нямам думи, срам!
                    А сега разтълкувай следното, другата ми кола показва точно колко литра имам в резервоара, демек следователно виждам точно колко литра са влезли при зареждане, та така онзи ден отивам на лукойл да ззареда и какво да видя, на колонката 13.25 литра, а в колата 10 литра.
                    Та така повече на лукойл никога и призовавам НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ НА ЛУКОЙЛ!!!!!!!
                    Опс, извинявам се зареждах към 15 часа при температура от 40 градуса, може би ми се е раздул борд. компюра
                    И как разбра, че в колата ти са 10л ?
                    sigpic

Comment

И как разбра, че в колата ти са 10л ?
                      Колега чети постовете малко по-внимателно! Преди да зареда количеството в резервоара беше 7литра, а след зареждането 17литра, влезли са 10литра, а не колкото показваше колонката 13литра!

Comment

Не хвърляйте безразборни обвинения към хората - ти не можеш да отчетеш с такава точност по приборите ти в колата нито 7 нито 17литра.
                        sigpic

Comment

Не хвърляйте безразборни обвинения към хората - ти не можеш да отчетеш с такава точност по приборите ти в колата нито 7 нито 17литра.
                          Браво, е това е вица на годината!!!!
                          Пак ти повтарям чети по внимателно! Борда показва електронно колко точно литра имам в резервоара!
                          А сега кажи ми ти как на една друга верига бензиностанции всичко си е точно? Който иска да ми вярва и да се вслушва в призива ми ДАЛЕЧ ОТ ЛУКОЙЛ!

Comment

Браво, е това е вица на годината!!!!
                            Пак ти повтарям чети по внимателно! Борда показва електронно колко точно литра имам в резервоара!
                            А сега кажи ми ти как на една друга верига бензиностанции всичко си е точно? Който иска да ми вярва и да се вслушва в призива ми ДАЛЕЧ ОТ ЛУКОЙЛ!
                            Ами колега, като си сигурен, че е така отправи сигнал към съответните органи, за проверка и контрол.Няма уред в кола, която да ти покзава абсолютно точно колко литра е влязло в резервоара иначе.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Ами колега, като си сигурен, че е така отправи сигнал към съответните органи, за проверка и контрол.
                              За жалост колега след една седмица съм в сесия и не мога да се занимавам с тези глупости, а пък предния опит да се занимавам с такива идиоти претърпя пълен крах. Просто живеем в една страна с ненормална обстановка

Comment

За жалост колега след една седмица съм в сесия ...... Просто живеем в една страна с ненормална обстановка
                                Напълно съм съгласен с последното - законите ни са правени от разбойници и в защита на разбойниците, умело прикрити под демагогски лозунги в защита правата на Човека /разбирай Престъпника/. Ти си ощетен с няколко лева, той често брани престъпна дейност за милиони, а се разчита и на това първото в твоя пост - надали ще загубиш месеци и години в защита на твоите левчета срещу мощната и добре смазана корупционна машина. Резултатът е предрешен - и си викаш карай да върви!
                                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Working...
                                X