Известие

Collapse
No announcement yet.

Знаехте ли, че бутилката Каменица от 2 литра била 2,6 литра?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
    Напълно съм съгласен с последното - законите ни са правени от разбойници и в защита на разбойниците, умело прикрити под демагогски лозунги в защита правата на Човека /разбирай Престъпника/. Ти си ощетен с няколко лева, той често брани престъпна дейност за милиони, а се разчита и на това първото в твоя пост - надали ще загубиш месеци и години в защита на твоите левчета срещу мощната и добре смазана корупционна машина. Резултатът е предрешен - и си викаш карай да върви!

Колега, за да не бъде предрешен резултата не трябва да си викаш "карай да върви". Ако всеки път когато си прее..н (или мислиш че е така) си я в сесия, я нещо друго, нещата няма да се променят и жалването се превръща в демагогия.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Имам големи съмнения, че колегата е използвал някоя промоционална бутилка от 2.5л и са му я напълнили до капачката, а ние тук си пишем. Между другото в една голяма верига бензиностанции един път се опитаха да ми откажат бензин в пластмасова туба 5л., че ми трябваше за косачката - наложи се да ги освиркам, защото беше взета с точки от тяхния каталог.
      Колега,2.5 литра бутилка Каменица НЯМА...нито промоционална нито каквато и да било.
      Следователно обема на тази бутилка е 2 литра.И на каквито и физици да ми се правят някои хора тука,проблема е,че за 6 сек. зареждане нито може да се увеличи обема на бутилката(да се раздуе,както твърдят професорите),нито температурата да окаже влияние на ОБЕМА течност(в случая бензин),налят във въпросната туба.

Колегата започнал темата нека каже,дали е искрен с това,което казва,пък тогава да гадаем...Защото това първо ми се вижда абсурдно...второ никой от нас не може да е сигурен,че такава е истната!600 мл. на 2л. са си почти 27% отклонение,което е недопустимо и нереално!!!
      sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
      Ex...
      Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Първоначално публикувано от 155_8000rpm Покажи съобщение
        Колега,2.5 литра бутилка Каменица НЯМА...нито промоционална нито каквато и да било.
        Следователно обема на тази бутилка е 2 литра.И на каквито и физици да ми се правят някои хора тука,проблема е,че за 6 сек. зареждане нито може да се увеличи обема на бутилката(да се раздуе,както твърдят професорите),нито температурата да окаже влияние на ОБЕМА течност(в случая бензин),налят във въпросната туба.

Колегата започнал темата нека каже,дали е искрен с това,което казва,пък тогава да гадаем...Защото това първо ми се вижда абсурдно...второ никой от нас не може да е сигурен,че такава е истната!600 мл. на 2л. са си почти 27% отклонение,което е недопустимо и нереално!!!
        Не знам, ама много хора тук се вживяха - бахти бутилката.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:29.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Според мен няма да се получи голяма разлика за повече литри. На много бензиностанции съм забелязал, че ако сипвам бавно отчита повече. На колите няма проблем, защото винаги е на макс, ама на моторите се нелага са се пуска бавно, както и на шишета.
          Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
          Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

оффф ебхти цирка,човека ви казва за установена измама вии го искарахте престъпник,ебахти смеха,ама така сме българите обичаме да ни е...т че даже се и наместваме хахахаха към колегите дето им се разширяват бутилките с 1 л аре ше ви замоля бе мазохисти........
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Че има някакъв процент измама - Има .
              Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката .

П.С.

Темата бавно и сигурно отива към ключ а може и по зле - към коша .
              Изчерпа се вече .
              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката . . . . . . . . .
                Естествено, че не познаваме в детайли "естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката", не е и нужно, но и без тези специални познания всеки прави разлика между 2 литра и 2,6 литра, та дори и на око! Ми щом е толкова сложен тоя цикъл, давай до няколко литра да си мерим на око - със сигурност по-точно ще отмерим
                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Тва са пълни глупости дето ги изчетох до момента добре бе като отида и напълня 60 литра ако ми е примернп резервоара,а колонката ми напълни 63 кво праим? Кво ме Е.Е мене кви си проценти кви си глупости отпред на всяка бензиностанция пише ЦЕНА ЗА ЛИТЪР примерно 2.17 що да му плащам още 3х2.17 заредо просташката му колконка че не отчита правилно кво печеля в случая да си кажа мани то техника еми няма да стане ....
                  Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Може би лъжат с по-малко, но ако си занесъл някоя стара раздута бутилка е възможно да се получи тази разлика.

Как се раздува бутилка от бира -не ми е ясно - опитай да я надуеш на 3 атм и няма да мръдне

---------- Post added at 04:26 ---------- Previous post was at 04:23 ----------

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                    Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката .

П.С.

Темата бавно и сигурно отива към ключ а може и по зле - към коша .
                    Изчерпа се вече .
                    Защо ни е да я познаваме - нали тези дето освен че ни лъжат в литрите ни продават и скапани горива я познават много добре.
                    Я някой запознат да ми отговори тогава, защо с нямска нафта например една и съща кола дава с 10% по-нисък разход? ( Имам наблюдения не върху една а върху много такива автомобили. При Бензина е същото )
                    Ако започваме да ставаме неудобни на някой с нашите размисли и наблюдения - заключвайте я темата.
                    То вместо да съберем мнения от колеги за коректни бензиностанции и за начини как да се защитим за да не ни лъжат, то пак към коша темата!

Пък може бутилката да си е 2,5 литра а на нея да пише 2 литра - производителя да са се минали лееекинко
                    Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:40.
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                      Как се раздува бутилка от бира -не ми е ясно - опитай да я надуеш на 3 атм и няма да мръдне

---------- Post added at 04:26 ---------- Previous post was at 04:23 ----------

Защо ни е да я познаваме - нали тези дето освен че ни лъжат в литрите ни продават и скапани горива я познават много добре.
                      Я някой запознат да ми отговори тогава, защо с нямска нафта например една и съща кола дава с 10% по-нисък разход? ( Имам наблюдения не върху една а върху много такива автомобили. При Бензина е същото )
                      Ако започваме да ставаме неудобни на някой с нашите размисли и наблюдения - заключвайте я темата.
                      То вместо да съберем мнения от колеги за коректни бензиностанции и за начини как да се защитим за да не ни лъжат, то пак към коша темата!

Пък може бутилката да си е 2,5 литра а на нея да пише 2 литра - производителя да са се минали лееекинко
                      да със сигурност производителите са се излъгали мне тука винаги има умни глави дето спират хората да си кажат и споделят,почна с филма бутилката се разширява ние не знаем как да зареждаме,как да натискам бутона а като ми зимат парите,никой с нищо не се съобразява да не говорим за отвратителния им бензин,винаги слагам най скъпия(100 октана еко,шел ви паулър рейсинг или 98 лукойл се е тая помия...резервояра си е лаина и като свалиш филтъра се вижда за кво иде реч...
                      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Дайте да я обърнем тази тема на форумния мрънкалник и си се оплаквайте на воля - дано да ви олекне поне.
                        sigpic

Comment

ама верно стана мрънкалник тая тема.Дано да прозвучи по-конкретно , но на моята алфа е зареждан бензин само на еко , не са слагани добавки в бензина и преди две седмици колата стана мързелива , а сетне излезе в стачка(не запали).нямах възможност да измеря налягането на горивото и направо свалих помпата.Маркучът и уплътнението ,което държи помпата към разните му пластмаси и цедки бяха станали на дъвка и като ги стиснах с пръсти се размазаха като полуизсъхнала боя.Голямо миене падна сетне , но реших , че еко бензиностанцията на която съм зареждал мрази колата ми .Предполагам че кръщават бензина с някакви гнусни химии , които са агресивни към гумените елементи в резервоара.
                          Купих помпа втора употреба , на която маркучите и гумите са като нови, може човека , чиято е била колата да не е сипвал на Еко.

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

Говоря за Еко на ул. Христо Матов срещу ЧЕЗ Запад(на орион)
                          Last edited by Alexandrov70; d.m.y г., 14:22.
                          ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Бе аз затова си одя в Шел и нямам оплаквания, освен че е скъп 100 тицата
                            А иначе, наистина, който смята че е ощетен, да подава сигнали, иначе тука да си мрънкаме само е безмислено.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Бе аз затова си одя в Шел и нямам оплаквания, освен че е скъп 100 тицата
                              А иначе, наистина, който смята че е ощетен, да подава сигнали, иначе тука да си мрънкаме само е безмислено.
                              Тъй, ами - пълниш резервоара с Рейсинг догоре и си 6. Какво има вътре - колкото, толкова. Който не му изнася да върви да се оплаква.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                                ама верно стана мрънкалник тая тема.Дано да прозвучи по-конкретно , но на моята алфа е зареждан бензин само на еко , не са слагани добавки в бензина и преди две седмици колата стана мързелива , а сетне излезе в стачка(не запали).нямах възможност да измеря налягането на горивото и направо свалих помпата.Маркучът и уплътнението ,което държи помпата към разните му пластмаси и цедки бяха станали на дъвка и като ги стиснах с пръсти се размазаха като полуизсъхнала боя.Голямо миене падна сетне , но реших , че еко бензиностанцията на която съм зареждал мрази колата ми .Предполагам че кръщават бензина с някакви гнусни химии , които са агресивни към гумените елементи в резервоара.
                                Купих помпа втора употреба , на която маркучите и гумите са като нови, може човека , чиято е била колата да не е сипвал на Еко.

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

Говоря за Еко на ул. Христо Матов срещу ЧЕЗ Запад(на орион)
                                Аз сипвам на Еко от доста време, преди обикновен 95, сега вече само 100 октана и досега не ми е разяден двигателя, или поне изглежда добре, според мен причината трябва да я търсиш някъде другаде, не е в бензиностанцията!
                                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                                BMW 328i

Comment

Working...
                                X