Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за "Голяма семейна кола" с голям багажник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mapтo Покажи съобщение
    След дълго, досадно, отвращаващо и изнервящо обикаляне по автокъщи, частни собственици, шоурумове и т.н.
    На нищо читаво не попаднах , нагледах се на какво ли не... и наслушах се на какви ли не цени и др.
    Вчера сутринта, съвсем случайно попаднах на това моторно превозно средство и то е -

Мазда 6 2,0 Цди Спорт Комби
    121 конски сили , 2005 година производство. Със всичките екстри, само без кожени седалки.
    1-ви собственик на 91113 хил .КМ има съвсем леки козметично-епилационни забележки, които ще бъдат премахнати в БГ!
    С една дума, точно това ми отговаряше на критерийте: като - семейни, багажни, така и джобни...
    Ха да ми е честито
    Честито колега, ма на тая дори цвета и е същия като на Маздата на моя човек, който сменя съединител и маховик за 2750 лева... и преебана дюза преди тва за не знам кви пари, ма пак бяха доста... Дано да е безаварийна, че тогава много боли...
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Като трябва да е семеен,за още по-голям мислел ли си: Фиат Улис, Ланчиа Федра, Пежо 807, Ситроен С8. Всички след 2003 год. Вече паднаха на 8500-9000 лева. Имам такъв Фиат/ апропо,те всички са еднакви въпроса е да ти "пасне" външния вид и то по точно фарове,стопове и маски/. Друго всичко е еднакво. 7 места, перфектни дизели на Пежо. Моят е 110 кс. но има невероятна тяга. Представям си 2.2 HDI/JTD, 136 кс как дърпа. Разхода е приличен за такава кола/1,8 тона празна,2,4 тона с товар, 1,75 височина/. 6/100 при 100 км/ч, 8/100 при 140 км/ч, 8,5/100 градско. Частите са евтини защото ги произвеждат един вид,като при кооперативите. По двигател и трансмисия нищо не съм купувал/вече 3-та година/,но мога да кажа,че целия блок за управление на стъклата и огледалата на шофьорската врата струва 112 лв!!! Преден носач, нямаше и 100 лв. Мисля,че беше 90 и нещо! За комфорта при пътуване да не говорим- все едно си в хола във фотьойла! Не можеш да намериш по удобно нещо за каране и возене. Минавал съм по 400-500 км без да спирам. Като спреш да пуснеш "една вода",умора не се усеща. Четири човека пътувате заедно с "половината апартамент" без проблем. За мен няма по-добър семеен автомобил за дълъг път! Имал съм БМВ 5-ца комби, Фиат Мареа 1.9 дизел комби,още когато не се срещаха много-много в БГ, но това ще ти бие всички фантазии за семеен автомобил и дълъг път!

Comment

Първоначално публикувано от goge_to Покажи съобщение
        Като трябва да е семеен,за още по-голям мислел ли си: Фиат Улис, Ланчиа Федра, Пежо 807, Ситроен С8. Всички след 2003 год. Вече паднаха на 8500-9000 лева. Имам такъв Фиат/ апропо,те всички са еднакви въпроса е да ти "пасне" външния вид и то по точно фарове,стопове и маски/. Друго всичко е еднакво. 7 места, перфектни дизели на Пежо. Моят е 110 кс. но има невероятна тяга. Представям си 2.2 HDI/JTD, 136 кс как дърпа. Разхода е приличен за такава кола/1,8 тона празна,2,4 тона с товар, 1,75 височина/. 6/100 при 100 км/ч, 8/100 при 140 км/ч, 8,5/100 градско. Частите са евтини защото ги произвеждат един вид,като при кооперативите. По двигател и трансмисия нищо не съм купувал/вече 3-та година/,но мога да кажа,че целия блок за управление на стъклата и огледалата на шофьорската врата струва 112 лв!!! Преден носач, нямаше и 100 лв. Мисля,че беше 90 и нещо! За комфорта при пътуване да не говорим- все едно си в хола във фотьойла! Не можеш да намериш по удобно нещо за каране и возене. Минавал съм по 400-500 км без да спирам. Като спреш да пуснеш "една вода",умора не се усеща. Четири човека пътувате заедно с "половината апартамент" без проблем. За мен няма по-добър семеен автомобил за дълъг път! Имал съм БМВ 5-ца комби, Фиат Мареа 1.9 дизел комби,още когато не се срещаха много-много в БГ, но това ще ти бие всички фантазии за семеен автомобил и дълъг път!
        Не не съм мислел, а и повече не ми се налага да мисля
        Мерси все пак..
        Поздрави
        Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Добре де, някой загатна тук за момент за Шкода Октавиа и така си остана...
          И какво й е на Октавиата? Човекът иска голяма семейна кола. Ми то дори хеч версията й е огромна, имал съм щастието не само да се возя многократно в такава кола, но и да я покарам. Парадоксалното в крайна сметка е, че Астра и ОСтавиа-та са в един клас, а на Шкодата при хеч версията, багажника е голям колкото при комбито на Астрата... за какво говорим, въобще? Ако пък случайно реши да се метне на Октавиа комби колегата Марто, то определено ще е намерил най-големия шлеп, който да покрие изискването за голяма семейна кола. Октавиата е в класа на Голфа, Астрата, Мегана, а по размери и габарити, често се оказва по-голяма от коли от горния клас дори (където са Пасата, Лагуната, Вектрата, А4-ката). Простото сравнение е с Вектра С Караван например - багажника й е с идентичен обем като на хеча на Октавиа (530 л). От друга страна, и поддръжката при Шкодата е съвсем човешка, защото всичко под капака е Голф 4, докато при всичко в горния клас, е по-скъпо, без значение дали е Пасат, Вектра, Лагуна, Мазда 6 или друго...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
            Добре де, някой загатна тук за момент за Шкода Октавиа и така си остана...
            .......... Ако пък случайно реши да се метне на Октавиа комби колегата Марто, то определено ще е намерил най-големия шлеп, който да покрие изискването за голяма семейна кола. ............
            Вие не четете ли , че колегата вече е решил и се е "метнал" на доволно голям "шлеп" и е направил своя избор - Мазда 6 комби .

Спамим излишно в темата на колегата и е редно само да му честитим
            придобивката и да му изкажем благопожелания си .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Впоследствие видях, че вече е напазарувал, но все пак, инфото, което съм дал, мисля, че не е излишно.

Безаварийна и комфортна с новия кораб, колега.
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Абсолютно!
                Вече си имам голям "шлеп" !
                Може да се заключва темата вече!
                Ако в някой друг живот се метна в "оСтавиЯ", тогава
                пак ще моля местния модератор, да отключи пак темата ми с хвалбите
                п.С. Мерси пак, за акълите, нека други кандидат комбаЙнери, да се снабдяват с инфо от тая тема откъм идеи и прочие!
                Last edited by Mapтo; d.m.y г., 12:54. Основание: :)
                Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Working...
                X