Известие

Collapse
No announcement yet.

Ами велосипедиста?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Тези момчета направо се подиграват с гравитацията - ще трябва да си сменя накладките и да се пробвам и аз, но ме е страх, че може да се разглобя някъде.
    Абе аз страха си от разглабяне що годе съм го преодолял. Е, ако тръгна да скачам от моста или от покрива на сградата както в първото клипче ще ми се върне много бързо страха
    Иначе то не е до накладки. Байковете за подобни изъплнения разполагат с по една спирачка. Я предна, я задна. В зависимост от препочитанията на каращия. А не рядко са без никакви спирачки.
    И един съвет. Не знам как караш, но ако пробваш тия трикове си смъкни седалката възможно най-ниско
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

detelazurno, нещо ми стана а за лекомислието, ако го имаше докато карам, нямаше да ме има вече. Опитвам се да обясня, че не каската предпазва човека, а главата му. Т.е. ако откача и реша да пробвам планинско спускане, вече каската ще ми е нужна.

pastora, извинявай.

old alfist, такива трикове се правят само с колелета за trial

http://www.trial.ricany.cz/images/ne...bull06bike.jpg

http://www.comparestoreprices.co.uk/...-2006-bike.jpg

Те не стават за нормално каране, а колелетата, които стават - не стават за подобни трикове.

Ей тия са за скокове:
      http://www.evanscycles.com/product_i...jpg?1227135511

Огромна амортесьорна вилка, ниска задница... с това по-можеш да се движиш, но с много ниска скорост.

Ако просто искаш да скачаш от/на бордюри можеш с всякакво колело (и да му смъкнеш седалката както препоръчаха вече)
      по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
        detelazurno, нещо ми стана а за лекомислието, ако го имаше докато карам, нямаше да ме има вече. Опитвам се да обясня, че не каската предпазва човека, а главата му. Т.е. ако откача и реша да пробвам планинско спускане, вече каската ще ми е нужна.

pastora, извинявай.

old alfist, такива трикове се правят само с колелета за trial

http://www.trial.ricany.cz/images/ne...bull06bike.jpg

http://www.comparestoreprices.co.uk/...-2006-bike.jpg

Те не стават за нормално каране, а колелетата, които стават - не стават за подобни трикове.

Ей тия са за скокове:
        http://www.evanscycles.com/product_i...jpg?1227135511

Огромна амортесьорна вилка, ниска задница... с това по-можеш да се движиш, но с много ниска скорост.

Ако просто искаш да скачаш от/на бордюри можеш с всякакво колело (и да му смъкнеш седалката както препоръчаха вече)
        Не съм съгласен за амортисьорната вилка. Огромна амортисьорна вилка ще ти трябва ако искаш да газиш яко. А това има смисъл само за downhill и от част за XC. За trial ти трябва ниската задница от това което си описал. Рядко се среща някой който да предпочита амортисьорна вилка за изълнениа тип bunny hop. Просто окачването изяжда много голяма доза от енергиятя която влагаш за да се изтласкаш.

Comment

Момчета, аз ще се задоволя със скачане от тротоари - и без това го правя и сега. Много специален и опасен е този спорт - пък и две деца деца на мен разчитат.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
            Не съм съгласен за амортисьорната вилка. Огромна амортисьорна вилка ще ти трябва ако искаш да газиш яко. А това има смисъл само за downhill и от част за XC. За trial ти трябва ниската задница от това което си описал. Рядко се среща някой който да предпочита амортисьорна вилка за изълнениа тип bunny hop. Просто окачването изяжда много голяма доза от енергиятя която влагаш за да се изтласкаш.
            имам предвид скокове (от рампа)(dirt jump), а не трикове (trial). Постнах го за да се види, че за подобни щуротии колелото трябва да е с ниска задница.

Comment

И с Х-ове може да караш дърт
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

А защо велосипедистите не се научат малко сами да се пазят ? Как може в час пик да си карам аз и някакви 12-13 годишни да ми карат на 1 гума на сантиметри от мен.Такива как да ги опазя ? Пресен случай от миналата седмица.Часът е 20:30,а времето дъждовно.Аз си карам бавно с 40 по път с две плътна.Е какъв беше тоя глупав велосипедист дето пресече с колелото си без да носи нито някаква жилетка по-специална,нито имаше някакви светлини-нищо ! Набих спирачки и колата се пързулна по мокрия асвалт и се разминах на сантиметри от задната му гума,а пича си продължи спокойно и дори не се обърна Ами ако карах с 60 вместо 40 ? Дали нямаше да го блъсна ...
                159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                  И с Х-ове може да караш дърт
                  Да и за трайъл също.

Най-голямата заблуда е, че велосипедът е превозно средство с нулеви емисии. Все пак и ние издишаме въглероден диоксид, дори да стоим на едно място. А пък кравите замърсяват повече, отделяйки метан, при един друг физиологичен процес.

Comment

Да и за трайъл също.

Най-голямата заблуда е, че велосипедът е превозно средство с нулеви емисии. Все пак и ние издишаме въглероден диоксид, дори да стоим на едно място. А пък кравите замърсяват повече, отделяйки метан, при един друг физиологичен процес.

Човече, значи и обувките ти са с доста сериозни емисисии!
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Е тва за издишането на въглеродния диоксид е майтап, ама кравите наистина замърсяват

Някой може ли да даде точен списък на велоалеите в София?
                      Last edited by sa6o_roman; d.m.y г., 04:29.

Comment

А, бе то имало колелета със сензори за светлина - бахти колелетата.
                        Сноши както си караме с едно друго колело и изведнъж му се включиха светлините - грейна целия отпред и отзад.
                        sigpic

Comment

Абе щом има мотоцииклети с климатик, значи и бебешки колички с парктроник ще измислят

чудя се колко ли струват тия светлини със сензор...

Comment

Абе щом има мотоцииклети с климатик, значи и бебешки колички с парктроник ще измислят

чудя се колко ли струват тия светлини със сензор...
                            Колелото е BMV и струва 1950лв.,а динамото се намира в оста на предлата капла, която е с гуми Континентал Контакт.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Колелото е BMV и струва 1950лв.,а динамото се намира в оста на предлата капла, която е с гуми Континентал Контакт.
                              Гумите не ме изненадват никак. И Michelin имат гуми за колело. Това със сензорните светлини обаче е интересна екстра и не я бях виждал, нито чувал. Между другото подобна цена за колело с тази марка ми се еижда доста малко. Явно единствената му екстра са сензорните светлини. Я хвърли малко светлина за туй возило

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                                Гумите не ме изненадват никак. И Michelin имат гуми за колело. Това със сензорните светлини обаче е интересна екстра и не я бях виждал, нито чувал. Между другото подобна цена за колело с тази марка ми се еижда доста малко. Явно единствената му екстра са сензорните светлини. Я хвърли малко светлина за туй возило
                                А, ми може да са му го продали по-евтино, защого той им е редовен клиент - и колата, и джипа му са BMV. Иначе колелото изглежда едно пенсионерско с калници и багажник, но той човека си е на 61г. и такова си му харесва. Прилича на това : http://www.bmw.bg/bg/bg/insights/bmw...ring_bike.html
                                Last edited by old alfist; d.m.y г., 10:09.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X