Известие

Collapse
No announcement yet.

Току що ни разтресе

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    А дали има статистика, в кой сезон стават най- много земетресения. Аз имам чувството, че зимата не е имало земетресение до сега или поне е много по- рядко.
    Няма такава зависимост, лично аз пък си мисля, че стават все по тъмно, вечер ама последните бяха на светло
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      При тоя магнитут нищо няма да чуем, каквото и да е, отделно всяко земетресение има вертикална и хоризонтална компонента. Когато е по-близо до епицентъра, се усеща по-силно вертикалната компонента, понеже епицентърът е бил в София, всички са го усетили като вертикално. А хоризонталната компонента - тя се разпространява по надалеч, по -бавно затихва и стига до нас. От нея е по-слабо усещането.

Това е извадка от интервюто с шефа на геофизичната лаборатория на БАН:
      http://www.dnevnik.bg/intervju/2010/...a_ban/?print=1
      Вчера по едно време се разтръска яко и се чудех хоризонтално ли е или верикално, но се оказа един вибрационен валяк на съседната улицата - направо сградата влезе в резонанс и се раздънкаха стъклата.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:21.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Аз през 10мин имам съмнение за земетресение, защото работя на Графа и при всяко минаване на трамвай имам чувството, че сградата ще падне

Comment

Working...
        X