Първоначално публикувано от PE4E
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да питам за наемател
Collapse
X
-
SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
-
Както казах по-горе ако няма документи за собственост нищо не може да направи! Колкото до свидетелите, описанието по белези на вещите това е толкова лесно оборимо, че просто няма смисъл да кго коментираме. Както колегата rumanqska казва лесно наемателя може да даде описание и на климатиците, мебелите и т.н в жилището при положение, че е живял в него. Това означава ли, че може да предяви претенции към тях? В случая всичко е въпрос на доказване.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 10:38.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Айде да ви питам господа "разбирачи", Вие лично по колко такива преписки сте работили и какъв е бил резултата? Надявам се, че не се обиждате ама изобщо не сте в час по темата и изказвате абсолютно подвеждащи и не компетентни мнения.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
пазиш ли бележката за разходите?, донася ти отраканата сестра пари да ти покрие разходите, които брат и е направил, отивате в първия магазин и за сумата която ти носи и купуваш чисто нова уредба или друго което си продал.
Тя не може НИЩО да направи без пълномощно от брат и. Онзи да си лежи в панделата, ти си гледай живота.
Ако искаш пък да си изряден пусни жалба (съвсем сериозно) против сестрата за заплахи и ела да ме почерпиш. Пазиш си номерчето от деловодството и цъкаш колко е несправедлив живота към някой.Last edited by aav; d.m.y г., 13:46.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАйде да ви питам господа "разбирачи", Вие лично по колко такива преписки сте работили и какъв е бил резултата? Надявам се, че не се обиждате ама изобщо не сте в час по темата и изказвате абсолютно подвеждащи и не компетентни мнения.
Първоначално публикувано от aav Покажи съобщениеТя не може НИЩО да направи без пълномощно от брат и.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 12:33.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАйде да ви питам господа "разбирачи", Вие лично по колко такива преписки сте работили и какъв е бил резултата? Надявам се, че не се обиждате ама изобщо не сте в час по темата и изказвате абсолютно подвеждащи и не компетентни мнения.айде да не е лап топ, щото вътре има информация, но примерно да кажеме за телевизор.
Lexus IS200
Comment
-
Още едно мнение, има уреди има проблем, няма уреди-няма проблем. Демек изкарай ги от апартамента си, наври ги в някоя маза или гараж и си гледай кефа. На сестра му можеш да и покажеш среден пръст и да и кажеш че си ги в взел, пък като излезе аверчето ти от панделата, ще си се разберете. Все пак той може и да не знае че сестра му иска "имането". Намери си и някой за свидетел че всичко е станало като по-горе описаното и това е.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колега, приятелите са приятели, ама сиренето е с пари.
На въпроса - за такива неща, договори са нужни винаги. Че аз дори за едната кола имам пълномощно, макар че е на баща ми. Само че това разните застраховали, ГКПП-та и всякакви други не ги интересува, че ми е баща. Документ. Това е.
Що се отнася до въпросната, хм... дама... ако не ти донесе фактури и гаранционни карти на уредите със серийните номера на името на брат й, може да претендира точно толкова за собственост над тях, колкото и ти. Полиция няма да викне, защото тя дори да има тези документи, дълбоко се съмнявам да има нотариално заверено пълномощно да се разпорежда с тях.
Така че при всички случаи можеш да я пратиш да пасе патките. Или да си ги плати и да ги отнася, или ги продавай и си прибирай парите, дето не са ти дадени за наемите + сметките на твой гръб...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
а свидетел на устния договор ?
адреса регистрация дали има въпросния освен това ?
само със свидетели и белези не може да се докаже нищо... трябват и веществени доказателства. (предполагам, че няма и никакъв документ за наемите, които ти е плащал)
както ти казаха вече колегите, една жалба против тая овца - да ти е мирна главата, че няма да те занимава и евентуално да послужи при последващ диспут...
@BLUE - да имал съм на 2 пъти такива проблеми
@на стефан - ходи дай едни 50-100 лв на адвокат да те консултира, да си сигуренLast edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:42.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
не искам да обиждам никой и да се заяждам с никого, но ако няма договор за наем, реално не е имало отдаване под наем. Устния договор няма никаква тежест в случая. От друга тсрана ти си му събирал наем без да си регистрирал в общината, че имаш наемател ( това е задължително + съгласието на всички съседи по закон).
Реално той ако няма бележки или документ, който да доказва собственост вещите са ничии. От друга страна ти в момента погледнато от законова гледна точка:
1. си укривал доходи дълго време и не си плащал данък върху тях.
2. в момента упражняваш рекет върху сестра му, защото й искаш пари без никакво правно основание за това, а държиш и се саморазпореждаш със собствеността на брат й.
Моето мнение е да се разберете човешки с девойката или родителите на момчето и да им обясниш как стоят нещата без скандали и разпри.
И като цяло бих те посъветвал да не пишеш такива неща по форумите и интернет, а да се съветваш а юристи на 4 очи, защото това си стои и може да се обърне срещу теб.
поздрави и със здраве!няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Чета и не вярвам на ушите си !!! Приятелю с риск да убия и малкото положително останало от тази случка, ще ти кажа, че сам си си виновен като не си подписал договор! Лошото, е че наистина могат да ти направят проблем, защото както казах нямаш документи за покупка на техниката и може да прояви иск за кражба и тогава ще стане дебела работата. В България устата уговорка няма юридическа давност и тежест.
От друга страна не можеш да докажеш, че си имал наематели. Тук пак губиш, защото пък ако си имал трябва в края на годината в данъчната декларация да упоменеш приходите си от неам, независимо, че не си фирма, а те както знаем са 20%!
От дотук изброеното можем да обощим за в бъдеще да пишеш договори и да си спиш спокойно, че няма да ти се дойде полиция на блидираната врата!
Занимавам се с недвижими имоти и повярвай ми виждал съм много такива случаи. Но като гледам какви са смешници нищо няма да направят.
Моят съвет е да махнеш техниката от там. Примести я у вас или на друго място или я продай! Пак ще си напред поне малко! Поздрави !
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеа свидетел на устния договор ?
адреса регистрация дали има въпросния освен това ?
само със свидетели и белези не може да се докаже нищо... трябват и веществени доказателства. (предполагам, че няма и никакъв документ за наемите, които ти е плащал)
както ти казаха вече колегите, една жалба против тая овца - да ти е мирна главата, че няма да те занимава и евентуално да послужи при последващ диспут...
@BLUE - да имал съм на 2 пъти такива проблеми
@на стефан - ходи дай едни 50-100 лв на адвокат да те консултира, да си сигурен.
Иначе не е нужно да се докаже наемно правоотношение, че да има обсебване на вещите, така че недейте му дава акъл на човека да прави глупости.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеАз го консултирах вече и без 50-100 лева. Е сега, ако рече да черпи някоя бира няма да му откажа, да не го обидя.
Иначе не е нужно да се докаже наемно правоотношение, че да има обсебване на вещите, така че недейте му дава акъл на човека да прави глупости.) При следващото виждане имаш бая бири хех.
Колкото до проблема , днес разбрах ,че на пича са му дали осем лазарника и е в сицилия да си ги лежи.
Колкото до нещата му ,на никого нищо няма да давам ,освен ако нямат документи за вещите и генерално пълномощто. Днес говорих с работодателя му -при когото са останалите му вещи и той ми каза ,че дори не знае сестра му да ми се е обаждала и прочие,което ме навежда над една мисъл ,че момичето иска да избие някаква чивия от брат си ....
Comment
Comment