Известие

Collapse
No announcement yet.

Куче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Куче

Колеги търся си куче ,но доста се двоумя.По принцип съм много обичам кучета винаги съм имал куче до мен още от ранна детска възраст.Преди 5 години се наложи да приспя последото си куче и от тогава не мога да събера смелост да си взема друго.Вече съм решил ,че ще взема куче ,защото детето много иска , а и на мене също ми се иска от доста време да си взема куче.
    Проблема е следния чакам второ дете, което ще се роди до 30-тина дни.
    Мисля че няма да има проблем ,но все пак дали да не почакаме още , въпреки че малката е полудяла по тези животинки , сигурно е наследствено,
    Другото което се чудя е каква порода да е.Искам да подлежи на дресировка ,и както знаетеима породи които миришат доста, има и такива които не чак толква, искам от вторите.Също предпочитам голямите породи.
    За сега няма да пиша към кои породи съм се ориентирал ,за да не стават спорове между пристрастни към породите.
    Ще кажа малко по-късно към какво се ориентирам.
    Благодаря предварително на отзовали те се.
    Очаквам компетентни мнения.
    Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Добре си решил, щом си имал куче, знаеш какво е и съответно си се подготвил.
    На въпроса-аз лично винаги съм предпочитал кучета с къс косъм и да са тип пазачи.Някои обаче са по инатливи, много зависи от родителите, в тоя случай породисто, с гаранция е добро решение.
    Лично аз обичам ротвайлер, доберман, всякакви териери, най вече бултериера.Ама ти коя порода предпочиташ не знам.
    Всъщност куче, което лесно се дресира, същевременно е с харкатер и сила, много често може да респекира доста други породи, а у нас е доста пренебрегвано е кралския пудел.Не съм виждал скоро обаче качествени екземпляри, засега толкова.
    Голямата ми дъщеря отрасна с добермана ми Фред, та проблеми няма.Е има един момент, в който просто трябва да се внимава, та в този случай може би е хубаво да си вземеш по спокойно куче, което изисква и по малко грижи и разходки.
    Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Според мен няма от какво да се притесняваш относно детето.Кучето ни е на 13 г. , а втората щерка се роди януари месец.Даваш си му редовно хапчета , къпане и т.н.Относно породата не се наемам, защото всеки си има предпочитания.Доколкото знам немските овчарки най-подлежат на дресиране.Успех.
      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Аз съм много пристрастен към http://www.angelsstaff.com/bg/
        мене ме нема, в целата схема........

Comment

Шнауцер стандарт е твойто
          Alfa Romeo GT 1.8 TS

Comment

Това стафа е толкова просто куче че просто нямам думи. На бачкането имаме едно, аз никога не бих си взел такова куче. И като знам как тегли кат магаре, за ръста си е уникално силно, но всичко приключва с това, грам интелект няма. Имах навремето източно европейска овчарка, нелошо куче с добри пазачески способности, никога не ми е посягало, най-големия минус бяха дългите косми(имайки предвид че го гледах в апартамента). Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.

пп Мнението ми не е компетентно, всичко се базира на лични наблюдения.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колега кажи ти към кои породи си се ориантирал за да можем да ти помогнем, с някакви насоки, като добри и лоши черти

Аз лично като почитател на едрите породи, харесвам най-много нюфаундлендите - големи, умни и страшно любвеобилни. Поддават се на дресировка, но за пазач не стават макар размерите си... Лошото при всички едри породи е че са по-податливи към дисплазия....
              Късокосместо или дългокосместо е въпрос на предпочитание - и двата вида ако не се поддържат (да се решат редовно) оставят страшно много косми навсякъде

П.П. Мога да пиша още много, но си мисля че по-полезно ще ти е да ти дам информация за конкретните породи, към които си се насочил
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Т... Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.....
                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%...B8%D0%B5%D1%80

Чак да те хване страххх
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Аз помагам. Напоследък много съм се влюбил в ГОлдън Ритривърите. Изключително добър нрав, податливи на дресировка, грижливи, винаги позитивно настроени, създават почти и само приятни емоции. Минусът е че са с дълъг косъм. НЕ миришат. Надявам се в скоро време и аз да се сдобия с такова.
                  Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    Това стафа е толкова просто куче че просто нямам думи. На бачкането имаме едно, аз никога не бих си взел такова куче. И като знам как тегли кат магаре, за ръста си е уникално силно, но всичко приключва с това, грам интелект няма. Имах навремето източно европейска овчарка, нелошо куче с добри пазачески способности, никога не ми е посягало, най-големия минус бяха дългите косми(имайки предвид че го гледах в апартамента). Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.

пп Мнението ми не е компетентно, всичко се базира на лични наблюдения.

Хаха, колега ти каза бахти вица... тва на работата ви гаранция, че е всичко друго, но не и стаф! Стафа в момента измества немската овчарка в американската армия

Ако под териери имаш предвид питбул териера, той е забранен не заради друго, а защото не са способни по друг начин да се справят с боевете с кучета. Няма куче, което да обича хората повече от пит-а... Грешно е мнението, че са изруди по природа.

Както сам каза не си компетентен в тази област, не ангажирай хората с погрешни изводи.

Аз ако трябва сега да си взимам куче бих взел отново питбул или стаф, но може би повече клони към стаф, защото се подават по-лесно на дресировка, за разлика от твърдия нрав на пит-а. Но това си е въпрос на личен избор.

Към автора: колега ако ти се чака до пролетта и искаш ще те уредим с едно питче
                    Last edited by Peak1; d.m.y г., 02:16.
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Не е много уместно точно сега да си взимаш куче, при положение, че чакаш дете до 1 месец.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

За мене лично хъскита-та са най-красивите кучета. Имам 2 такива и са страхотни. Единствения минус е, че не са особенно податливи на дресировка или поне аз нямах успех и за това сега са на село....

Comment

Колега, каквото и куче да си вземеш няма значение. Единственото, което аз мога да гарантирам е, че това е най-истинския приятел , който можеш да намериш. При тях няма лицемерие, няма задни мисли. Това, че чакаш дете не трябва да те притеснява. Ако се грижиш за него - няма проблем. Най-важното е наистина да мислиш, че искаш такъв член на семейството. Защото, кучето (а и всеки друг домашен любимец) е член на семейството, с който ВСИЧКИ трябва да се съобразват. От личено опит мога да кажа, че грижите за домашния любимец могат да научат децата ти само на доби неща. Ако си сигурен, го искаш вземи си - без значение от породи и прочие глупости - кучето е най - верния приятел, който можеш да намериш - и ти и твоите деца. У кучето няма лицемерието на хората, няма злоба и завист - има само истинско приятелство!!!
                          Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 03:53.
                          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                            Хаха, колега ти каза бахти вица... тва на работата ви гаранция, че е всичко друго, но не и стаф! Стафа в момента измества немската овчарка в американската армия

Ако под териери имаш предвид питбул териера, той е забранен не заради друго, а защото не са способни по друг начин да се справят с боевете с кучета. Няма куче, което да обича хората повече от пит-а... Грешно е мнението, че са изруди по природа.

Както сам каза не си компетентен в тази област, не ангажирай хората с погрешни изводи.

Аз ако трябва сега да си взимам куче бих взел отново питбул или стаф, но може би повече клони към стаф, защото се подават по-лесно на дресировка, за разлика от твърдия нрав на пит-а. Но това си е въпрос на личен избор.

Към автора: колега ако ти се чака до пролетта и искаш ще те уредим с едно питче
                            Колегата не е много прав, но и ти не оставаш по-назад Сам го каза "не ангажирай хората с погрешни изводи". Не знам до колко си компетентен, но не ангажирай никой с толкова крайни мнения - всеки си има предпочитания за порода (разбираемо е всеки си има вкус), но не можеш да твърдиш че определена порода обича хората повече от ддруга/и...

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Не е много уместно точно сега да си взимаш куче, при положение, че чакаш дете до 1 месец.
                            Ако реши да си взима куче от развъдник, може да му се наложи да чака и доста повече от месец

П.П. Колега стига ни държа в неведение - сподели към каква порода си се насочил...
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

Като ще е куче да е куче :

Аз съм фен на ловджийските породи.
                              Имам един ирландски сетер, който е много жив и добродушен.
                              Минуса му са космите.
                              Аз друго куче освен ловджийско няма да имам !
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                              X