Известие

Collapse
No announcement yet.

Куче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На мен любимата ми порода е mastino napoletano, но понеже съм в апартамент не съм се сдобил с такова
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Каквото и да е кучето ангажимента е огромен.Гледам немска овчарка вече 15-та година и за мен това е кучето.
      0888515205

Comment

Търся колега от Шумен за съдействие

Хубаво нещо е кучето.
        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
          Хаха, колега ти каза бахти вица... тва на работата ви гаранция, че е всичко друго, но не и стаф! Стафа в момента измества немската овчарка в американската армия

Ако под териери имаш предвид питбул териера, той е забранен не заради друго, а защото не са способни по друг начин да се справят с боевете с кучета. Няма куче, което да обича хората повече от пит-а... Грешно е мнението, че са изруди по природа.

Както сам каза не си компетентен в тази област, не ангажирай хората с погрешни изводи.

Аз ако трябва сега да си взимам куче бих взел отново питбул или стаф, но може би повече клони към стаф, защото се подават по-лесно на дресировка, за разлика от твърдия нрав на пит-а. Но това си е въпрос на личен избор.
          Напълно правилно, териера е върха на кучетата, но има твърд нрав и изисква любов, търпение и грижи.
          Криворазбраните наши разбирания, съчетани, както и всичко у нас с беззаконията водят до твърдения че това куче било тъпо и прочее.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
            Аз помагам. Напоследък много съм се влюбил в ГОлдън Ритривърите. Изключително добър нрав, податливи на дресировка, грижливи, винаги позитивно настроени, създават почти и само приятни емоции. Минусът е че са с дълъг косъм. НЕ миришат. Надявам се в скоро време и аз да се сдобия с такова.
            Гласувам с 2 ръце за тая порода -много приятно куче
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Мастива е срахотно куче ,но става толкова голямо ,че като порастне за нас няма да остане място в къщи , но той е едно то кучетата между които се чудя.
              Последното куче което съм имал беше питбул , и аз отхвърлям всички мнения ,че тези кучета са тъпи и злобни.Питбула за мен е страхотно куче , но не мога да накарам жената да повярва в това.
              Другото куче което ми харесва е немската овчарка,но там няма какво да се коментира тя е класика.
              Лабрадора също ми допада , само дето нямам нагледно нищо за него.
              Също се заглеждам и малко по мопс ,но и за тях нищо не знам.
              Хъски сощо си търсех ,даже и намерих но се отказах точно заради нрава им, те не са податливи на дресировка , освен ако не ги биеш , а аз мразя да се бият животни.
              1.Немец
              2.Питбул(ако накарам жената да повярва ,че е безобиден)
              3.Акита ину(Днес един колега ме пална на лични,но са много скъпи и ги няма)
              4.Лабрадор за който нищо не знам
              5.Неаполитански мастив ,но там проблема е ,че няма да остане място у нас за нас самите.
              5.Самбернар и там нищо не знам за кво става върос.
              6.Мопс там също нищо не знам ,само слухове и тн...
              Ако някой знае нещо да казва инфо за тези породи или ако някой познат продава такива.Не държа на сертификати ,родословия и тн....
              Готов съм да заделя някъде до около 400лв.
              И те са много според мене , но какво ли не правим за нашите деца.
              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                Колегата не е много прав, но и ти не оставаш по-назад Сам го каза "не ангажирай хората с погрешни изводи". Не знам до колко си компетентен, но не ангажирай никой с толкова крайни мнения - всеки си има предпочитания за порода (разбираемо е всеки си има вкус), но не можеш да твърдиш че определена порода обича хората повече от ддруга/и...
                Който се е докосвал веднъж до породата знае за какво говоря. Природата на питбула се характеризира с безкрайната и безрезервна любов към хората и силната ревност, граничеща понякога с омраза към други животни. Именно заради тази любов към хората някои специалисти смятат, че не са достатъчно добри пазачи.

Аз пак да кажа на колегата. За пролетта съм планувал поколение, та ако ти се чака ще ти подаря едно кутренце, а и има достатъчно време да убедиш жената Ето я бъдещата майка - ЦЪК
                Last edited by Peak1; d.m.y г., 04:36.
                Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Оги, гледал съм кучета, немската ни овчарка почина миналата година беше невероятен приятел и още тъжим по нея, макар, че беше от развъдник никога не я заведох на изложба освен като зрител. Пазач така и не я направихме, немските овчарки ако са чистокръвни по нрав са добри кучета и ако не се дресират специално по предназначението за което ще я използваш никога няма да прояви агресия, децата си играеха с него, дърпаха го за опашката, сипваха му пясък на главата, дебнеха да му хванат езика, а той милият само се опитваше да избяга. Стаф също гледахме , не беше мой, а на една колежка- изключително предано куче, беше гледана зле и ние се погрижихме няколко години за нея. Никога не е проявявала агресия към други кучета или хора, освен в случаите когато някое агресивно куче не нападаше немската ни овчарка, тогава се хвърляше веднага в битка. За съжаление често разплакваше жена ми която много я обичаше, защото тя в предаността си и явно в израз на уважение към съпругата ми и носеше котки -разбира се уловени лично от нея.
                  Породите които си изброил са хубави, но не вкарвай тези кучета в апартамент, за тях това е мъчение. Изключение прави мопса.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Включи и боксера като вариант
                    Lancia Kappa 2.4JTD
                    Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      Породите които си изброил са хубави, но не вкарвай тези кучета в апартамент, за тях това е мъчение. Изключение прави мопса.
                      Значи, без да съм гледал списъка с породите, куче, което не става за апартамент /с известни условности/ е мастифа, трябва му бая място.
                      Повечето породи стават и за апартаменти, просто трябва да се рахождат нормално за нуждите си, сега ако имаме къщи може и да е по добре, ама това е положението
                      /Моят скромен личен опит в апартамент е доберман и сегашният ми бултериер/
                      sigpic

Comment

Оги и аз като бях по-малък сме гледали немски овчарки в апартамент и трябва по минимум три пъти на ден да се разкарва и няма да имаш проблеми и редовно ресане.
                        No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
                        Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
                        e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

Откакто се помня в апартамента ни винаги е имало минимум по две кучета. Гледал съм и чистопородни, и мелези, имали сме и дребни, и едри... За мен най-подходящата порода (особено при наличие на дечурлига в къщи) си остава голдън ретривъра.Може и да е дългокосмест, но няма по-дружелюбно и любвеобилно създание, особено към децата. Пак казвам, това е личното ми убеждение вследствие съжителството ми с 11 кучета досега.
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Ние 15 години гледахме една кокерка, но миналата година се спомина от старост .. веднага след това си взехме с кастинг за стопани една дакелка - новородена и в момента това ни е декоративния любимец, иначе от 3 години в двора на къщата си имаме Акита Ину - мъжкар

Last edited by DiStefano; d.m.y г., 13:20.
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                              Който се е докосвал веднъж до породата знае за какво говоря. Природата на питбула се характеризира с безкрайната и безрезервна любов към хората и силната ревност, граничеща понякога с омраза към други животни. Именно заради тази любов към хората някои специалисти смятат, че не са достатъчно добри пазачи.

Аз пак да кажа на колегата. За пролетта съм планувал поколение, та ако ти се чака ще ти подаря едно кутренце, а и има достатъчно време да убедиш жената Ето я бъдещата майка - ЦЪК
                              Колега благодаря за предложението , бих се възползвал от него , но поръчката е за дядо коледа.

Първоначално публикувано от Alpina Покажи съобщение
                              Включи и боксера като вариант
                              Колега боксера не е лошо куче ,но не ми харезва нещо незнам защо , иначе знам че е добро куче.
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                                Колега благодаря за предложението , бих се възползвал от него , но поръчката е за дядо коледа.

Колега боксера не е лошо куче ,но не ми харезва нещо незнам защо , иначе знам че е добро куче.
                                На мен лично не ми харесва лигавенето на боксера, иначе е хубаво куче, да не се обидят собствениците

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:01 ----------

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                                Откакто се помня в апартамента ни винаги е имало минимум по две кучета. Гледал съм и чистопородни, и мелези, имали сме и дребни, и едри... За мен най-подходящата порода (особено при наличие на дечурлига в къщи) си остава голдън ретривъра.Може и да е дългокосмест, но няма по-дружелюбно и любвеобилно създание, особено към децата. Пак казвам, това е личното ми убеждение вследствие съжителството ми с 11 кучета досега.
                                Естествено че голдъна е порода за всички, ама покрай тая мода, не знам защо се забрави добрият, стар сетер.Даже мисля, че е по добър.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X