Известие

Collapse
No announcement yet.

На пътя има място за всички!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
    Да! теб и още няколко човека! да и съм от тези 99% донори, движещи се трупове, идиоти, кретени, малумници, безмозъчни малумно движещи се олигофрени и т.н. за съжаление пак ще се повтора нямах намерение да направа тема в която да се ядем .. но няма значение ...
    Т.е.
    Ти като водач на двуколесно МПС изцяло заставаш зад позицията изповядана от твой колега ( цитат - първият пост по темата) и обещаваш че от днес на татък това ще е е твое мото докато караш ?
    СУПЕР.
    Ако и 10 % от "водачите" на двуколесни машини изповядват тази религия... Ще бъде супер.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
      еми пожелавам ти успех и дано умреш от старост а не от глупост и тва искрено и без присмивка!
      и като направи тази тема трябваше да очакваш такива коментари щото в много голяма степен от ситуациите не сте жертвите а опасните може да се замислиш дали щеше да е така ако се движеше със скоростта на останалите!
      А бе и брат ми си караше със скоростта на останалите когато един му отне предимство, нали се сещаш полет със 50км/ч и падане на асвалт. Спаси го това, че от първи клас тренира спортна гимнастика, въпреки това не му остана кожа по раменете. На улицата едва може би 10% от автомобилистите признават предимството на моториста, имам чувството, че ни имат за колоездачи или пешеходци. Хайде да престанеш с хейтърските си коментари. А дали е с мотор или с кола, келеша си е келеш, мързи ме да пиша аз какви случки съм имал.
      Last edited by Доко; d.m.y г., 00:43.

Comment

то е ясно че келеша си е келеш ма келеш с мотор е хиляди пъти по опасен или искаш да сравняваш как ускорява един мотор и една кола и от там време за реакции и т.н и врене къде ли не .(смелчаги) пък после реват и така незнам кво имаш предвид там с хейтърски ли кви ? Коментарите са ми тва което мисля и не е нужно да ти харесват изказвам си наблюденията и мнението,нали затва е пусната ако искате само такива да ви разбират си я направете помежду ви,затва се прави да се чуят различните мнения и тук се говори за някакви предимства на моторите ? Малко не съм ги чувал ако тва че повечето пускат и спират като видят мотор е защото както други колеги споделиха просто сте непредвидими и опасни и ако към предимствата влизат минаване между две коли минаване като колоездач в най-дясно до тротоара или каране с двеста в града НЯМАТЕ ГО И НЕ ГО ТЪРСЕТЕ!за всичко нормално много ясно че го имате както и всички участници ма не разбирам кви и защо трябва да сте специални след като за вас няма правила въобще ?
        Вие не се пазите а претендирате другите да го правят,харесвам една поговорка "тва което сам си направи човек никой неможе да му го направи"
        Съжелявам за брат ти кофти наистина ма според мен вие трябва да сте още по внимателни щото сте по уязвими а то точно обратното тва вече не разбирам,ако аз бях моторист най-много аз сам щях да се пазя а не да разчитам на другите..
        Last edited by Perdaha; d.m.y г., 00:56.
        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          А бе и брат ми си караше със скоростта на останалите когато един му отне предимство, нали се сещаш полет със 50км/ч и падане на асвалт. Спаси го това, че от първи клас тренира спортна гимнастика, въпреки това не му остана кожа по раменете. На улицата едва може би 10% от автомобилистите признават предимството на моториста, имам чувството, че ни имат за колоездачи или пешеходци. Хайде да престанеш с хейтърските си коментари. А дали е с мотор или с кола, келеша си е келеш.
          Коментарите не са му изцяло хейтърски - просто трябва уважение един към друг.
          Мнението на феновете на моторите, че усещат свободата като се качат на тях е добре да се коригира, защото свободата на пътя си има граници, а впредвид преобладаващата им възраст ще е малко трудно.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Добре де ето случка от лятото. На Т-образно кръстовище съм първи, и изчаквам движещите се по пътя с предимство автомобили. От дясно бавно се влачи валяк, от ляво в далечината се виждат засилени коли. Тъй-като от моята позиция имам по-голяма видимост забелязвам едно БМВ зад валяка леко се изнася явно иска да изпревари , преценям, че рискувам да тръгна рязко в ляв завой на полулипсваща асвалтова настилка когато зад мен се чува мощен клаксон и як селски вик "АРИ ТРЪГВАЙ ВЕ КЕЛЕЕШШШ". Небрежно махам с ръка и не обръщам внимание, обаче тоя отзад грешно ме е преценил и продължава да вика излязъл до половината от прозореца на колата си. Махнах му с ръка още един път и се обърнах напред да видя валяка подмина ли и в този момент мотора ми рязко потегля напред, трябваше ми части от секундата да разбера, че идиота зад мен ме изтиква с бронята си напред. Такааа, няма да пиша какво им се случи и на двамата в колата зад мен, както споменах явно грешно ме прецениха... Това което разказах е върха на сладоледа, по-горе споменавам отнемане на предимство, което означава отнемане на предимство. Но я вно ще трябва и това да ви разясня. Значи отнемане на предимство е когато се движиш по път с предимство и някой галфон с кола оглеждащ се от пресечката за минаващи автомобили, тръгва непосредственно пред теб все едно си невидим. Това се случва постоянно, но пак да се повторя, няма как да разберете автора в първия пост, та колкото и да си спазваш ограниченията винаги ще има някой китук който ще реши да се престрои в твоята лента оглежкайки се за кола без да се сеща за пълното право на моториста да кара с ограничението от 50км/ч до него в съседното платно, ама вие, автомобилистите няма как да го разберете, затова ние мотористите се пререждаме първи на светофарите, да можем бързо да избягаме от някоя говореща по телефона кака, или от някой пъпчив младеж с Хонда, Голф-молф ли квото е там със спортен филтър искащ да се пробва колко му е бърз таралясника. Няма как да разберете какво се случва зад шлема на един моторист без да сте моторист. Вероятно автора на първия пост не е келеш, ама все ще се намери някой да му каже, че е. Така, че пазете мотористите означава да се оглеждате не само за автомобили, и когато излизате от пресечка и се включвате по-главен път ,а по-него кара мотор знайте, че той е с предимство, като се престроявате се оглеждайте докато си бъркате в носа, и т.н. Моториста е пълноправен участник в движението по улиците, запомнете това. Темата не засяга изпълненията на моториста, а неговите права
            Last edited by Доко; d.m.y г., 02:30.

Comment

Евала за горният пост - изчетох го с удоволствие.
              И все пак :

Моториста е пълноправен участник в движението по улиците, запомнете това. Темата не засяга изпълненията на моториста, а неговите права
              Правата вървят със задълженията.
              Едностранно погледнато... да си говорим за правата без задълженията... за какво изобщо си губим времето и хабим клавиатурите ?

Или бъркам. Като пълноправен участник ,субекта длъжен ли ли или не да спазва ЗдВП
              Т.е не можем да уважаваме нечии права , без субекта да е изпълнил задълженията си?

За съжаление личната ми статистика, не е в полза на водачите на 2-колесни машини ( все пак не съм НСИ затова казвам лична).

п.с можеш да споделиш за 2-мата в колата.
              За да не нарушаваме правилата на форума може и на лс
              Last edited by pr_00f; d.m.y г., 01:47.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                Евала за горният пост - изчетох го с удоволствие.
                И все пак :
                Правата вървят със задълженията. Или бъркам.
                Т.е не можем да уважаваме нечии права , без субекта да е изпълнил задълженията си.

За съжаление личната ми статистика, не е в полза на водачите на 2-колесни машини ( все пак не съм НСИ затова казвам лична).[/COLOR][/SIZE]
                Права и задължения, ами да се пробвам да разтълкувам. "Аз имам право" го разбирам буквално,тоест мога спокойно да се движа по път с предимство с мотора си, без да се притеснявам, че това ми право ще бъде отнето, като имам задължението да карам с ограничение. Какво правим когато аз си изпълнявам задължението, а правото ми редовно е отнемано. Веднага ще ти отговоря - спирам да си изпълнявам задълженията. Нещо такова се случва, нали споменах за манталитета, неизбежно е с наличния по-улиците, за съжаление. Говоря риторично, и тъй-като съм бивш колоездач, и от малък се движа основно на двуколесни превозни средства, било то със или без ДВГ, смея да твърдя, че правата на един моторист се зачитат малко повече от на колоездача защото моториста се движи по-бързо и е по-шумен.

п.с. За статистиката мога да кажа само, че не познавам моторист който да кара бърз (пистов) мотор и да спазва стриктно правилата, за съжаление някои преминават границата на разумното, управдавам го с възраста и хормоните.

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                и така незнам кво имаш предвид там с хейтърски ли кви ? ........
                Хейтър - http://www.fashion-lifestyle.net/subculture_broi22
                Last edited by Доко; d.m.y г., 02:35.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Добре де ето случка от лятото. На Т-образно кръстовище съм първи, и изчаквам движещите се по пътя с предимство автомобили. От дясно бавно се влачи валяк, от ляво в далечината се виждат засилени коли. Тъй-като от моята позиция имам по-голяма видимост забелязвам едно БМВ зад валяка леко се изнася явно иска да изпревари , преценям, че рискувам да тръгна рязко в ляв завой на полулипсваща асвалтова настилка когато зад мен се чува мощен клаксон и як селски вик "АРИ ТРЪГВАЙ ВЕ КЕЛЕЕШШШ". Небрежно махам с ръка и не обръщам внимание, обаче тоя отзад грешно ме е преценил и продължава да вика излязъл до половината от прозореца на колата си. Махнах му с ръка още един път и се обърнах напред да видя валяка подмина ли и в този момент мотора ми рязко потегля напред, трябваше ми части от секундата да разбера, че идиота зад мен ме изтиква с бронята си напред. Такааа, няма да пиша какво им се случи и на двамата в колата зад мен, както споменах явно грешно ме прецениха... Това което разказах е върха на сладоледа, по-горе споменавам отнемане на предимство, което означава отнемане на предимство. Но я вно ще трябва и това да ви разясня. Значи отнемане на предимство е когато се движиш по път с предимство и някой галфон с кола оглеждащ се от пресечката за минаващи автомобили, тръгва непосредственно пред теб все едно си невидим. Това се случва постоянно, но пак да се повторя, няма как да разберете автора в първия пост, та колкото и да си спазваш ограниченията винаги ще има някой китук който ще реши да се престрои в твоята лента оглежкайки се за кола без да се сеща за пълното право на моториста да кара с ограничението от 50км/ч до него в съседното платно, ама вие, автомобилистите няма как да го разберете, затова ние мотористите се пререждаме първи на светофарите, да можем бързо да избягаме от някоя говореща по телефона кака, или от някой пъпчив младеж с Хонда, Голф-молф ли квото е там със спортен филтър искащ да се пробва колко му е бърз таралясника. Няма как да разберете какво се случва зад шлема на един моторист без да сте моторист. Вероятно автора на първия пост не е келеш, ама все ще се намери някой да му каже, че е. Така, че пазете мотористите означава да се оглеждате не само за автомобили, и когато излизате от пресечка и се включвате по-главен път ,а по-него кара мотор знайте, че той е с предимство, като се престроявате се оглеждайте докато си бъркате в носа, и т.н. Моториста е пълноправен участник в движението по улиците, запомнете това. Темата не засяга изпълненията на моториста, а неговите права
                  Абсолютно подкрепям....,че сме безрасъдни на моменти е вярно обаче все ще се намери някойда те засече на пътя.Мен никога,ама наистина никога не ми се е случвало някой с автомобил да ме изпревари с необходимата дистанция,все на една боя .....
                  Не очаквам аз и другите колеги мотористи да бъдем разбрани от хора никога не слагали каска на главата си.
                  EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                  Suzuki GSXF600 99г.
                  Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Да мотора ти дава свобода, дори когато караш и с 20км спазвайки ограниченията.
                    Но това няма как да го разберат хора които не са карали и никога няма да карат.
                    Аз например мотора на задна гума не карам и не съм се опитвал никога,не си ме влече.
                    Мотора ми е 130коня но се старая да спазвам ограничения и карам съобразно с правилата.
                    Винаги спирам на пешеходни пътеки, и използвам мигачите за всяка маневра.
                    Да питам сега, колко от вас ползват мигачи ВИНАГИ, особенно от по ВЪЗРАСТНИТЕ шофьори, когато сменят лентите на околовръсното ,когато изпреварват друга кола или когато се включват в основно движение. Не ми отговаряйте ,просто се качете в колата и покарайте малко...
                    Да се поставят всички под един знаменател е проява на ограничено мислене,осъзнайте се.
                    Темата беше просто един апел, нищо повече.
                    Не разбирам негативната ви нагласа. Кой позволява да се кара безрасъдно в България ???
                    В Германия няма ли младежи с мотори ? Темата си е за заключване отвсякъде.
                    Да се дърлим това го можем,доказвали сме го не веднъж!
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• мм на тази тема може да се спори с години това е ясно..
                      Понякога може и да са ви засичали,но мислите ли че тва не винаги е нарочно бях споменал по-горе мотора не е кола ускорението също е различно и както го няма просто в един момент го чуваш,за правата на улицата то е ясно,че сме всички с еднакви няма спор за това,затва съвета ми е пазете се сами за да ви пазят и другите определено трябва да сте доста по внимателни!
                      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                        ...
                        А сега се оказва че понеже са на 2 колела и могат да се мушнат навсякъде изведнъж правилата спират да важат за тях.
                        И що да не го правят след като могат...
                        ...
                        И за "толерантността"
                        Представи си 40 градуса на сянка.. и задръстване.. на слънце, щото дърветата стават все по-голяма рядкост.. и кожа.. и ти в ланчата - набримчил климатика на минус 10.. а тоя, опакованият с предпазни дрехи и каска (по правилата) до тебе.. Просто практически некси.. щото съм го гледала тоя филм.. С джинси, гамаши, вермахт, кожено яке (всичкото черно) и черна каска за разкош.. Просто практически въпрос. И да питам, мислиш ли, че само у нас (по балкански) се подреждат по този начин?
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                          Представи си 40 градуса на сянка.. и задръстване.. на слънце, щото дърветата стават все по-голяма рядкост.. и кожа.. и ти в ланчата - набримчил климатика на минус 10.. а тоя, опакованият с предпазни дрехи и каска (по правилата) до тебе.. Просто практически некси.. щото съм го гледала тоя филм.. С джинси, гамаши, вермахт, кожено яке (всичкото черно) и черна каска за разкош.. Просто практически въпрос. И да питам, мислиш ли, че само у нас (по балкански) се подреждат по този начин?
                          Това с подреждането на светофарите е най-малкия проблем - при големите скорости става шоуто.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Това с подреждането на светофарите е най-малкия проблем - при големите скорости става шоуто.
                            Така е, младежо. А всички автомобилисти карат само пенсионерската
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                              ...незнам кво имаш предвид там с хейтърски ли кви ?...
                              Хейтърски или не, поставяш хората под общ знаменател. Това, че си видял келеши с мотори, не означава че мотористите с които спориш в тая тема са такива и си карат моторите с 200 км/ч в града А пък на мен ми се струва, че си го изкарваш на тях за грешките на "неизвестен извършител"

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Правата вървят със задълженията.
                              Едностранно погледнато... да си говорим за правата без задълженията... за какво изобщо си губим времето и хабим клавиатурите ?
                              Е да де ама Доко е прав. Дори и да си спазваш задълженията като мотоциклетист, повечето автомобилисти масово крадат предимство на мотоциклетите. Това е от край време и според мен, ако някой го отрича или не е стъпвал на пътя или просто си затваря очите пред тоя факт, понеже е предубеден към мотористите
                              Едностранно погледнато е точно това, че ние говорим без да знаем какво се случва под шлема

А аз подкрепям мотористите, щото имам приятели които карат. И тия хора мога да ви гарантирам, че никога не са карали с 200 в града и не са минавали на задна гума покрай колата в която се возите вие. Единия ме е возил доста пъти и си караше съвсвем правилно, спираше и на всички пешеходни пътеки. Другия напоследък се отказа да кара мотор, щото е зъболекар и се притесняваше, че при евентуално падане може да си контузи ръцете, а те са му хляба. И не се притесняваше, че ше падне щото е келеш който кара с 200 на задна в града. Най-високата скорост която ми е казвал, че е вдигал с мотора си е 120-130... на автомагистрала Караше си съвсем адекватно мотора. Просто е опасно и причините колегите ги казаха

И накрая, темата беше "На пътя има място за всички". Не знам защо искате да отречете мястото на моториста на пътя след като то му е осигурено от закона, на който всички сте такива поддръжници И на мен не ми харесва, че по първокласните пътища има каруци, които създават по-голяма опасност от мотор, ама по закон те имат право да са там И не ми излизайте с номера че те и каруцарите не трябва да имат права, щото не си спазват задълженията за светлоотразители по каруците. Когато излезеш от завой със 90 км/ч (да приемем че си спазил закона, което като гледам малко хора с коли правят) и на 100 метра пред теб има каруца, която се движи с 5 км/ч и триста светлоотразителя не ти решават проблема. И ако я натресеш отзад вината е твоя. Защото на пътя има място за всички Поне така е според закона
                              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 01:35.
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                                Така е, младежо. А всички автомобилисти карат само пенсионерската
                                Не само автомобилистите, ами и колоездачите карат пенсионерската - като ми профучи някой такъв покрай колелото и ме блъсне въздушната струя после 5мин. карам на зиг-заг и хората си мислят, че подгрявам гуми.
                                Last edited by old alfist; d.m.y г., 03:46.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X