Известие

Collapse
No announcement yet.

На пътя има място за всички!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    A защо трябва да има деление на мотористи колоездачи, шофьори и т.н. Защо трябва да се пази една определена група? Другите да не ги пазя така ли? Не може ли просто всички да карат нормално?
    Мотористите трябва да се пазят повече, дори и да карат нормално, просто защото са по-уязвими и се виждат по-трудно Мотора е по-малък, ако спреш да изчакаш понеже си без предимство, колите винаги ще ги видиш, но мотора може и да го пропуснеш, ако не се огледаш внимателно. Същото важи и за огледалата - колата зад теб ти напълва лесно огледалата и виждаш, че там има нещо дори и с периферното си зрение, докато мотора по-трудно се вижда в тях, а и по-лесно се скрива в сляпата зона За това трябва да се внимава повече с тях

Но иначе е факт, че повечето мотористи просто прекаляват, съгласен съм с колегите, които са против поведението им Няма нищо лошо в адреналина като цяло, по принцип карането на мотор не е просто начин на придвижване, а начин на живот. Така че като искат да си настъпват моторите, да не спират на полицаите, но поне да не стават опасни за останалите участници в движението
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Аз на мотор не съм се качвал няма и да се кача но никога няма да забравя един италианец с огромна Хонда който караше по околовръстното (преди да го разширят) с разрешената скорост, на ограничение 50 намаляваше и той и чинно пъплеше в колоната от коли без да мисли да изпреварва. Явно може ама не и у нас. Веднъж по една от телевизиите бяха хванали едни "рокери" да ги питат защо карат така лудо и те обясняваха че не можело да спазват ограничения щото им кипяла кръвта. Не вярвам да има някой шофьор дето да си умира от желание да си въвлече неприятности с пребиването на поредния двуколесен безумец. Просто наистина тяхната наглост и безпардонност довежда до инциденти. Виждал съм ги размазани в стени, влезли до половината в коли или само краката им под някой самосвал. Но пък и не е само вината в тях. Просто тях никой не ги контролира и това постепенно се изражда в свободия. Само да попитам някой да е виждал спрян за проверка моторист или пък мощен мотор на който номера не е от странно място и заврян невидим някъде под калника.
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

sigpic

Comment

Обаче следващия път когато бесмъртен тръгне да ме изпреварва на задна гума в завой със 140 мога да кривна случайно, а може и да не е случайно...
          Душа сърце ... имаш ли? ами ако на твоето дете някой реши така да му кривне? или на твой приятел пак ли така ще мислиш .... хареса ми поста на bouncer, а доста от постовете няма да ги коментирам ... да не отричам, че има доста мотористи дето карат меко казано малумно ... факт но няма ли да е по добре същия този да го пазиш отколкото да "кривнеш" и след това да не можеш да спиш ...
          Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
          Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
            факт но няма ли да е по добре същия този да го пазиш отколкото да "кривнеш" и след това да не можеш да спиш ...
            Въпреки изказването на стария алфист, не вярвам някой умишлено да си криволичи с цел да убие човек! Дано не се бъркам.
            sigpic
            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Ще стане интересно....
              Стана, ама много ме мързи да пиша

п.с. И само моторджия може да знае двте гледни точки, другото са празни приказки

Comment

Преди 2 години на магистралата изпредварвам 2 тира , преди това съм погледнал огледалото и нямаше нищо.
                Към края на изпредварването между мен и тира минаха 3 или 4 ма донори.Скороста ми беше 120-130 с повече от 100 не карам , ако не изпредварвам.Та кретените се шмугнаха меду мен и тира , аз се прибирам в лява ента ,тогава донорите намаляват и карат на 5-10 метра пред мене , тогава единия решава да вдигне предна гума и не знам поднесе ли му мотора но за 1 бройка да падне под гумите ми , аз се набрах на спирачките защото скороста му падна доста ,тира зад мене също натресе спирачки за другия тир не знам , до мен имаше едно момче което пребледня от страх , а аз поне 10мин. не можах да обела и дума исамо си мислех какво можеше да се случи , заради един гомнар.
                Донорите след това ускориха доста и изчезнаха в далечината и сигурно ,ако колата ми беше бърза колкото моторите им щях да ги настигна и да ги попритеснявам малко да гърча.
                Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Аааааа те водачите на 4 колесни пс не натискат газта в града или където и да е било. Средностатистическите автомобили вдигат 160-180 и 80 процента от тях си се движат с толкова по магистралата, от друга страна - моторите вдигат маааалко повече и се движат както могат. Аз немга да разбера каква е разликата да ме изпревари кола с 200 или мотор с 260 примерно...Можем ли да спрем гората да се разлиства, отговора е не.
                  Затова най-добре да има толерантност между водачите на автомобили и мотористите, нека се пазим взаимно.
                  Last edited by tanatos; d.m.y г., 20:07.
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                    Аааааа те водачите на 4 колесни пс не натискат газта в града или където и да е било. Средностатистическите автомобили вдигат 160-180 и 80 процента от тях си се движат с толкова по магистралата, от друга страна - моторите вдигат маааалко повече и се движат както могат. Аз немга да разбера каква е разликата да ме изпревари кола с 200 или мотор с 260 примерно...Можем ли да спрем гората да се разлиства, отговора е не.
                    Затова най-добре да има толерантност между водачите на автомобили и мотористите, нека се пазим взаимно.
                    Напълно съм съгласен с теб колега!!!
                    Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Докато на улицата важат неофициалните закони за движение по пътищата, трябва да се справяме някак си - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41870 , най-ме кефи точка 7
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 20:29.

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Мотористите трябва да се пазят повече, дори и да карат нормално, просто защото са по-уязвими и се виждат по-трудно
                        Виж сега ако не мога да забележа цял моторист то аз нямам място на пътя. А темата беше не дали да внимаваш повече за мотористи, а дали да ги "пазиш повече

Първоначално публикувано от Galof
                        Душа сърце ... имаш ли? ами ако на твоето дете някой реши така да му кривне? или на твой приятел пак ли така ще мислиш .... хареса ми поста на bouncer, а доста от постовете няма да ги коментирам ... да не отричам, че има доста мотористи дето карат меко казано малумно ... факт но няма ли да е по добре същия този да го пазиш отколкото да "кривнеш" и след това да не можеш да спиш ...
                        Пробвай да четеш между редовете Едва ли някой друг е решил че умишлено, ще тръгна да убивам когото и да било.

@Танатос така е. Само дето колко теми озаглавени "пазете автомобилистите моля" си срещал досега? Щото поне една такава тема като тая цъфва във всеки автофорум поне два пъти годишно.
                        Темата си беше пирфе до след мнението на баунсър.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

То, в Бг правилата никой не ги спазва та искате мтористите ли? На един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли. Ама хайде пак да се подразним кой с кола кой с мотор ,кой с дизел кой с бензин.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            На един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли.

Comment

напълно съм съгласен с Galeano

Old Fox мога да чета между редовете ... но го написах, защото съм виждал хора който Умишлено "криват" и засичат мотористи ... и след като съм виждал такива случай няма да се учудя да си някой от тези безчуствени малумници
                              (с извинение)

Comment

@Танатос така е. Само дето колко теми озаглавени "пазете автомобилистите моля" си срещал досега? Щото поне една такава тема като тая цъфва във всеки автофорум поне два пъти годишно.
                                Темата си беше пирфе до след мнението на баунсър.

За темите си прав. Аз не искам да ме пазят на пътя, искам да не ми пречат.Всеки разумно мислещ може да се пази сам, проблема е в манталитета
                                Като ме видиш, че се приближавам с висока скорост зад теб, не искам да даваш газ, а искам да се отдъпнеш и да ми дадеш път. Това важи и когато съм зад волана. Аз не се състезавам, карам с толкова с колкото ми стиска и 200-300 това си е мой проблем. Ти водача дето си в платното в което се движа трябва да ми направиш път, а не да натиснеш газта и да ми се правиш на модерен. (това в стилистиката на темата)
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi
                                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                                X