Как може да пазиш моторист като той не се пази.Изпреварва както си иска кара с колкото си иска няма платна няма мигачи да дава нищо фърчиси при ограничение 50 с 100 и така нататака.То за мене не са мотористи а хора търсещи адреналин.То е се едно да караш ски по лавината и да се сърдиш на спасителите като те затрупа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На пътя има място за всички!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениеКак може да пазиш моторист като той не се пази.Изпреварва както си иска кара с колкото си иска няма платна няма мигачи да дава нищо фърчиси при ограничение 50 с 100 и така нататака.То за мене не са мотористи а хора търсещи адреналин.То е се едно да караш ски по лавината и да се сърдиш на спасителите като те затрупа.Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеВиж сега ако не мога да забележа цял моторист то аз нямам място на пътя. А темата беше не дали да внимаваш повече за мотористи, а дали да ги "пазиш повечеВсе пак колата се вижда дори и с периферното зрение, докато гледаш в друга посока, а с мотора не е сигурно. Когато се оглеждаш, разликата между това да забележиш кола и мотор е части от секундата и това не е въпрос на шофьорски умения - просто така работят човешкото зрение и мозък - по големия обект се регистрира по-бързо
А като знам как някой "примерни" водачи на автомобили бързат да прелетят покрай знаци Б1 и Б2 и се оглеждат с 50 км/ч в движние, тия части от секундата могат да се окажат решаващи
И сега по тематаТрябва да се пазят повече защото са по-уязвими. Дори в закона пише, че при изпреварване на мотор или велосипед, трябва да оставиш повече място между него и колата. Иначе в случай, че човека взема да падне може да му минеш през главата или през краката. Не трябва да забравяме, че мотора може да падне дори и без моториста да се прави на мъж - едно петно пясък или вода на пътя може да се окаже достатъчно да падне, дори и при адекватно поведение на човека, пък нашите пътища не са от най-чистите
Така че според мен да - трябва да ги пазим повече. И в края на краищата какво е разликата между това да внимаваш повече и да ги пазиш повече
Не ме разбирайте погрешно, пак казвам, не подкрепям опасното поведение на повечето мотористи, но аз лично имам познати които карат мотор и се държат съвсем нормално на пътя. Това че повечето са такива не значи че трябва да сме нетолерантни към всички...
---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:51 ----------
Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщениеколеги стига с тези ограничения ... кой ги спазва освен учебните автомобили, когато има камери, полицаи или задръстване ... стига ограничение 50 моториста се движи с 100 ... да не се заблуждаваме средната скорост на колите в софия и не само е 80км/чСпоред мен на повечето големи булеварди (изключваме тия с ограничения на 50) по-голямата част от трафика се движи с около 60 км/ч. Това по мои наблюдения
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеНе ме разбирайте погрешно, пак казвам, не подкрепям опасното поведение на повечето мотористи, но аз лично имам познати които карат мотор и се държат съвсем нормално на пътя. Това че повечето са такива не значи че трябва да сме нетолерантни към всички...А тази статистика как ще я коментирате http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/1...ram-pil.101806 ???
п.с. Пиян моторист няма да видите
Comment
-
Моторите са много бързи и непредвидими в посоката на движението си при изпреварване и когато ги забележа в огледалото съм нащрек - аз лично ги пропускам, а ако случайно се движат с моята скорост ги следвам на по-голяма дистанция отколкото колите, за да мога да реагирам, ако нещо се случи с тях.
Когато се налага да пресичам главен път, по който се движат предпочитам да изчакам повече от съображение за сигурност, заради съмнение в преценката за скоростта им.
За съжаление създават напрежение у участниците в движението, но те като няма акъл в главата ти трябва да го пазиш - иначе ще го лежиш за свестен.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеИ как я измери? Чак пък 80 не еСпоред мен на повечето големи булеварди (изключваме тия с ограничения на 50) по-голямата част от трафика се движи с около 60 км/ч. Това по мои наблюдения
Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
Comment
-
Темата ми звучи като "Пазете блондинките за волана",защото "бла-бла-бла от десет кладенеца вода".
Нелепо,несериозно и абсурдно.
Правилата са за всички!
Дебилизмът не е "екстра" само за определена прослойка,а не подбираМотористи,тираджии,бакшиши - все са пълноправни участници в движението
Някой ако си въобразява,че е център на вселената(независимо какво управлява) и следователно решава,че останалите са длъжни да се съобразяват с него,моля да си запише час за психоаналитик
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеКато ме видиш, че се приближавам с висока скорост зад теб, не искам да даваш газ, а искам да се отдъпнеш и да ми дадеш път. Това важи и когато съм зад волана. Аз не се състезавам, карам с толкова с колкото ми стиска и 200-300 това си е мой проблем. Ти водача дето си в платното в което се движа трябва да ми направиш път, а не да натиснеш газта и да ми се правиш на модерен. (това в стилистиката на темата)
В твоя ред на мисли обаче е нагло да искаш да се съобразяват с теб. Аз съм ти бил в платното или ти си в моето.... Хич не ми пукa с колко ти се кара. Що аз да се съобразявам че на теб ти се кара с 200 а не ти с мен че ми се кара с 90? Това ако успеете да ми обясните логично, евалаAlfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеЗа темите си прав. Аз не искам да ме пазят на пътя, искам да не ми пречат.Всеки разумно мислещ може да се пази сам, проблема е в манталитета
Като ме видиш, че се приближавам с висока скорост зад теб, не искам да даваш газ, а искам да се отдъпнеш и да ми дадеш път. Това важи и когато съм зад волана. Аз не се състезавам, карам с толкова с колкото ми стиска и 200-300 това си е мой проблем. Ти водача дето си в платното в което се движа трябва да ми направиш път, а не да натиснеш газта и да ми се правиш на модерен. (това в стилистиката на темата)
Да се отдръпна и да ти направя път!?! Трябва!!! И къде го пише това?
Нещо малко нагло ми се струва да ми казват"- Не ми казвай как да си карам мотора, обаче аз ще ти казвам как да си караш колата"!
Умишлено никога няма да засека моторист, но ако някой малоумник се набие в колата ми защото е карал с 200, докато си возя семейството и после оцелее, ще го съдя ако ще и сакат да е! Ако и аз оцелея, де...защото съм попречил без да искам на някого да лети там, където другите карат.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеТемата ми звучи като "Пазете блондинките за волана",защото "бла-бла-бла от десет кладенеца вода".
Нелепо,несериозно и абсурдно.
Правилата са за всички!
Дебилизмът не е "екстра" само за определена прослойка,а не подбираМотористи,тираджии,бакшиши - все са пълноправни участници в движението
Някой ако си въобразява,че е център на вселената(независимо какво управлява) и следователно решава,че останалите са длъжни да се съобразяват с него,моля да си запише час за психоаналитик
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеЗначи горе долу нямаме проблем. Аз така или иначе гледам да се дръпна.
В твоя ред на мисли обаче е нагло да искаш да се съобразяват с теб. Аз съм ти бил в платното или ти си в моето.... Хич не ми пукa с колко ти се кара. Що аз да се съобразявам че на теб ти се кара с 200 а не ти с мен че ми се кара с 90? Това ако успеете да ми обясните логично, евала
Не, но е хубаво да се замислиш дали няма прична човека зад теб да кара с 200 и ти да се влачиш в лявата лента с 90.. Аз не правя това което не искам да ми направят. Колкото ти имаш право да си на пътя, толкова и аз.Както Вики каза правилата са за всички, но не се спазват от никой. Когато има бързак зад мен го пускам, по нормално нещо от това няма.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
А бе аз никъде в пъвия пост не видях да пише призив да давате предимство на моториста когато го няма. Човека иска да ви каже да давате предимство на моториста когато е с предимство, но ми е ясно, че това никога няма да го разберете от колата, трябва да се качите на мотор, но се иска и ду..нце. Не интерпретирайте първия пост както ви е изгодно, моля...
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа, Вики, така е, но в крайна сметка като моториста няма инстикти за самосъхранение трябва другите водачи да се самосъхранят, предпазвайки живота му.
Просто не е хубаво да се обобщава и да се слагат всички под един знаменателИма хора и хора навсякъде
Да ни пази Господ“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеОт твоето изказване съдя, че мотористите са с някакъв специален режим на каране!
Да се отдръпна и да ти направя път!?! Трябва!!! И къде го пише това?
Нещо малко нагло ми се струва да ми казват"- Не ми казвай как да си карам мотора, обаче аз ще ти казвам как да си караш колата"!
Умишлено никога няма да засека моторист, но ако някой малоумник се набие в колата ми защото е карал с 200, докато си возя семейството и после оцелее, ще го съдя ако ще и сакат да е! Ако и аз оцелея, де...защото съм попречил без да искам на някого да лети там, където другите карат.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
Comment