Хора, говорете каквото си искате... Както и да го погледнете почти всички мотористи карат с превишена скорост, изпреварват си откъдето решат и както решат. Искат да ги пазим, но те не се пазят сами. Това е. Да, и аз си карам алфата винаги с превишена скорост, например по цариградско с 100. И в този хубав момент в бус лентата профучава моторист без фар (беше тъмно) все едно бях спрял. Едно е 20 над нормата, друго е 100 над нормата. И не, кола никога не ме е изпреварвала от дясно, между мен и паркиралите коли на 3 педи празно място. И никога не съобразяват примерно, че пътя е осеян с кратери и ти аджеба трябва да ги заобикаляш и е желателно да не те минават в малкото място между теб и бордюра. Това да си моторист и вечерно време да спреш на червен светофар е не знам... Просто не съм виждал такъв моторист, че да го питам. Явно е някаква обида да спрат и да чакат на червено, при положение, че има 2 коли наоколо. И така, колкото и да говорите, почти всички мотористи изобщо не карат безопасно и уважавайки останалите участници в движението. До колкото четох мненията, колегите от форума с мотори са изключение от масата мотористи. Дано да е така наистина, а не само на думи. Поздрави!
Известие
Collapse
No announcement yet.
На пътя има място за всички!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Никой не иска да пазите мотористите(това си го можем сами),просто искам да ме имат за пълноправен участник в движението,нищо повече.Като настигна някой автомобил да спре да заобикаля дупките,а да се държи все едно го изпреварва четириколесно.
За светофарите можеш да питаш,аз не минавам никога на червено(защото на кръстовището свети зелено на някой друг,и не е здравословно).
Да минавам между колите да мина най-отпред(не е обида,просто за това карам мотор-да не стоя в задръстванията),когато имам възможност(няма да обяснявам защо,сигурно повечето няма да разберат докато не се качат те на мотор).
Не спирам и на полиция(пак няма да обяснявам защо).
Никой не е казал че хората от форума сме цвете за мирисане,всеки си има глава на раменете да си носи последствията.
Поздрави!
Comment
-
Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщениеХора, говорете каквото си искате... Както и да го погледнете почти всички мотористи карат с превишена скорост, изпреварват си откъдето решат и както решат. Искат да ги пазим, но те не се пазят сами. Това е. Да, и аз си карам алфата винаги с превишена скорост, например по цариградско с 100. И в този хубав момент в бус лентата профучава моторист без фар (беше тъмно) все едно бях спрял. Едно е 20 над нормата, друго е 100 над нормата. И не, кола никога не ме е изпреварвала от дясно, между мен и паркиралите коли на 3 педи празно място. И никога не съобразяват примерно, че пътя е осеян с кратери и ти аджеба трябва да ги заобикаляш и е желателно да не те минават в малкото място между теб и бордюра. Това да си моторист и вечерно време да спреш на червен светофар е не знам... Просто не съм виждал такъв моторист, че да го питам. Явно е някаква обида да спрат и да чакат на червено, при положение, че има 2 коли наоколо. И така, колкото и да говорите, почти всички мотористи изобщо не карат безопасно и уважавайки останалите участници в движението. До колкото четох мненията, колегите от форума с мотори са изключение от масата мотористи. Дано да е така наистина, а не само на думи. Поздрави!Last edited by Доко; d.m.y г., 22:13.
Comment
-
Да , наистина темата беше апел...Апел с който съм съгласен.Моториста е пълноправен участникв движението....Усещането от мотора е такова (не може да се определи с думи),че много , ама много често моториста забравя , че за разлика от колата той няма ербег , няма врати и тенекии , които да поемат енергията от евентуален удар...Забравят че са като голи охлюви по пътя(толкова уязвими , не толкова противни)Забравят , че преди време (аз го помня) на изхода на София в началото на магистралата имаше знак - камиони макс 80,мотоциклети 100, коли 120...Да това са стари и овехтели правила , но идеята е защо са били такива ...Ами просто е - за безопасност.
Ето ви и на вас един апел :Мотористи ,на забравяйте ,че ако сами не се пазите ,ние с колите си дори и да не се движим пак можете да се нараните.Пазете се вие , за да можем да ви пазим и ние.Постарайте се да не създавате ситуации ,от кито можете да пострадате и съответно и автомобилистите да правят същото.И ако това се получи съм сигурен , че като бонус ще намалеят и произшествията с деца и пешеходци.Обобщено апелът е не само към мотористите ,а към всички участници в движението - използвайте си главите ,когато сте на пътя и всичко ще е наред.
И заключете най-накрая тая тема , че като гледам нещата отиват на изплесок!ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщениеНикой не иска да пазите мотористите(това си го можем сами),просто искам да ме имат за пълноправен участник .................................................Н е спирам и на полиция(пак няма да обяснявам защо).
Поздрави!
Щото той пълноправния участник спира на полиция. Затвърждава се впечатлението, че искате всички права, но задължения - не мерси. Е не става така.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеПишете нек'ви глупости....
Мотористите НЕ падат от своите нарушения
http://www.dnes.bg/crime/2010/10/25/...ko-selo.102051ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеНики, това е малоумник, не мотоциклетистНека все пак разграничим тъпите копелета от стадото!
Освен това аз говорех за катастрофите с коли.
Как и да е..... Това ми помага да съм по-снизходителен към глупостите дето творят по шосето
.
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
[QUOTE=Kuku;785020]Ники, това е малоумник, не мотоциклетистНека все пак разграничим тъпите копелета от стадото!
[QUOTE]
В този ред на мисли аз мотоциклетист до сега не съм виждал. Се мотористи. А имаше един дядка с МЗ.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеПишете нек'ви глупости....
Мотористите НЕ падат от своите нарушения
Най-често се пребиват поради своите грешки.
Ники, това е малоумник, не мотоциклетистНека все пак разграничим тъпите копелета от стадото!
Освен това аз говорех за катастрофите с коли.
Как и да е....
Гледаш го - мотор и човек с каска, табела "аз съм тъпо копеле"няма.
Явно нямам късмет като цяло - все на тъпи копелета попадам...
Лошо - явно стадото е малко.
Всеки си има приятели моторджии, аз моите колко ги псувам , наливам в кратуните... ама полза не бих казал, че има голяма.
Да са живи и здрави всичките.
п.с Да вземем да и ударим един катанец на темата преди да сте се избили ?Last edited by pr_00f; d.m.y г., 12:55.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение...
Явно нямам късмет като цяло - все на тъпи копелета попадам...
...
п.с Да вземем да и ударим един катанец на темата преди да сте се избили ?
Като че ли извират тъпите копелета на 4 колела, когато самият си върху 2.
Голяма част от управляващите 4-колесни возила, които (в общия случай) се държат на пътя нормално, когато се движат сред поток от себеподобни, изтрещяват, когато видят край себе си мотор. Трябва да го изпиташ - колкото и да ти го преразказвам, не е същото.
п.п. Няма да се бием, бре.
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
п.с Да вземем да и ударим един катанец на темата преди да сте се избили ?Last edited by Old Fox; d.m.y г., 13:10.Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
Comment
-
Аз пък не мога да разбера,защото колегите мотористи приемат всичко лично?
Отдавна казах,че темата е безумна.
Свестните и толерантни хора нямат нужда някой да им напомня да бъдат добри
За останалите просто няма смисъл да се хабите.“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеАз пък не мога да разбера,защото колегите мотористи приемат всичко лично?
Отдавна казах,че темата е безумна.
Свестните и толерантни хора нямат нужда някой да им напомня да бъдат добри
За останалите просто няма смисъл да се хабите.
Когато няма обобщения, няма лично
Comment
Comment