има - оперативен лизинг
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лизинг или кредит за автомобил
Collapse
X
-
[quote=голямата риба]Първоначално публикувано от PeichoПървоначално публикувано от "голямата риба":2xlcch7gПървоначално публикувано от Kuku..."София Франс Ауто"...
Колега, тук сериозно си се объркал на няколко пъти - първо гаранцията вече от 2 години е 2 годишна. ...
той ми се оплака, че гаранцията била само 1 година, и след като му е изтекла и колата е била на 20 000км е сменял лагери на предни главини
относно "несупешен модел", колегите са ме разбрали правилно, модела е технически не успешен, иначе за продажбите ви правя евала
а и за резервните части не си ме разбрал правилно, похвалих ви, че подържате складова наличност в големи количества и то за модели които са се произвеждали още преди да съществува софия франс ауто[/quote:2xlcch7g]
Мдам, прав си за резервните части, грешката е моя. Не е в темата, пак го казвам, но не мога да се въздържа-не ти ли се вижда леко нелогично-хем технически неуспешен модел, хем се продава много добре? Това просто не е вярно. 307 имаше проблеми при излизането си като повечето нови модели на масовите марки-нито повече нито по-малко и те вече отдавна са отстранени. Някой горе бе написал, че изкарвали по 100 хил.км., което е смешно, а за съединителя и 40-те хил. беше вярно, но само за такъв на двигател 2.0HDI/110, който съединител бе сменен по кампания на почти всички, а причината бе конструктивна грешка на денфера, отдавна отстранена. А пример за неупешен модел и поради това спрян е например Vel Satis на Renault, такъв ще бъде най-вероятно и 1007. И понеже имам доста приятели в конкуренцията, а и доста клиенти, които карат какви ли не други марки, смея да кажа, че имам поглед върху бизнеса и той е следният: в последните години световното автомобилостроене се промени доста: никой вече не прави "вечни" коли, всичко е ширпотреба, предвидено да издържи опредeлен пробег и хайде следващия модел след това... Имам десетки примери с клиенти ревящи от какви ли не марки включително МВ, БМВ, Ауди и нашата разбира сеE, oт нашата има относително повече-и то е защото САФ има продажби в пъти повече от останалите. А от новите Алфи, например, почти няма оплаквания, щото милите те нищо не са и продали, а не защото са най-качествените.
164 2.0 T.SPARK '97
Honda CBR 929RR Fireblade
Comment
-
Е, има коли дето иЗкарват доста дълго. Например W 215 на Мерцедес, от него досега никъде не съм чул или чел някой да се е оплакал.....
Ся проблема е , че е малко по скъп от другите Мерцедеси, ама така е качествените коли, няма как да са евтини...
Comment
-
Е колега Алфа никога не е била масова марка. Ама в Европа нашата "Фиат" май продава в доста добри обеми Гранде Пунто, а и понеже си в бизнеса може да провериш ръста на Фиат, Алфа и Ланча от началото на годината , за сметка спад при други марки. Най продаваната кола е Гранде Пунто.
Отделен е въпроса защо в Бг не е така.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
бил съм няколко пъти неволен свидетел на това за каква гаранция идват във фият за Алфите иде речзапотени мигачи
направо стана скандал
на спот вагон дойде един пич с няколко така поне каза
чистачката му се бие в колконката на колата и му скъцаше единия прозорец при сваляне и качване
ама поне от двг нямат оплакване хората
Volvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 m-jetЕ, има коли дето иЗкарват доста дълго. Например W 215 на Мерцедес, от него досега никъде не съм чул или чел някой да се е оплакал.....
Ся проблема е , че е малко по скъп от другите Мерцедеси, ама така е качествените коли, няма как да са евтини...sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Peicho...по въпроса за лизинга или кредита и кой вариант е по изгоден е добре да се анализира крайната цена за точно определен период имайки предвид всички допълнителни разходи, включая застраховките, процента на първоначална вноска или самоучастите и условията при което се получава съответното финансиране. Според мен за момента лизинга е по-изгоден, но нищо чудно утре да се обърнат нещата-те ...
Comment
-
Re: Лизинг или кредит за автомобил
Първоначално публикувано от BatVasЛизинг в Евро Кредит за Автомобил в Евро
Стойност на автомобила 20000 20000
първонач вноска 2000 2000
Стоиност на лизинга(кредита) 18000 18000
Лихвен процент 7,90% 7,50%
Месечна внска 560,89 568,22
Общо вноски 20192,04 20455,92
Общо патени лихви 2192 2455,92
Комисионна 200 180
Крайна стойност 22392,04 22635,92
П.П. Табличката не я постнах както трябва - първата цифра е за лизинг - втората е за кредит
А лизнига ще става по масов, това е ясно.Но за да има силно развитие трябва да има реален ръст на доходите, което пък може да бъде вследствие най-вече на по-ускорен икономически растеж.За целта трябва да има приток на инвестиции /чуждестранни/.
А за това пък трябва да има добре правосъдна систетема /обективна, бърза и гарантираща защита на личността и собствеността/, добре развита полиция и да няма масова корупцция и накрая - силна и независима журалистика.Ми то от това кажи речи нищо няма в момента.
Та затова и лизинга ни е слаб.
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Едно е ясно!...и лизинга и кредита оскапяват автомобила....въпроса е кое ти е по изгодно!....пет години се мъчих преди доста време да си я изплатя...накрая късмет....инфлацията ми доиде много доббре...по Виденово време
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Лизинг .
а СФА вече отдавна не са на първо място по продажби
и Пежата са менте , тва е положението
Може и пристрастно да ви звучи но в момента номер едно при по масовите коли като съотношение цена/качество е Toyota . ( не че една C или S class примерно не си струват парите )
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKSЛизинг .
а СФА вече отдавна не са на първо място по продажби
и Пежата са менте , тва е положението
Може и пристрастно да ви звучи но в момента номер едно при по масовите коли като съотношение цена/качество е Toyota . ( не че една C или S class примерно не си струват парите )'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment
-
1. тая тема е адски стара ... и подновена 2 год по-късно ...
но все пак я попрочетох цялата...
2. бачкам в най-голямата лизингова компания в Бг и така кат зачетох бая глупости са написани ...
отдавам го на непопулярността на лизинговата услуга през 2006та ...
колиото до тойотите и цена/качество ... може и така да е, но са пълни кенефи. за пежото просто не искам да коментирам - антикола.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
Comment