Известие

Collapse
No announcement yet.

Лизинг или кредит за автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

има - оперативен лизинг
    147 1.6 TS

Comment

[quote=голямата риба]
      Първоначално публикувано от Peicho
      Първоначално публикувано от "голямата риба":2xlcch7g
      Първоначално публикувано от Kuku
      ..."София Франс Ауто"...
      ...

Колега, тук сериозно си се объркал на няколко пъти - първо гаранцията вече от 2 години е 2 годишна. ...
      за гаранцията си признавам, че говорих наизуст, но съм го чул от човек с фирма който си купи 2 307-ци комби с най-най-високата степен на оборудване
      той ми се оплака, че гаранцията била само 1 година, и след като му е изтекла и колата е била на 20 000км е сменял лагери на предни главини

относно "несупешен модел", колегите са ме разбрали правилно, модела е технически не успешен, иначе за продажбите ви правя евала

а и за резервните части не си ме разбрал правилно, похвалих ви, че подържате складова наличност в големи количества и то за модели които са се произвеждали още преди да съществува софия франс ауто[/quote:2xlcch7g]
      Мдам, прав си за резервните части, грешката е моя. Не е в темата, пак го казвам, но не мога да се въздържа-не ти ли се вижда леко нелогично-хем технически неуспешен модел, хем се продава много добре? Това просто не е вярно. 307 имаше проблеми при излизането си като повечето нови модели на масовите марки-нито повече нито по-малко и те вече отдавна са отстранени. Някой горе бе написал, че изкарвали по 100 хил.км., което е смешно, а за съединителя и 40-те хил. беше вярно, но само за такъв на двигател 2.0HDI/110, който съединител бе сменен по кампания на почти всички, а причината бе конструктивна грешка на денфера, отдавна отстранена. А пример за неупешен модел и поради това спрян е например Vel Satis на Renault, такъв ще бъде най-вероятно и 1007. И понеже имам доста приятели в конкуренцията, а и доста клиенти, които карат какви ли не други марки, смея да кажа, че имам поглед върху бизнеса и той е следният: в последните години световното автомобилостроене се промени доста: никой вече не прави "вечни" коли, всичко е ширпотреба, предвидено да издържи опредeлен пробег и хайде следващия модел след това... Имам десетки примери с клиенти ревящи от какви ли не марки включително МВ, БМВ, Ауди и нашата разбира се E, oт нашата има относително повече-и то е защото САФ има продажби в пъти повече от останалите. А от новите Алфи, например, почти няма оплаквания, щото милите те нищо не са и продали, а не защото са най-качествените.
      164 2.0 T.SPARK '97
      Honda CBR 929RR Fireblade

Comment

Е, има коли дето иЗкарват доста дълго. Например W 215 на Мерцедес, от него досега никъде не съм чул или чел някой да се е оплакал.....
        Ся проблема е , че е малко по скъп от другите Мерцедеси, ама така е качествените коли, няма как да са евтини...

Comment

Е колега Алфа никога не е била масова марка. Ама в Европа нашата "Фиат" май продава в доста добри обеми Гранде Пунто, а и понеже си в бизнеса може да провериш ръста на Фиат, Алфа и Ланча от началото на годината , за сметка спад при други марки. Най продаваната кола е Гранде Пунто.
          Отделен е въпроса защо в Бг не е така.
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

бил съм няколко пъти неволен свидетел на това за каква гаранция идват във фият за Алфите иде речзапотени мигачинаправо стана скандал на спот вагон дойде един пич с няколко така поне казачистачката му се бие в колконката на колата и му скъцаше единия прозорец при сваляне и качванеама поне от двг нямат оплакване хората
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
              Е, има коли дето иЗкарват доста дълго. Например W 215 на Мерцедес, от него досега никъде не съм чул или чел някой да се е оплакал.....
              Ся проблема е , че е малко по скъп от другите Мерцедеси, ама така е качествените коли, няма как да са евтини...
              Високата цена никога не може да бъде гаранция - на мои приятели от Ст.Загора баща им си купи чисто ново BMW 745i от "ДаруКар" за над 200'000лв. и три пъти чупи скорости по начин, по който директно се сменят с нови, защото няма вариант за ремонт
              sigpic

Comment

...
                може би си прав, че многото оплаквания идват от много продадени коли

Comment

...по въпроса за лизинга или кредита и кой вариант е по изгоден е добре да се анализира крайната цена за точно определен период имайки предвид всички допълнителни разходи, включая застраховките, процента на първоначална вноска или самоучастите и условията при което се получава съответното финансиране. Според мен за момента лизинга е по-изгоден, но нищо чудно утре да се обърнат нещата-те ...
                  Въпросът не е кой-вариант е по-изгоден, а кой вариант е възможен. Банките дават потребителски кредити без ипотеки и други усложнения до 10-15 000 лв. За тези пари трудно ще намериш по-висок клас автомобил на по-малко от 5 години. Лизинговите компании финансират по-нови автомобили и обвързват срока на лизинга с възрастта на колата. Даже се изненадах, че Евролийз приемат до 7 годишни в края на лизинга. За нов автомобил е ясно, че схемата е лизинг, но има хора, които търсят нещо за до 10 000, а то обикновено е над 5 г. и не може да се вземе на лизинг. Освен това, потребителският кредит е с по-дълъг срок (вече много банки дават до 10 г.), което ти прави месечната вноска много по-малка. Въпрос на възможности. И на цел - за 300 лв на месец можеш да си вземеш Дачия Логан, но който чете този форум едва ли ще се заинтригува от такава оферта
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Re: Лизинг или кредит за автомобил

Първоначално публикувано от BatVas
                    Лизинг в Евро Кредит за Автомобил в Евро

Стойност на автомобила 20000 20000
                    първонач вноска 2000 2000
                    Стоиност на лизинга(кредита) 18000 18000
                    Лихвен процент 7,90% 7,50%
                    Месечна внска 560,89 568,22
                    Общо вноски 20192,04 20455,92
                    Общо патени лихви 2192 2455,92
                    Комисионна 200 180

Крайна стойност 22392,04 22635,92

П.П. Табличката не я постнах както трябва - първата цифра е за лизинг - втората е за кредит
                    Тука нещо не ми е ясно, защо при втората колона, банковия, след като всичко е еднакво, а лихвата на кредита е по-ниска, комисионната тоже- вноската и крайната стойност пак на кредита са по високи, тоест нещо липсва или е объркано?
                    А лизнига ще става по масов, това е ясно.Но за да има силно развитие трябва да има реален ръст на доходите, което пък може да бъде вследствие най-вече на по-ускорен икономически растеж.За целта трябва да има приток на инвестиции /чуждестранни/.
                    А за това пък трябва да има добре правосъдна систетема /обективна, бърза и гарантираща защита на личността и собствеността/, добре развита полиция и да няма масова корупцция и накрая - силна и независима журалистика.Ми то от това кажи речи нищо няма в момента.
                    Та затова и лизинга ни е слаб.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Едно е ясно!...и лизинга и кредита оскапяват автомобила....въпроса е кое ти е по изгодно!....пет години се мъчих преди доста време да си я изплатя ...накрая късмет....инфлацията ми доиде много доббре...по Виденово време
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Лизинг .

а СФА вече отдавна не са на първо място по продажби
                        и Пежата са менте , тва е положението

Може и пристрастно да ви звучи но в момента номер едно при по масовите коли като съотношение цена/качество е Toyota . ( не че една C или S class примерно не си струват парите )

Comment

Сфинкс, а какво точно означава "лизинг", според теб
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                            Лизинг .

а СФА вече отдавна не са на първо място по продажби
                            и Пежата са менте , тва е положението

Може и пристрастно да ви звучи но в момента номер едно при по масовите коли като съотношение цена/качество е Toyota . ( не че една C или S class примерно не си струват парите )
                            Що Тойота
                            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

1. тая тема е адски стара ... и подновена 2 год по-късно ...
                              но все пак я попрочетох цялата...

2. бачкам в най-голямата лизингова компания в Бг и така кат зачетох бая глупости са написани ...

отдавам го на непопулярността на лизинговата услуга през 2006та ...

колиото до тойотите и цена/качество ... може и така да е, но са пълни кенефи. за пежото просто не искам да коментирам - антикола.
                              Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                              Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Сега, като каза за глупостите и аз си препрочетох постовете и си се посмях сам на някои тъпизми

Моооля те, обясни, за да няма подобни глупости в бъдеще
                                sigpic

Comment

Working...
                                X