Возя си се днес със служебната кола (алфата нещо малко се повреди) и и от Младост тръгвам да се качвам на Цариградско, престроявам се в дясната лента както си му е реда, отпред едно фиатче и то така аха да почнем да се качваме по детелината и изведнъж ми се мярка накакъв силует до мен от ляво и яко свиркане. Викам си може да се е повредил нещо тоз шевролет щото онзи (мерцедес 3 - 4 ръка) продължава да свири та аз леко намалих и си свалих стъклото да разбера какво го притеснява. Изравнява се с мене юнака, запенен чак с един странен поглед и крещи "Ти що не ме пускаш да мина бе селяк прост". Явно съм го погледнал неразбиращо аджеба защо да го пускам като хем се движа правилно хем други коли на пътя няма и не е необходимо да излиза по детелината директно от най-лявата лента и затова последва още по интересната фраза "Искаш ли сега да те блъсна" и се опитва да ме натисне в бордюра. Аз обаче не съм хич плашлив пък за служебата кола още по-малко та не мръднах и той направо щеше да си изяде волана.
Ама после се замислих колко такива дето си мислят че пътя си е техен имаме по нашите улици и защо само у нас те виреят така добре. И ако утре този тръгне да натиска не мене дето не помня вече от кога карам кола а някоя майка с бебе или току що взел книжка колега какво може да стане. И защо този дето кара по правилата е "селянин прост" .......
Ама после се замислих колко такива дето си мислят че пътя си е техен имаме по нашите улици и защо само у нас те виреят така добре. И ако утре този тръгне да натиска не мене дето не помня вече от кога карам кола а някоя майка с бебе или току що взел книжка колега какво може да стане. И защо този дето кара по правилата е "селянин прост" .......
Comment