Известие

Collapse
No announcement yet.

официална титла "Селяк прост"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• официална титла "Селяк прост"

Возя си се днес със служебната кола (алфата нещо малко се повреди) и и от Младост тръгвам да се качвам на Цариградско, престроявам се в дясната лента както си му е реда, отпред едно фиатче и то така аха да почнем да се качваме по детелината и изведнъж ми се мярка накакъв силует до мен от ляво и яко свиркане. Викам си може да се е повредил нещо тоз шевролет щото онзи (мерцедес 3 - 4 ръка) продължава да свири та аз леко намалих и си свалих стъклото да разбера какво го притеснява. Изравнява се с мене юнака, запенен чак с един странен поглед и крещи "Ти що не ме пускаш да мина бе селяк прост". Явно съм го погледнал неразбиращо аджеба защо да го пускам като хем се движа правилно хем други коли на пътя няма и не е необходимо да излиза по детелината директно от най-лявата лента и затова последва още по интересната фраза "Искаш ли сега да те блъсна" и се опитва да ме натисне в бордюра. Аз обаче не съм хич плашлив пък за служебата кола още по-малко та не мръднах и той направо щеше да си изяде волана.
    Ама после се замислих колко такива дето си мислят че пътя си е техен имаме по нашите улици и защо само у нас те виреят така добре. И ако утре този тръгне да натиска не мене дето не помня вече от кога карам кола а някоя майка с бебе или току що взел книжка колега какво може да стане. И защо този дето кара по правилата е "селянин прост" .......
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Пътищата ни са пълни с подобни существа.Всеки си мисли, че е царя на пътя и може да прави квот си иска, че на всичкото отгоре се сърди и на "тъпаците" дето спазват правилата. Ама проблема ни е в органите на реда, които вместо да започват разговор с "ми ся кво ша праим", се опитат наистина да прилагат правилата, току виж движението ни стане по-добро.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ми то щото държавата ни е пълна с такива "тарикати",а тези дето спазваме правилата сме "селяци прости" така сме я цъфнали,та вързали.Май е време за "селски" бунтове
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Уменията зад волана са като чувството за хумор - всеки си мисли, че го има . .
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не бе, плашещото в случая е че индивида беше абсолютно убеден че е прав. Че аз някак си трябва да предвидя че смята да направи безумна маневра нарушавайки поне 3 правила, да набия рязко спирачки и да го пусна да се движи така както си му е кеф.
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ами да..и на мен се случи скоро това.. и наистина си надрасках колата в един бордюр..имам книжка от скоро и исках да избегна удър с него..а то кво стана..мойта си отиде трудно е да караш сред идиоти ;(

Comment

..аз затова сега ,ще си поръчам едни бухалчици продават ,горе-долу големи 70-80 см.15 лева ще дам,слагам си я от ляво до седалката и такива тарикати ,като твоя приятел "искаш да те блъсна ли" им казвам ,да ела ме блъсни и спирам ))

Същия случай,само че от цариградско слизам на доло към Малинов.Пуснал съм мигач ,бавно в дясно и вече почти влизам в завоя.От ляво един таксиметров свири и бибипка,аз си викам "бреййййй,кой ли засякох ,че такава тревога".Засече ме много брутално,пък и от горе на всичко ,взе че намали и спря.Чувам само някво зверско хранене от него и слизам.Отивам до пасажерската му врата ,тоя сваля стъклото и почва да ми крещи ,защот съм карал толкова бавно и как е можел да се убие в Това Жълтото ,дето е пълно с водя...С цялата си наглост намеси и хубавата ми и добра Майка ,в нашата история.От там бушоните ми изключиха и отворих вратата му ,за жалост "големия тарикат" даде газ и успях да си отбележа подметката на задния му калник с поне 2 см на вътре...

Според мен философията е следната:Ако не набиеш такъв,няма да му дойде акъла.Всичко мой роднини и приятели ме упрекват за това ,но преди и аз се правех на тарикат за някои неща,биха ме 1-2 пъти и сега вече по-разумно го карам..
              Ще го набият 1-2 пъти тоя въпросен "селси ПИЧ" и на 3-я път ще си каже "аджеба,ами и ако тоя е някъв ненормален и ми излезе с бухалка".
              Естествено ще кажете: "Ами колега,ако ти излезе и такъв като тебе ,кво става?"
              Кво става ли ?
              Става бой Пък ,който е по-ненормалния си тръгва пръв..

Преди векове най-бързите,умните,силните и най-големите измамници са оцелявали.Така е била йерархията :най -силен >най -слаб.....

Колега извинявай ,ако ти флууднах темата излишно ...просто и аз се запалих ..
              Last edited by AlfaFen145; d.m.y г., 19:41.
              155 96' 1.6 16v 1++hp???
              Mazda 626 84'
              Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
              ex' 145 97' 16V TS

Comment

В селяндурска държава, селяндурите взимат връх.Няма отговороност, наказания, ред и започва закона на джунглата.Това да се бие човек по улиците за мен е кретенизъм пълен, не че като бях в Париж не видях една такава случка, ама не е оправдание.
                Тук не става дума да критикувам AlfaFen145 примерно, а по скоро тоя маниер на поведение.Има идиоти, дето това заслужават и да им се набие кофата, ама това ще оправи ли нещо?Ми то да вземем да се гърмим направо, има и такива случаи.
                Честно казано, вече разбирам, защо сума ти народ напуска България, ами да я напуска, трябваше и аз може би да го направя преди 10 тина години, ама така явно ми е било писано
                Last edited by fred; d.m.y г., 20:19.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Еми да ама ти си мъж а ние женските какво да правим

Comment

За жалост в БГ не може да си шофираш нормално. Винаги трябва да се махаш от пътя на някой много бързащ тъпак, който за нищо може да ти развали настроението.
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145
                      ..аз затова сега ,ще си поръчам едни бухалчици продават ,горе-долу големи 70-80 см.15 лева ще дам,слагам си я от ляво до седалката и такива тарикати ,като твоя приятел "искаш да те блъсна ли" им казвам ,да ела ме блъсни и спирам ))
                      Мани ги тия бухалки.... вземи си 1м. кабел от тези с капсолованите щепсели - правят чудеса
                      sigpic

Comment

Кви са тия, нещо като палка ли става, или един вид въже с нещо си на края?
                        Last edited by fred; d.m.y г., 23:45.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          Мани ги тия бухалки.... вземи си 1м. кабел от тези с капсолованите щепсели - правят чудеса
                          Ти се оправяй с тея кабели ,като направих съсирек 30 сантиметра на бедрото на някои и после като си извади медицинско за 30 000 хиляди лева ,ще си говорим ))

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:46 ----------

#aMoRe при вас е достатъчно да се усмихнете )))
                          ако не викате мен хахха )
                          155 96' 1.6 16v 1++hp???
                          Mazda 626 84'
                          Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                          ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от aMoRe Покажи съобщение
                            Еми да ама ти си мъж а ние женските какво да правим
                            Разказаха ми случай в Благоевград как двама тарикати си отворили прозорците и си лафят и затварят някаква малка уличка за да си кажат клюкините. В този момент отзад пристига жена с джип и с дете вътре и ги моли да се поместят да мине, следва майката от онези двамата и продължавата така. Жената вдигна един телефон дойдоха две коли с бабанки, кютек на клюкарите и всички са щастливи.
                            145 1.7 16V Boxer

Comment

Що се занимавате с глупости? Бухалки, кабели и тем подобни глупости. Ще ви застрелят за едното нищо! Не си заслужава за едно засичане да се прави такъв проблем. Знам, че е много изнервящо, мен ме засичат супер грубо на 2 пъти последните няколко дни. Единия път даже ми скачаха на бой и давах обяснения в полицията. Днес пък една Хонда Акорд замалко щеше да ме отнесе на ХМС, но въпреки това не е ясно кой кара. Може да е кретен и да си мисли, че пътят е негов и така да си кара по принцип, но може и да е нормален човек, който е преценил ситуацията по-различно от вас. Трябва някак си да сме над тия неща, доколкото е възможно.

П.С. Преди година и нещо бяхме командировка в Германия с кола. Бяхме в един малък град и понеже не го познавахме, спряхме на един импровизиран паркинг в центъра и заразглеждахме картата на града. В един момент вдигам поглед и гледам, че съм спрял на изхода на паркинга и една кола седи и не може да излезе. Човекът беше седял може би няколко минути и търпеливо ни чакаше да свършим "работата" си и да се поместим без дори да свирка. Тук на 10-тата секунда щеше да има псувни до 9-то коляно, бой, шамари, стрелба и какво ли още не.
                              Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 01:32.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                              X