Известие

Collapse
No announcement yet.

При какви обороти е най-икономично да се сменят скоростите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При какви обороти е най-икономично да се сменят скоростите?

Да попитам, при какви обороти е най-икономично да се сменят скоростите. 1800-2000 ??
    Last edited by Kuker; d.m.y г., 19:54.

между 2500 и 3000об.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      между 2500 и 3000об.
      Тук не съм съгласен - според мен 2000-2500
      147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
      Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
      156 2.4 JTD - ex

Comment

Бензинов мотор са му малко 2500 за горна граница на смяната... малко забавяне и хоп, придърпал и се затормозил, което вижда сметката на икономията.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
          Тук не съм съгласен - според мен 2000-2500
          Ако сменям на 2000, то по-горна предавка ще ми дойде на 1500 оборота, и после при ускорението според мен мотора се мъчи и харчи повече...
          Най-добре е да си сменяш между 2500-3000об. Поне при мен така ми дава най-нисък разход...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Някъде по книгите бях чел 2700-2800 така че се съгласявам с Доктора
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

2500 е донякъде оптимално за икономия, но от 1-ва на 2-ра може и на 2000 с тази цел, абе като цяло зависи дали си наравно, под наклон.... не може да се заковат едни обороти за смяна и да се каже е това са най-икономични. Според товара на мотора и според това колко бързо искамер да ускорим... Ако ни трябва по-бързичко ускорение и на 3500 може да се окаже икономично спрямо тва да пънем педалда до долу на ниски обороти... pr_00f имаше едно много добре синтезирано мнение относно икономичното шофиране, което обаче не успях да издиря.... Абе с други думи това на какви оборти превключваш е само един от факторите за икономично шофиране и то не най-важният.

пп: Alfa/икономичност ...? WTF
              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
              156 2.4 JTD - ex

Comment

Добре аз имам друг интересен въпрос.

Преди със 155-цата 1.8 при скорост от 50км/ч беше по-икономично да сложа 4 та и да си държа тази скорост, обаче ако трябва да набирам дори и бавно е по-добре да задържа 3-та до 60 примерно.

Сега с Гранде-то филма е напълно обратен

Като гледам по борда излиза че колкото по-рано сменя на по-горна предавка толкова е по-малък разхода.

Пример. Ускорени от 50-км/ч на 4та разход към 10.
                Ако на 50км/ч сложа 5-та и настъпя педала много ускорявам както на 4-та но разхода по борд комп е 7. При пълна газ на 5та с 50км/ч разхода е 7.4-7.5 и ускорява не по зле от колкото на 4-та с газ около разход 10/100.

Последните 100 км само си играя със скоростите и в началото като го взех фиата сменях на 2500 и моментния разход винаги беше над 10 като погледна. Сега още на 40км/ч съм на 4-та и разхода е 6-7 това в момент на ускорение. И се ускорявам не по-зле от другите участници в движението.

Също пробвах и при ускорение до 100км/ч от 60км/ч
                ако тръгна от 4та и на 80км/ч сложа 5-та добре.
                Но като цяло още от 60 ако съм на 5-та стойностите за моментния разход са с едно 3 литра по-ниски от тези при 4-та предавка (до 80км/ч)

Като цяло това всичкото вярно ли е ???? >>Ускорение от 50 до 80 на 5-та дори с педал до долу е по- икономично от ускорение на 4-та с не много газ.

Като единствено на 3-та и над 3-та под 1200 оборота не е хубаво да падам. Също и като карам по малките улички с 20км/ч слагам 4-та и на малки обороти разхода е най-малък от колкото на 3-та със същата скорост.
                Last edited by The_Game; d.m.y г., 23:41.
                sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Въпроса доколкото виждам е изваден от другата тема, но и по принцип отговора му не може да се напише с пост във форум...
                  Тука играят въртящи моменти, предавателни числа, диференциали, гориво, живота, вселената и всичко останало...
                  Само имай предвид 1 важно нещо, че когато караш "икономично" (което за повечето юзъри е еквивалент на "на възможно най-ниски обороти") много повече тормозиш двигателя си, ускоряваш значително износването му и всъщност колата гори повече в такъв режим.

И последно:
                  Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                  Alfa/икономичност ...? WTF

Comment

1800-2000
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

6500дън дрън дрън
                      155 осем хиляди клапана 16 вериги
                      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                        Добре аз имам друг .......
                        В темата, от която е изваден въпросът за оптималните обороти за смяна на предавките, ставаше дума за бензинов мотор. Ти с този мултиджет си друга бира
                        Аз лично сменям на 2500-3000 в града.
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от knave Покажи съобщение
                          Да попитам, при какви обороти е най-икономично да се сменят скоростите. 1800-2000 ??
                          При подходящите.
                          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                          Автогаз сервиз-
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Аз сменям между 1500 и 2000 зависи от ситуацията, но над 50км/ч задълже на пета....в София-център ми дава под 9/100
                            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                            BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                              В темата, от която е изваден въпросът за оптималните обороти за смяна на предавките, ставаше дума за бензинов мотор. Ти с този мултиджет си друга бира
                              Аз лично сменям на 2500-3000 в града.

Добре правя нова тема
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                              X