Първоначално публикувано от -Bobby-
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Новите винетки - на стари цени, санкциите обаче - тройни
Collapse
X
-
Lexus IS200
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеКак става със свидетелите? Влизам в дупка и оставам там- стъпка по стъпка, каква е процедурата?. С две думи можеш да поискаш от съда да ти допусне свидетели, че си се движил със съобразена скорост и дупката е била неизбежна
.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЕ, сега, стъпка по стъпка - като отидеш при адвокат да завеждаш дело. С две думи можеш да поискаш от съда да ти допусне свидетели, че си се движил със съобразена скорост и дупката е била неизбежна
.
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЕ, сега, стъпка по стъпка - като отидеш при адвокат да завеждаш дело. С две думи можеш да поискаш от съда да ти допусне свидетели, че си се движил със съобразена скорост и дупката е била неизбежна
.
http://www.monitor.bg/article?id=235988 ако беше така и тук с удоволствие и доста повече пари ще дам за видетка но знам за какво ...
а кат се замисла ако и при нас е така ще трябва да затворят всички пътища ...Last edited by Galof; d.m.y г., 00:03.Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
Comment
-
Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщениеа в наща държава в която съгражданите ни са "страшно любезни" кой ще се навие да ходи с тебе и да си губи време и да се разправя
http://www.monitor.bg/article?id=235988 ако беше така и тук с удоволствие и доста повече пари ще дам за видетка но знам за какво ...
а кат се замисла ако и при нас е така ще трябва да затворят всички пътища ...
Всичко което не им изнася е недопустимо и не се толерира. Тук сме прекалено толерантни просто. Може би сме най- толерантния народ на тая планетаLexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеНо наистина не подозирах, че ще допуснат изписването на номера да става на ръка. Сега остава да се окаже, че това ще се прави лично от водача на МПС-то и ептен ще ми изпростеят. Колегите в по-горнитепостове вече измислиха цаката още преди да са ги видяли даже!
The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Принципа "трябва да си платим за винетка, за да може държавата да ни оправи пътищата, щото те се правят с нашите пари"......моля безкрайно да ме извинят подръжниците на тая теза, но предполагам че ако те отидат на нова работа, не очакват веднага да им дадът от първия ден месечна заплата - трябва да поработят първо малко - аналогично кво излиза - държавата прави пътищата с нашите пари(ако приемем че найстина го прави тва) - значи ние си плащаме за изпълнението на тая услуга, после си плащаме и за тва че я ползваме......ако държавата направи хубави пътища, и каже, ето дарагие друзя, арен път, да си се возите на воля, дайте обаче пари за винетка и подръжка, тука тогава изобщо няма да се вихри такъв дебат, секи ще си плаща......ама държавата да живее и гради свойте блага с мойте пари, и после да ме кара да си плащам за това - любезно ще ме извиняват.....
Чесно казано и милионер да бях, пак нямаше да си купувам винетка - ще речете че е бай ганьовско да си зарит с пари, да имаш сюрия фешън коли, да водиш луксозен начин на живот, и да се стискаш за шейсе кинта........а Ганьовско ли е да излезеш от къщата си в Драгалевци или Симеоново, и да пропаднеш веднага в яма, да се кьориш не по гледката и пичетата наоколо, а да си вперил взор 10-15 метра напред за да не си потрошиш скъпата колица......това не е ли ганьовски начин да си прекарваш живота в лукс......и да даваш 60 кинта за винетка......
---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:38 ----------
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеКолегите в по-горнитепостове вече измислиха цаката още преди да са ги видяли даже!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Химикалка ли?
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениедо колкото знам има химикалки които пишеш и триеш,по добре химикалка за 20 лв отколкото 2 или 3 винетки
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Пишете го с перманентен маркер/тънкописец. 1 година все ще изкара.
А пък всички, роптаещи срещу това вписване, пропускат факта, че мастило се разгражда и пада, но са го виждали това само при стикери, при които лепящата част е на гърба, не на лицевата част. Като го залепиш и няма къде да бяга това мастило, ще изсветлее само ако стои залепено с години, но 12-13 месеца не вярвам да са му проблем.
Аз лично съм експериментирал с пвц стикер, на който лепящата част е откъм гърба, вписани върху него данни с химикалка, след което му се залепва на лицевата част прозрачно тиксо, после се залепя на не дотам приятно като атмосферни условия място. Честно казано, мастилото на химикалката падна едва когато тиксото пресъхна и падна самО, с него и мастилото...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
Хм, интересноLast edited by b_angelov; d.m.y г., 22:39.
Comment
-
Последно казаха по новините, че това за вписването на регистрационния номер върху винетката отпада и ще влезе през 2012г. ако оцелеемТака че не си играйте да пишете излишно, ако ще ги менкате
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеПоследно казаха по новините, че това за вписването на регистрационния номер върху винетката отпада и ще влезе през 2012г. ако оцелеемТака че не си играйте да пишете излишно, ако ще ги менкате
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеВписването върху самата винетка наистина няма да е задължително от тази година, но пък на квитанцията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише номера на колата, а за винетка без квитанция пак щели да глобяват.
1. На какво основание ще ме глобяват ако не си нося квитанцията.
В закона чл.10а ал.5 пише, че "при плащане на винетна такса се издава документ наречен "винетка", който удостоверява правото за ползване."
После пише : "винетката се състои от две части, като долната част....бля бля...удостоверява пред контролните органи.....бля бля и при кражба"
Но никъде не пише, че трябва да се предоставя каквато и да е друга бележка, квитанция и т.н...
2. Ако на квитанцията не пише рег. номер на колата...
Може и аз да пропускам нещо, не претендирам за 100% точност, така че ако някой знае да потвърди на 100%
http://www.napi.government.bg/files/...a_pytisata.pdf
http://www.napi.government.bg/files/...o_pytisata.pdf
чл.179 ал.3 т.4 За глобите...
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C.../0/ZDVP_BG.pdfLast edited by VFTI; d.m.y г., 00:14.Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Аз си купих преди 3-4 дни от пощата в бизнес парка.
Изрично ме питаха за номера на колата и за имената ми.
Малко ми стана чудно.
Но пък в замяна на това си написах чинно номера на колата в/у винетката преди да я залепя.....
И ОООО чудо нито ме заболя, ното ми се скъса ангренажа.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
Comment