Известие

Collapse
No announcement yet.

За или против даряването на органи след смъртта

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Май правилно помня

Ето и самата новина

Парламентът отхвърли предложението да бъде възстановено информираното съгласие, изразено приживе, за дарение на органи. Това стана при гласуването на първо четене на промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки, внесени от депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев.

С отхвърленото предложение се запазва сегашният принцип - органи да се даряват, ако няма заявено несъгласие приживе от починалия. Предложението на Тошев предвиждаше заявено съгласие приживе. Ако такова съгласие не е изразено приживе, депутатът предлагаше да се взема съгласие от близките на починалите.

БТВ - 15.10.2010
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Тоест и да не даряваш и да даряваш трябва да заявиш желанието си, ако неискаш някой друг да взема решение вместо теб!
      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        кой е декларирал съгласие
        След изменение на закона по призумция е декларирано съгласие, ако волята на дадения човек не е изрично упомената в здравноосигурителната книжка.
        Близките на лицето могат да променят статуквото.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Колега,колко лекари те убиха до сега?
          Да,в България има престъпни групи,занимаващи се с търговия на органи,но това не става в болниците.

Колега не четеш ли новини???

Следващо обръщане на темата в - да оплюем лекарите, ще доведе до 2 неща.
          - Катинар на темата!
          - Санкция на пусналия го!

Има си тема за случая в Г. Оряховица!
          Last edited by morfius; d.m.y г., 11:04.

Comment

Първоначално публикувано от fashion.fun Покажи съобщение
            Колега не четеш ли новини??? Да ти припомня как умря дете, на което му извадиха сливиците, и как убиха новородено слагайки го в хладилна камера... това не ти ли е достатъчно...
            Колега,не само чета,гледам и слушам.За разлика от теб,аз работя в тази система и знам неща,които попаднали в ръцете на "добронамерени" и естественно,грам не отбиращи от медицина хора,може така да се поднесат,че да се замечтаеш за доктор Менгеле.Също така,не може да квалифицираш цяла група от хора,при това нееднородна по характер по изявата на индивиди от нея.Нали се сещаш по този начин,какво може да се каже за всички,щото професията им била еди каква?
            А по горният ти коментар ще кажа,че говори за това,колко далече си от разбирането на случилото се и че двете събития нямат нищо общо.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Виждам, че си писал докато редактирам, за това няма да трия мнението ти.
              Но нека спрем да обръщаме всяка тема в такива спорове, имаше си тема, може и нова да се пусне за целта.

Последно вече до всички, придържайте се към темата, обобщения от рода - "всички българи са селяндури" по дефиниция са неверни.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

O.K.
                И вече по темата.Дарителството е благородно по дефолт.Да се надяваме,че ще доживеем да видим и адекватно законодателство в областта.
                Last edited by myato; d.m.y г., 13:08.

Comment

Относно темата, ето един цитат от днешните новини :
                  Юсуф Сьонмез, известен като "турския доктор Франкенщайн", "доктор вампир" и "доктор лешояд", беше арестуван преди два 2 дни в Истанбул, след като беше обявен за издирване от Косово.
                  В сряда Сьонмез беше временно освободен от съда до началото на евентуалния процес срещу него.
                  Още през 2003 г. сръбският вестник „Блиц“ разполагаше с информация за международна престъпна мрежа, занимавала се в Косово с нелегална търговия и трансплантация на човешки органи.
                  Още по темата

Арестуваха "турския доктор Франкенщайн"

Според източник от тогавашното държавно ръководство на Македония най-малко две групи израелски лекари са посетили региона няколко пъти през 2001 и 2002 г. Те са преговаряли с частни клиники, чиито директори са лекари, работещи в държавни болници в България, Косово, Македония и Албания.
                  Основали са и клиника за бъбречно болни в Македония с мрежа купувачи и брокери в България и Турция.
                  Източникът твърди, че експлантирането на органите е било извършвано от местни лекари, а трансплантациите – от израелски лекари. Един от израелските лекари е обявен за международно издирване.

линк към новината: http://www.dnes.bg/balkani/2011/01/1...lgariia.108544

Comment

Да.Фактите са такива.
                    Друга близка "работилничка",свързана с местния "пазар" се намира в Пакистан.

Comment

и аз съм за да се даряват ама гадното е ,че сме в България и нали се сещате може да се продават на богати хора или пък даги изнасят навън

Comment

Аз самия съм доста скептично настроен,знам ли дали ако попадна в болница някой който се нарича лекар няма да ме убие и изтъргува?Чули ли сте за някой осъден за лекарска грешка ? Да си лекар е призвание не е само да завършиш. Момиченцето ,което почина наскоро не е ли това престъпление?Може ли да си лекар с претенции и да не обръщаш внимание на очевидни неща дори за дилетанти?Има лекари, които работят със сърце и душа ,но колко са?Някъде четох ,че ако западноевропеец попадне в бг болница ще получи шок от видяното?!Стои си някой в кома в болницата и е много подходящ за донор какво им пречи да му врътнат кранчето-няма да има разследване нали,а пък и да има ще го оправдаят. Ще кажете ,че ме гони параноя ама знаете ли , че от труповете се свалят роговици например и никой не пита за това?Така че май съм категорично против.ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ДА ДОЖИВЕЯТ ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ И ОРГАНИТЕ ИМ ДА СА ВЕЧЕ НЕГОДНИ ЗА ДОНОРСТВО!
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Язък за темата.

Comment

Working...
                          X