Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за лекарство, колеги!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това не е обезболяване колега.
    Това е подтискане на функциите на организма за да няма спазми, гърчове, конвулсии и най лошото- припадъци с прехапване на език, не дай боже счупени зъби или челюст от схващане на всички мускули по тялото и евентуален удар по тялото при загуба на съзнание (глава, лице, крайници и т.н.)
    Като единствен "вариант за в момента" посочват диазепама, но много малка част от хората са наясно че диазепама не се изразява като антиконвулсивно средство! Т. е. все едно да дадеш на болен от туберкулоза бонбонки тик так за да не кашля.

Comment

Тези средства са за подтискане на свръхактивност - може би трябва да се помисли, къде са интересите и тази активност да се насочи към тях.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

За съжеление ривотрила тука без рецепта не искат да го дадат.Тя може да се уреди по принцип,но пациента ще трябва да се яви при доктора.На доверие,никой доктор няма да иска да си сложи торбата
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Колеги, не карам никого насилствено да си слага торба на главата! Ако има някакъв цивилизован начин да се прескочи разстоянието в километрите и подробности като вадене на паспорти, пътуване на инвалид с рискове по пътя да стане някоя беля, моля кажете! Ако го устройва невролога видео връзка по скайп - поне това е единствено за което се сещам в момента , то не е проблем да стане. В последствие могат да се изпратят копие или в краен случай оригинала на картона с епикриза, история на цялото т. нар. лечение и всичко необходимо. А и в крайна сметка тия доктори ходят и по симпозиуми по цял свят - не вярвам чак пък толкова да няма някакъв списък с българските им колеги?!?

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Колкото и цинично да звучи, но според мен, алтернативата е да се търсят други форми, заместващи това традиционно обезболяване.
            Първоначално публикувано от Seicento Sporting Abarth Покажи съобщение
            Това не е обезболяване колега.
            Това е подтискане на функциите на организма за да няма спазми, гърчове, конвулсии и най лошото- припадъци с прехапване на език, не дай боже счупени зъби или челюст от схващане на всички мускули по тялото и евентуален удар по тялото при загуба на съзнание (глава, лице, крайници и т.н.)
            Като единствен "вариант за в момента" посочват диазепама, но много малка част от хората са наясно че диазепама не се изразява като антиконвулсивно средство! Т. е. все едно да дадеш на болен от туберкулоза бонбонки тик так за да не кашля.
            Дано не въвеждам в заблуждение и да давам напразни надежди но понеже съм любител на научно популярните тв. канали, мисля че има алтернативни методи.Гледах едно предаване за по особени медицински случаи, в него ставаше дума за човек със страшни гърчове и треперене.Все едно кукла на конци която не може да се управлява.Та на въпросния човек му присадили подкожно едно устройство свързано с два електрода в черепа с проводници които минават подкожно до кръста където е устройството.То подава импулси до мозъка които блокират "дефектните "сигнали.С дистанционно човека можеше да упражнява някакъв контрол над сигналите по необходимост.Батерията се сменяла веднъж на 4 години с подкожна операция.С тома нещо човека си жевееше съвсем неразличимо от здрав човек.Докато пиша това реших да се поразровя за всеки случай и ето какво намерих - "VNS метод за контролирана стимулация на вагусовия нерв" прилага се Европа и САЩ от средата на 90-е години, освен това се лекува и с доста голяма успеваемост и чрез операция. Ето един цитат извадка от доклад/другото не е за този проблем/:

Лекуват трайно епилепсия с операция

Епилепсията се лекува успешно с операция. Хирургичният метод за борба с това заболяване се практикува успешно в повечето страни с развита медицина, от известно време се прилага и у нас. Това съобщиха от университетската болница „Свети Иван Рилски”. Целта на хирургията е да намали честотата на епилептичните пристъпи при минимален риск от неврохирургични или когнитивни странични ефекти. Операциите и следоперативния период се осъществяват от екип не само от неврохирурзи и анестезиолози, но и от неврофизиолози, неврорадиолози, невропсихолози, невропсихиатри и невропатолози.
            Ефективността и безопасността на епилептичната хирургия е доказана през годините. След една година 64% от оперираните са без пристъпи, докато едва 8% от лекуваните с медикаменти не изпадат в гърчове. Усложненията от нея са твърде малко и най-често са свързани с възрастта. Заради положителния ефект от нея в Европа я практикуват не като средство на последно спасение, а като средство на избор и ранно лечение при много от рефрактерните пациенти с епилепсия. Между 30 и 40% от пациентите с епилепсия продължават да получават пристъпи, които не са адекватно контролирани от медикаментозното лечение. Много от тях подлежат на епилептична хирургия. Тя се извършва от втората половина на 19-и век, но през последните три десетилетия се отбелязва съществен напредък благодарение на прогреса в диагностичните процедури. От скоро тя се практикува и у нас дори се поема от здравната каса, но все още не е широко популярна.
            Авангардна технология, наречена VNS метод за контролирана стимулация на вагусовия нерв, подпомага да се прогнозират пристъпите и припадъците и дори в някои случаи да бъдат отстранени преди да се проявят. Тя се прилага успешно в почти всички европейски страни, но у нас е относително слабо застъпена и не се поема от здравната каса.
            За създаване на програма и Център за хирургия за епилепсия у нас ще настояват от Дружеството по неврохирургия в България.

Ето и още един документ за VNS метода - http://www.doctorbg.com/page.php?id=1879

Излишно е да казвам че бихме учредили дарителска кампания ако е необходимо.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Извинямавам се ако съм се изразил грешно.Исках да кажа,че специялно в здравеопазването контрола е много затегнат.Естествено,че лекарите по цял свят подържат връзка по между си и обменят информация.И от чужбина може да се достави определено лекарство в България,но по официялния път.Лошото е че дори това лекарство да е за мен,аз трябва първо да бъда прегледан от личния ми лекар,и той ако прецени,тогава ми дава направление за невролог,който пък той ако прецени от своя страна,ще ми изпише лекарството.Няма как невролога да изпише тези лекарства за някой който живее в друга държава,на базата само на една епикриза или на документите от цялото лечение,занесени от трето лице.Без да има офицялно запитване от лекуващ лекар в България.

Comment

Всичко написано, според мен е вярно, но в Сърбия може да се намери търсеното лекарствено средство с бяла рецепта.
                sigpic

Comment

Първите две опаковки са вече при нас
                  Няма как да ви покажа радостта в очите на брат ми ,който лично ми се обади днес разплакан да благодари на всички Ви за помощта!
                  Както казах по-рано госпожата с която говорих каза ,че вноса е именно от Сърбия, което потвърждава думите на колегата за бялата рецепта. Разликата е ,че е на блистери а не в шишенца както беше в БГ.
                  Ще представя и въпроса за оперативно лечение въпреки, че усещам как нашите ще ме линчуват .
                  Огромно благодаря на всички отзовали се! Продължаваме да го издирваме тва пусто лекарство поне докато съберем за нужната схема на спиране или замяна евентуално с друго или последващо дай боже успешно оперативно лечение. Ще пиша в последствие за необходимото количество по схема след разговор с лекуващите лекари.
                  ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩТА , НАСОКИТЕ И ПРЕПОРЪКИТЕ!

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                    Извинямавам се ако съм се изразил грешно.Исках да кажа,че специялно в здравеопазването контрола е много затегнат.Естествено,че лекарите по цял свят подържат връзка по между си и обменят информация.И от чужбина може да се достави определено лекарство в България,но по официялния път.Лошото е че дори това лекарство да е за мен,аз трябва първо да бъда прегледан от личния ми лекар,и той ако прецени,тогава ми дава направление за невролог,който пък той ако прецени от своя страна,ще ми изпише лекарството.Няма как невролога да изпише тези лекарства за някой който живее в друга държава,на базата само на една епикриза или на документите от цялото лечение,занесени от трето лице.Без да има офицялно запитване от лекуващ лекар в България.
                    Мога да се опитам да издействам официално запитване но трябва да знам до кого да се изпрати същото. За да се направи връзката и всичко да е законно предполагам че първо трябва да се контактува с някой от невролозите в Холандия и да се вземат контакти от него и в последствие по телефон мейл и т. н да се установи връзка между двамата невролози и да се изясни случая може или не може да стане това което целим.
                    При първа възможност ще говоря със Щилянов ако може да измислим нещо по въпроса.
                    Last edited by Seicento Sporting Abarth; d.m.y г., 18:25.

Comment

Малко развитие при нас . До тук успяхме да осигурим за 5 месеца напред и продължаваме

Comment

Запасявайте се, докато не са се усетили да тършуват на митницата, защото е забранено да се пренасят лекарства в по-големи количества, но не забравяйте, за алтернативите, които споменахме.
                        sigpic

Comment

Щом са придружени с рецепта никой няма дори морално право да ти направи проблем! Това вече съм го обсъдил надлежно с органите на митница и гранична полиция.

Comment

Не много сигурна информация, но има вероятност до края на март да почне да се внася друга форма на клоназепам (това е генеричното име на ривотрила), т.е.от друг производител. Дано да стане. Желая късмет.

ПП. Сещам се че на времето имаше още един клоназепам, казваше се Antelepsin, таблетките бяха по 1 мг., май беше немски, но дали го има някъде из Европа не знам.
                            Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Първоначално публикувано от Seicento Sporting Abarth Покажи съобщение
                              Мога да се опитам да издействам официално запитване но трябва да знам до кого да се изпрати същото. За да се направи връзката и всичко да е законно предполагам че първо трябва да се контактува с някой от невролозите в Холандия и да се вземат контакти от него и в последствие по телефон мейл и т. н да се установи връзка между двамата невролози и да се изясни случая може или не може да стане това което целим.
                              При първа възможност ще говоря със Щилянов ако може да измислим нещо по въпроса.

Може и да не е лекуващия лекар.По важното е самия лекар,да има вече нужните контакти,и да знае къде и кой точно ще свърши работа.Не е задължително да е Холандия,може и Германия,Франция и т.н.Защото ако на Ханс му се обади по скайп някой в бяла престилка с епикриза в ръка,едва ли ще станат нещата.

Comment

Първо минахме през Фенобарбитал, едно дето не му помня името вече, послеТегретол, Антелепсин и сега ....... сега сега от сума ти години насам Ривотрил.
                                Първите четири вече ги няма на територията на БГ поради същата причина.

Comment

Working...
                                X