Известие

Collapse
No announcement yet.

Що за ‘мозък’ изпитва удоволствие да краде/чупи чистачките ми?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Що за ‘мозък’ изпитва удоволствие да краде/чупи чистачките ми?!

Помощ, колеги!
    За последните няма и 20 дни сменям чистачки за трети път!
    Първата кражба е извършена в периода 25.01-30.01.2011г. Тогава отсъствах от града и не знам кога точно са ги взели. Тогава помислих, че е случайност. Даже ми стана повече смешно, отколкото тъпо. Бяха Champion-ки, но стари, и затова не се ядосах толкова много – щях да ги сменям скоро, и помислих, че е дошъл моментът. И така – с новите чистачки, но от възможно най-евтините, колата си постоя от 30.01 до 07.02.2011г, като обаче през това време пренощува в друг квартал 4 нощи (където никой нищо не и направи).
    На 07.02. си я прибирам при моя блок, и на 08.02 сутринта отново нямах чистачки! Тогава започнах да си мисля, че тази вандалщина е насочена лично към мен... На паркинга, където спирам, има още поне 30 коли, мястото е осветено, от двете му страни има път. Не спирам на никого ‘на мястото’...
    Обаче този път едната чистачка се беше счупила – щипката беше останала на рамото. Може би не му трябват чистачки на човека ...
    ... иииии тази сутрин заварвам колата в това състояние:
    http://img810.imageshack.us/i/photo0223x.jpg/

http://img689.imageshack.us/i/photo0225k.jpg/

Демонстративно потрошени и оставени ... Защо таква злоба ?! Нямам и абсолютно никаква представа кой може да е и защо го прави .
    Жалбите в полицията дали ще помогнат?! Да си прибирам всяка вечер чистачките? Да сменя колата/рег. номер? Наблизо няма гараж под наем...
    Може да опитам да спирам при друг блок, но ми се струва, че в момента, в който си я прибера пак пред моя блок, пак ще и направят нещо. А и има опасност да нацеля нечие място там и да и потрошат нещо ...
    Пускам темата за съвет: утре ще отида да пусна жалба в полицията, но трябва да ги убедя, че това наистина е беда за мен. Струва ми се, че ще ме игнорират, тъй като няма оплакване от конкретен човек. Мога ли да заявя конкретни искания – например, да се навърта патрулна кола по-често наоколо... До сега не съм имала вземане-даване нито с полицията, нито с такива побъркани типове, и не знам какво да правя.
    Започвам и да се страхувам малко ...
    Last edited by leo; d.m.y г., 19:19.
    Only the best is good enough!
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
    ex: Alfa Romeo 146ti '99

Явно някой ти има зъб или просто злобее. Не изключвам възможността да е чисто лумпенска проява на някакви недорасляци.
    Сложи си една мини камерка да си ги имаш и след това с материала подай сигнал в полицията, а пък те да се оправят после.
    "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Явно са се ядосали първия път,че си ги "набутал" със стари.А последния резултат,явно е отмъщение към това че си им "оставил" от най-евтините втория път Майтапа на страна,аз имах подобни проблеми,крадяха ми нафтата от камиона,който стоеше на булеварда пред нас!Но крадяха по около 20-30 литра.Наложи се да ги дебна с приятел 4 вечери!Дойдоха около 3 сутринта,съвсем кротко си изкараха една туба,желязна и маркуч.Свалиха ми капачката,напълниха си тубата и тръгнаха.Проследихме ги до тях (живееха в квартала).Последва страхотен бой и счупени глави,приятеля ми би единия с тубата в главата От тогава,проблеми не съм имал.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Аз също бих дал съвет за някое нощно "дежурство" с приятели - по възможност яки и с добри показатели за спринт (с цел догонване на кретени).
        Идиотизма в таз загубена страна няма край - единствения начин на някой да му се промени мисленето е точно с няколко шута ... Доказано е, че твърдоглавия нашенец не отбира от друго.
        Полицията според мен почти няма да си мръдне пръста - ще заведат жалбата, ще вземат снимките, и до там ... Станахме като в дивия запад ... трябва сами да си налагаме правосъдието вече
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Мамата и да е.... Преди време на мен ми чупиха огледалата, щях да умра
          Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
            Явно са се ядосали първия път,че си ги "набутал" със стари...
            И аз втория път си помислих, че точно заради това са се върнали
            Май наистина ще се наложи да се причакат и отупат ... Ясно е, че го правят, за да ми е гадно, а не за да се сдобият с чистачки.
            И в полицията ще се обадя, за всеки случай.
            Only the best is good enough!
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
            ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Помня, че на Ники Ферарист така му изчезваха капачките на гумите. Той беше сложил камера и засне олигофренчетата. Можеш и ти да опиташ по този начин.
              sigpic
              Subaru Legacy 3.0 H6
              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
              0888 511 533 - Бонев

Comment

Ти остави, че ги излови, ами и продължението е още по-интересно. Умрях да се смея, като ми разказа случая.
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от leo Покажи съобщение
                  И аз втория път си помислих, че точно заради това са се върнали
                  Май наистина ще се наложи да се причакат и отупат ... Ясно е, че го правят, за да ми е гадно, а не за да се сдобият с чистачки.
                  И в полицията ще се обадя, за всеки случай.
                  Колега,не се издавай сам в полицията.Причакай ги,остави се да ти направят пак поразия по колата,после ги настигнете и ги отупайте,ама здравата.Имал съм вземане-даване в подобни мероприатия и предварителното замесване с органите на реда,нее препоръчително.Доколкото мога да преценя психологията на подобен род действия,това е абсолютен идиотизъм.Който голям човек с идеята да си набави безплатни чистачки,няма да се върне че и да потрети.Да не говорим че и вече има чистачки за всякакъв модел кола,за по 5-10 лева.Просто някой целенасочено е решил да ти се гаври с колата.И още нещо,ако се решиш на такава постъка,или ги бий яко и разбери кои са и къде живеят (с предупреждение че ако нещо се случи по колата ти,следващия път ще има потрошени кокали) за да им вземеш страха.Иначе,само със сплашване,ще отприщиш още по-голямо нападение над колата ти за в бъдеще.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Каквото и да предприемеш не си прибирай чистачките, те все пак не са скъпи .А като ги няма на колата , току-виж ти нарязали гумите или пък ти потрошили огледалата.И ако нямаш , направи си каско.Това са тъпи копелета , за които един бой е малко , хвани ги , отбий им се едно хубаво и през седмица две ги навестявай да им припомняш и опресняваш аркадите.
                    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Причакване - скачане - бой !
                      145 1.6 ТС '97 ех.
                      145 1.9 JTD '00
                      307 CC 2.0 '04

Comment

Колежката е жена Ялд, аз мисля че спираш на ''някой'' на мястото! Знаеш какви са кварталните селяндури, дето 30 г бил спирал там и то било негово. Но като казваш че дълго време стои и не я бутват пък изведнъж значи не е това. Според мен са надрусните наркоманчета респективно вандалчета. Заведи жалба непременно утре в полицията. Ако има някой друг пострадал може да тръгне разследване. Но ако имаш някой в предвид за саморазправа не подавай.
                        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

И внимавай как ги биеш защото един познат си счупи някаква кост на ръката догато биеше крадеца, който му отмъквал колата , а после го притесняваха и ченгетата ,че повредил крадеца ,освен това крадеца се изплашил и стресирал,а в полицията едва ли ще разследват кой ти чупи чистачките за 3 лева ,ще ти заведат най-много жалбата и до там.Аз самия не одобрявам саморазправите,но ако видя някой да ми бърника из колата не знам как ще постъпя.
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:23.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Преди време живеех в съседство с началника на криминалната полуция на едно от районните управления в София.От него знам , че ако го хванеш и викнеш полиция ефекта е нулев .Съвета му беше - размажи го от бой и ,ако прецениш ,че е зле наранен се обади от уличен телефон на 112 за пострадал човек.Анонимно разбира се.А иначе полицаите идват , закопчават го , търпят му подигравателното поведение , записват му данните и след 24 часа го пускат по живо , по здраво.Не е нужно лично да го биеш ,просто разбери кой е и е ясно , че ще се намери кой да го опердаши , но така , че да не помисли да пипа повече по никоя кола.
                            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Абе вие нормални ли сте? Пребивания, глупости... И после твърдите, че искате в цивилизована държава да живеете, нали? Не се гради по този начин култура и цивилизация.
                              Колега, оплачи се в полицията, най-добре. Дай им шанс, макар и надеждите да са малки.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X