...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Евала бе, пешеходецо!
Collapse
X
-
Ако е била пешеходна пътека тип зебра си е прав отвсякъде.
Радвай се, че не си пребил/а някой.
Еми, ако беше дете?
Очаквай неочакваното.
Покрай спирки и на зебри, трябва да минаваш оглеждайки се като пантера в джунгла.
Да ти кажа честно аз съм разкачал предна броня на един такъв Убавец на зебра, така че не му се сърди. Ти си два тона той е 70 килограма. Битката е неравна.
Мога дати препоръчамдобър автотенекеджия.
-
Първоначално публикувано от badmadafakaИзобщо не твърдя, че той не е бил прав да пресича, както казах дори и при доста по-неясни обстоятелства и не на пътеки, спирам и ги чакам да решат какво да правят...
Точно в тази ситуация обаче, въпреки, че пълзях с не повече от 30-тина км/ч, понеже не очаквах както си .
И внимавай така като решаваш да слизаш, че не знаеш на кой ще попаднеш. Доста хора изпонаръгаха и изпозастреляха така. Куцо и кьораво носи оръжие вече. Пълно е с комплексирани бивши военни и охранители, които са запасали макаров. Не си засужават ламарините.
Comment
-
Аз пък не съм съгласен, че трябва да предвиждам всеки ход на пешеходците... Много ги обичам както си вървят да тръгнат да пресичат тичешком... това че е на пешеходна пътека не значи, че шофьор трябва да спре просто 'щото някой може и да реши да пресече - да не ми е бачкал на нивата.
Сега като ме нападнете да си кажа - ако е на пешеходна пътека и няма опасно този отзад да ме направи комби спирам, но ако е до пешеходната пътека никога - все пак аз ако карам по тротоара на него ще му е приятно ли - за мен двтете неща са аналогични.
@badmadafaka - не се ядосвай. На мен така преди година-две една баба и дядо решили да пресичат на червено, а аз правя ляв завой и замалко да ги освободя от мъките - получих вдлъбнатина от чанта на предния капак. Спрях и те ме питат дали ще ги бия, а аз им казах, че ще ги съдя и сега с мен ще изчакат полицая за да ми напише протокол за съда. Звънаха те на внука си и момчето като дойде (беше на мойте години) ми разправя, че вече годините са им се отразили и ако може да не се разправяме с полиция, а той ще поеме щетите.
Та не винаги боя е начина - повечето хора само като чуят че ще ги съдят и сменят тона, а и мисля, че доста по-неприятно за него (в твоя случай "мастъра на чадъра") е да му направят досие, че е съден за вандалщина (все пак всеки работодател иска свидетелство за съдимост)
Comment
-
No Justice - това е.Формално си виновен въпреки обстоятелствата, но наистина не е цивилизовано да се реагира по този начин - явно чичката избива някакви комплекси. Станалото станало - на всеки от нас може да се случи.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеВсеки,който ме познава и знае как карам ще потвърди, че винаги се старая да бъда културен на пътя и пропускам дори и най-неориентираните пешеходци (обикновено с цената на изтръпване дали тоя отзад ще спре и с отнасяне на клаксони, псувни, лошо гледане и т.н. от "колегите" шофьори)...
Тази сутрин на Г.М. Димитров, един индивид както си вървеше по тротоара, зави рязко по пешеходната пътека без да спира изобщо точно пред мен, при което заради мократа настилка прецених, че няма да успея да спра толкова свткавично (или пък спирачния път ще е по-дълъг отколкото е безопасно за него) и реших да мина (имаше си доста място да премина пред пешеходеца). За това ми действие, този прекрасен индивид ме "награди" с два зверски удара с чадъра който носеше по преминаващата ми кола, вследствие на което колата ми получи две деруги от по 20см.
Така, че на тоя пичага искам да му кажа: Евала бе пешеходецо! Е това ти е играта! Показа, че си невероятен мъжкар!
Пожелавам ти същия номер да го направиш на някоя чисто нова Г-класа в която се возят 4-ма млади и възпитани бизнесмени!
А аз ще се консултирам с по-знаещи от мен и ще помисля над опцията, при такава ситуация ако сляза и те смеля от бой, дали после няма реален шанс да ме оправдаят, защото съм изпаднал в амок от твоите добре обмислени и напълно нужни и адекватни в ситуацията действия
Дали пък някои от тия, дето дори и не правят опит да спират на пешеходците също са имали шанса да се "запознаят" с някой от твоя вид...
и сега какво? бравото с деруги ?(
батка ,аз не знам такива защо не ги биеш ....
не се ядосвай)) ти внимавай тука пред нас как я паркираш ,щото тука е много по-лошо положението !
а вчера я беше сложил до улицата точно и ,ако знаеш как ми нават ...155 96' 1.6 16v 1++hp???
Mazda 626 84'
Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
ex' 145 97' 16V TS
Comment
-
Какво значение има било ли е на зебра или не, та го захапахте колегата? Тоя удар с чадъра е пълна простащина. Видиш ли, поредното успокоение на милия ни бг пешеходец, че ония с колите са виновни, никога не ни спазват предимството, те само ни блъскат и т.н.
Мен, адски любимо място ми е светофара при Строителния техникум, десния завой за към кулата. Там, всичката сган, слязла или отиваща към метрото, току види пролука в колоната, точеща се за десен завой и се юрнат. И всеки път, като им надуя клаксона, се обръщат и ме гледат като долен престъпник. Ама да погледнат, че светофара им свети мораво червено - няма кой да го направи. Един келеш така, пресичаше на червено влачейки се като черво най-демонстративно, и на клаксона ми отговори с шишето си мин. вода по предното ми стъкло. Спрях и слязох, а той наглия ми вика "къв ти е проблема, сядай и карай". Понеже направих задръстване, само му посочих светофара и на висок глас го питах дали не е далтонист, та не разпознава червеното. Иначе ако не се бяха разсвирили 5-те коли след мен, може би щях да му върна шишето директно в главата.
Не знам, ама замислям и аз да си направя група във фейсбук, с която да натиснем законотворците да добавят в ЗДП текст като в Румъния - да се пресича само на посочените места и ако пешеходец бъде блъснат на място, където не би трябвало да му е мястото - виновен е той самия, а не шофьора, и медицинските разходи за негова сметка 100%. Аз в Букурещ бях изумен колко стриктно пресичат хората по улиците и булевардите, после ми разясниха защо е така... не е защото са по-културни от нас (даже е постоянна симфония от клаксони там, егати нерваците-шофьори са), просто там ако пресичаш в нищото, колите ти налитат и не им дреме, и ако ти е мил живота, ще пресичаш само където трябва.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщениеДа ти кажа честно аз съм разкачал предна броня на един такъв Убавец на зебра, .
'бе пробвай се да разкачиш бронята на някоя G класа ,както каза колегата.Много ме кефите 'кви сте бабаити всички (клавиатурни)
Иво,
не се ядосвай за деругата.Ще я оправиш.Този кълвач с чадъра съм сигурна,че някой ще му го постави на правилното място
п.п.
и друг път съм казвала:Хората,които по някаква причина не са запознати с правилника за движение по пътищата са неадекватни и като пешеходци“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениеАз пък не съм съгласен, че трябва да предвиждам всеки ход на пешеходците... Много ги обичам както си вървят да тръгнат да пресичат тичешком... това че е на пешеходна пътека не значи, че шофьор трябва да спре просто 'щото някой може и да реши да пресече - да не ми е бачкал на нивата.
Смири се колега, смири се.
Ти караш шофьорски курс, пешеходците не карат такъв.
---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:50 ----------
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
'бе пробвай се да разкачиш бронята на някоя G класа ,както каза колегата.Много ме кефите 'кви сте бабаити всички (клавиатурни)
Иво,
не се ядосвай за деругата.Ще я оправиш.Този кълвач с чадъра съм сигурна,че някой ще му го постави на правилното място
п.п.
и друг път съм казвала:Хората,които по някаква причина не са запознати с правилника за движение по пътищата са неадекватни и като пешеходцина Г класата няма да мога да я разкача, като стъпя на нея. Сега разбирам, защо във Варна зачестиха инцидентите с пешеходци. Та даже и майки с колички бутаха. Тъжно е.
---------- Post added at 10:57 ---------- Previous post was at 10:54 ----------
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеКакво значение има било ли е на зебра или не, та го захапахте колегата? Тоя удар с чадъра е пълна простащина. Видиш ли, поредното успокоение на милия ни бг пешеходец, че ония с колите са виновни, никога не ни спазват предимството, те само ни блъскат и т.н.
.Last edited by MUSTELA; d.m.y г., 11:15.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaНе е толкова драмата, че имам драскотина на колата (въпреки, че откъде знаете колко струва моето време през което ще ходя да завеждам щети, пък после ще карам да я боядисват и накрая ще ходя да описват, че щетата е отстранена). Изнервящото е, че си вярват толкова о събитие освен щетата на колата ми не е настъпило)...
Имаме причина и следствие.
Твоето незачитане на неговото пространство, води до незачитане на твоето от негова страна.
В щатите за неспиране на пешеходна пътека, глобяват солено.
Comment
-
Кое му действие е неправилно?? Кой е зад волана, кой преценява дали може да спре безопасно? Пешеходеца може да закове веднага на място, колата не! Пешеходеце е ДЛЪЖЕН да спре и да се огледа и ако е безопасно да премине. Кво неясно има?
Ударил ти е колата, трябвало е да спреш и да го препарираш. После нека се оплаква на арменския поп.
Трябва закон за пешеходците, винаги съм го казвал.Трябва да бъдат глобявани и те. Аз лично пешеходец който пресича неправилно не го зачитам и не му спирам.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщениеРазкачих броня на хонда акорд, от тези дето сега са актуални, отвътре излезе 35 -40 годишен добре облечен мъж, ние бяхме 5 човека, качи се обратно и потегли. Не съм бабаит, това е единствената ми такава случка, за която съжалявам сега, тогава бях млад на Г класата няма да мога да я разкача, като стъпя на нея.
Един такъв като теб,хвърли някаква кутиика от крем по една 155ца 92г(неактуална в момента),и знаеш ли колко пъти се вдигна асфалта да го удари по главата,докато двамата му приятели го гледаха от страни?
Не е важно на каква кола ще се пробвъш,може и някой с жигула да ти счупи ребрата докато петте ти човека се правят че не те виждат.
Comment
-
относно не знаенето на закона - има едно много хубаво нещо в правото - непознаването на закона, не е оправдание за нарушаването му
пешеходеца е длъжен да спре да се огледа преди да пресече.
иначе - технически погледнато ти пък като шофьор си длъжен да при каквито и да е условия да си готов да спреш на пешеходната пътека - ако ще да е лед.. Ако не можеш да спреш - явно не си предвидил достатъчно и си виновен ти
иначе - чадъра... спираш и му го навираш там откъдето като го извади ще трябва да го хвърля.
като е в правото си дай да скочи под гумите, а?
мозъчни донори всякакви...sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
Comment