Известие

Collapse
No announcement yet.

Евала бе, пешеходецо!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По-лошо е да спреш,да почакаш,да подскажеш с ръка че даваш предимството на пресичащия и лелката най- спокойно да ти каже "майка ти деба",и да пресече?!?!?!?
    Та това с чадъра не ме учудва,ама що не слезна да му отвинтиш тиквата.Аз на такива селяни не прощавам.Иначе тука стана джунгла
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      @MUSTELA
      Де те замоля да прочетем какво е написал колегата badmadafaka - 30Км - с толкова се е движел . Не е фучал . Дори и 35-40Км да са били пак е в норма .
      И пак казвам - Всеки на пътното платно е длъжен да .

Съгласен съм ,че трябва да ги пазим пешеходците . Но ако те самите не се пазят и ние не можем да ги опазим .
      Аз пък бих искал да те ПОмоля, да се отнасяш с нужното уважение към възрастните хора, имам предвид баба Пенка, защото тя няма никаква вина, че е израснала и живяла на село. Обясних изключително подробно, защо шофьорите трябва да бъдат в пъти по-внимателни от пешеходците. Всичките са пълнолетни и здрави, за което са представили медицинско. Ние шофьорите трябва да ги пазим именно поради тази причина. Ако ти смяташ за равностоен участник в движението 80 годишната трудноподвижна баба с твоята двутонна "бегачка", то аз няма как да ти помогна.

Comment

MUSTELA,не те познавам,ама да не си в някоя секта?
        Автора от къде тръгна ти какви ги пишеш?
        Вникваш ли в проблема на автора или си последовател/лка на някаква кауза?
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          MUSTELA,не те познавам,ама да не си в някоя секта?
          Автора от къде тръгна ти какви ги пишеш?
          Вникваш ли в проблема на автора или си последовател/лка на някаква кауза?
          Последовател съм на сектата на "проникващите на дълбоко", може да дойдеш и да станеш неин член.

Мисля, че за разлика от теб, пиша точно по-темата.

Comment

Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщение
            - Колега, ти май кола си карал само на компа... или просто се заяждаш за кеф?
            Трошил брони бил... имал си късмет тогава, че не си случил на някой на твоя собствен акъл.
            Но то не е късно... тоя същия утре може да ти стовари чадъра по главата, че си го побутнал по невнимание докато се разминавате по тротоара пеша.

Целия закон (включая предимствата) отива по дяволите в момента в който трябва да избегнеш ПТП или да намалиш щетите/пострадалите от такова, независимо по чия вина.
            Набий си тоя постулат в главата (явно инструктора ти е пропуснал) и спри да плещиш глупости на килограм.

А като се научиш и на 2 грама уважение към околните, може пак да дойдеш да поучаваш тук, инак си някак не на място!
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Усааа предложението се приема,кажи си адреса
              Идвам стига да си в София

Comment

Тъй тъй.. Като пешеходците са с предимство ознашава ли, че трябва да излизат на платното когато те си искат, независимо дали има зебра или не? Майките с колички са мо любимите както каза Вики, а и тези дето пресичат там кадето има подлез. За варна това е катедралата, там се трепят да пресичат а да не минават под подлеза (а те са 2 подлеза).

Това е манталитет.Това е защото няма закон за пешеходеца.Естествено на всеки се случва да пресече бързичко някъде, ама едва ли както си вървиш по тротоара изведнъж се мушкаш в платното за движение.

С какъв акъл ще тръгнеш да пресичаш без да се огледаш или на неправилно място, като знаеш че може да загубш живота си или да пострадаш сериозно? Що аз да ценя неговия живот като той сам не си го цени..
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Напълно съм съгласен с колегата DarkKnight, че не винаги боя е правилното решение. Има и и други начини също толкова удобни за теб.

Колкото до ситуациата, реагирал си първосигнално, спрямо пътната обстановка и времето ти за реакция. А този с чадъра явно не е имал време да усмисли случилото се и той е реагирал първосигнално, ама тя простотията не ходи по гората. Жив и здрав да си, другото все ще се нареди =)
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                  Suzuki Swift 1.6
                  Ford Fiesta 1.8D

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    - Колега, ти май кола си карал само на компа... или просто се заяждаш за кеф?
                    Набий си тоя постулат в главата (явно инструктора ти е пропуснал) и спри да плещиш глупости на килограм.

А като се научиш и на 2 грама уважение към околните, може пак да дойдеш да поучаваш тук, инак си някак не на място!
                    Мисля, че няколко пъти изразих съжаление, за стореното тогава от мен. Това няма отношение към разисквания случай.
                    Смири се малко, много менторски говориш. Бъди малко по-смирен. Гордостта пречи. Грам не ми дреме, дали съм добре дошъл тук, нито пък какво мислиш ти. Ти говориш пълни небивалици, изобщо не ми пука, че някой щял да ме блъсне отзад, да е спазвал дистанция. А и да ме блъсне ще има няколко смачкани ламарини, важното, че съм спасил БЕЗЗАЩИТНИЯ пешеходец.

Comment

А, бе тия пешеходци така ми скачат по нервите, че ми иде да хвана да ги удуша някой път, но закона е на тяхна страна и не ми се лежи в панделата заради тях.Тъй, че колкото да скачате това е положението - винаги имат предимство, а ако на някой му се разправя с тях като иска да го прави, но да внимава да не отнесе тякоя тупалка.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Много обичам да се саморазправям.
                        И сега ще го направя
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщение
                          Мисля, че няколко пъти изразих съжаление, за стореното тогава от мен. Това няма отношение към разисквания случай.
                          Смири се малко, много менторски говориш. Бъди малко по-смирен. Гордостта пречи. Грам не ми дреме, дали съм добре дошъл тук, нито пък какво мислиш ти. Ти говориш пълни небивалици, изобщо не ми пука, че някой щял да ме блъсне отзад, да е спазвал дистанция. А и да ме блъсне ще има няколко смачкани ламарини, важното, че съм спасил БЕЗЗАЩИТНИЯ пешеходец.

Хайде по-полека със сектантските изказвания.

Точно беззащитния пешеходец най-лошо го отнася ако сбъркаш и на 2 грама в подобна ситуация!!!
                          Удар отзад на пешеходна пътека води до кола насред или оттатък пътеката - какво се случва с пешеходеца пред колата според теб?
                          Рязко спиране на хлъзгав път за да мине пешеходец - риск да загубиш управление дори с абс и сие... пак може да го пометеш.
                          Изобщо покарай малко повечко... и сам ще се убедиш, че не говоря наизуст, а правилника/закона не могат да предвидят всичко.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                            Дори и аз да съм бил 100% виновен и умишлено да съм отнел предимството на пешеходеца, това означава ли, че той има право да ми троши колата? Защото за това си говорим, не за това кой е бил прав и кой с предимство, защото аз лично не виждам никаква връзка между предимството и чупенето на колата, освен ако нещо не съм проспал и сме въвели междувременно закони, които позвляват саморазправата...?
                            Именно.
                            Това минава като посегателство над частна собственост,жалко че не си му размазал физиономията.
                            155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                            Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

MUSTELA говориш точно като робот, в която глава са влели закона за движение по пътища. Пожелавам ти винаги да си толкова хипер мега внимателен и никога да не взимаш грешни решения. Но говориш глупости. Не можеш да ме убедиш, че ако пред теб има пешеходна пътека, по която крачи пешеходец така, че да си минеш като пич, а зат теб лети мерцедес с 200 ти ще спреш на пътеката напълно наясно с факта, че след секунда ще стане много лошо. Както шофьора, така и пешеходеца трябва да са внимателни. Все пак не можеш докато караш да гледаш само хората по тротоара да не би някой рязко да смени посоката. Аз поне лично за себе си смятам, че ако пресичаш на пешеходна пътека без да се огледаш и да прецениш какво става ЗАСЛУЖАВАШ да бъдеш блъснат, тъй като проявяваш нехайство към собствения си живот, както и към живота на шофьора, който ще съсипеш.
                              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

Това, че е ударил колата е недопустимо,но когато съм в Германия достатчно е да се обърна с лице към пеш.пътека без да стъпвам на пътя и шофьорите спират независимо какво и колко скъпо нещо карат.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X