Известие

Collapse
No announcement yet.

Евала бе, пешеходецо!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пази боже да си пешеходец в България, страната на джигитите в застарели коли. Става ми тъжно като ви чета. Болна държава, с болен народ.

Comment

Хората който не шофират са най-трагичните пешоходци,миналата седмица имах случай карам с 40 по Малинов спирката на Свети Панталеймон дето е и тръгват 5 човека заедно на червено с възраст от 40 до 60 години заедно?и почвам да свиря и се спират по средата на палтното на червено?е ако карам с 60 и набия спирачки и се занеса и ги помета какво правиме?те са на пешоходна пътека ама свети червено?уроди колко искаш некой е длъжен да спира как може и да ги пази,всяка седмица виждам хора на по 60-70 години просто си тръгват не ги интересува какво свети или не свети,наближава и си тръгва като комунист главата напред гордо вдигната като камикадзета са,трябва да има актове и за тях.

Comment

Хайде приберете пишкомерите...
        Каквито сме като пешеходци, такива сме и като шофьори... утре тоя същия с чадъра ако кара кола, ще изскочи пред друга кола пак без да се огледа.
        Няколко пъти вече повтарям, че без взаимно уважение, не става... ама не би ... пишкомера по-важен.
        Не се изскача на път като олигофрен, независимо дали си на пътека, пеша, с колело, мотор, кола и т.н.
        Просто НЕ се прави, от уважение към околните.
        Да млатиш колата (да режеш гуми, дращиш с пирони и т.н.) е селяндурска, комплексарска, дребнава и злобна проява, нищо повече.
        И желание утре да ти отвърнат със същото или по-лошо!
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Просто НЕ се прави, от уважение към околните.
          За да уважаваш околните,трябва първо да уважаваш себе си Това чувство ми се струва,че не вирее в комплексарска кратуна
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Хайде приберете пишкомерите...
            </p>
            Като гледам още малко и ще извадят обекта на меренето.Дайте сега да се бием по улиците и да доказваме кой крив, кой прав със саморазправи - типични балкански нрави.</p>
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Прочете внимателно разказа.
              Пешеходецът изведнъж се метна на пътеката, но аз разбираш ли, преЦених, че ще имам време да мина преди него))))))))))))))))).
              Това си е чиста проба надбЕгване с пешеходец.
              Светофарите и пешеходците се дебнат, а не се надбЕгваме с тях. Ами, ако това е изгубил се старец с деменция, ако е дете с аутизъм, ако е психично болен човек. Разберете, шофьорът е този който е карал курсове и който знае кога и кой да пази от участниците в движението. Той е провереният и медицнски удостоверен, че е годен да управлява МПС. Пешеходците са хора със всякакъв здравен статус.
              Не може те да са виновни, още повече, че говорим за населено място и пешеходна пътека. Абсурдно е това.

Comment

Не може пешеходците на тичат, да се шмугват и да правят каквото си искат само защото са винаги прави. Да не очакват някои да им пази живота вместо тях. Както всеки шофьор внимава и се пази, така и пешеходеца трябва да внимава, а не да се държи като камикадзе.
                Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщение
                  П Ами, ако това е изгубил се старец с деменция, ако е дете с аутизъм, ако е психично болен човек.
                  Това е така
                  Не съм съгласна обаче,че пешеходецът не може да е виновен.Може
                  Аз лично съм виждала многократно майки с колички да пресичат на слалом между колите на оживен булевардЗагражденията между платната не са сложени с цел украса,обаче все намират начин да се промушат и да ги прескочат
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Ей го, случай от преди малко. Жена с дете, вървят по улицата, вляво от паркираните коли... аз съм дал леко назад и с ляв мигач тръгвам да излизам (колите са паркирани успоредно). Между мен и предната кола има поне 3 метра, вдясно от мен тротоар като слънце, до тротоара и зелена площ, никакви коли, нищо... жената с все детето обаче, макар че потеглях, при това дори с мигач, упорито ми се бута, продължава най-нагло да си ходи по улицата, заобиколи ме от лявата ми страна, излгеда ме странно, че я гледам лошо и мрънкам нещо на глас (а аз и колегата ми я ругаехме) и продължи и покрай другите коли да ходи така. Нямаше за цел дори да пресича. С детето, на видима възраст 10-ина години. Улицата е тази между окр. болница и локалното на Цариградско - оживена, с трафик.

Простотия бе... и кой ще е виновен, ако някой ги забърше тия двечките? Пак шофьорът, задето те са на улицата, а не на тротоара? Въобще не ми говорете, че трябва да ги дебнем пешеходците и да ги пазим. То, че ги пазим, ги пазим, ама те упорито искат да се вживяват в ролята на самоубийци. Нулева култура, просто... все едно сме на къра, всеки ходи как му падне...
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колега MUSTELA ако имаш възможност излез и се опитай да спреш върху пешеходна пътека от 30Км до 0 в това мокро време особено ако случиш на пешеходна пътека която е цялостно боядосана в червено както е "модерно" сега за да се виждало .
                      От друга страна погледнато пешеходеца може и да е с всякакъв здравен статус но откъде може а е сигурен аз как съм си взел/купил правоуправлението .
                      Пешеходеца като такъв е участник в движението и правилника важи еднакво и за двете страни . Това ,че на него му липсват първите 7 когато се "обучават" децата как се пресича пътното платно вече си е тема на друг разговор .
                      Да не говорим за лицата които препълниха големите градове и все още не могат да свикнат с градската джунгла .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                        Колега MUSTELA ако имаш възможност излез и се опитай да спреш върху пешеходна пътека от 30Км до 0 в това мокро време особено ако случиш на пешеходна пътека която е цялостно боядосана в червено както е "модерно" сега за да се виждало .
                        От друга страна погледнато пешеходеца може и да е с всякакъв здравен статус но откъде може а е сигурен аз как съм си взел/купил правоуправлението .
                        Пешеходеца като такъв е участник в движението и правилника важи еднакво и за двете страни . Това ,че на него му липсват първите 7 когато се "обучават" децата как се пресича пътното платно вече си е тема на друг разговор .
                        Да не говорим за лицата които препълниха големите градове и все още не могат да свикнат с градската джунгла .
                        Моят инструктор казваше: "очаквай неочакваното, пешеходците са най-различни хора, някои са изнервени от живота, на други са им починали близки, на трети се е разболял близък, четвърти са ги съкратили, пети нямат пари да си покрият минималните семейни нужди, не си заслужава ти да убиеш или осакатиш нито един от тях. Ще си носиш тази емоционална травма ти цял живот, а той физическата, ако е жив".
                        Не ме убеждавайте, че аз трябва да профуча покрай тамвайна спирка или пешеходна пътека без нобходимото внимание и да си мисля "ако някой не знае как се пресича и не са го учили в училище, дори да го тресна, хак да му е, да е внимавал".
                        Ей го и сега, вървяла жената с детето по улицата и той и теглил майни с колегата си, ти опитвал ли си се да минеш пеша по тротоар, то навсякъде коли. В България всички сме с коли и къде ли не ги катерим.
                        Ще карам бавно зад жената и докато не се отстрани от платното ще чакам, какво да правя. Град е това, не е шосе, нито тунел.
                        А Вие уважаема Вики, от всеки един мъж мога да очаквам забележка отправена към жена с количка, но не и от жена. Че то в нито един български град няма условия за колички, мини през някой подлез с количка, виж за коли сме номер едно, е сега и магистрали яко се строят. България е страната на автомобилите, за прабългарите коня е бил номер едно, а за неговите съвременници, това е колата.

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                          Кно откъде може а е сигурен аз как съм си взел/купил правоуправлението .
                          В такива случаи се сещам за една моя позната,според която знак "STOP" означава....забранено спирането

@MUSTELA
                          забележката ми за количката си е точно на мястото
                          Разбирам твоята позиция и съм съгласна до момента,в който изкарваш колегите 'баси фадромите на пътя Не знам защо четеш избирателно ,кривиш написаното,и се "хващаш" за думата
                          То и аз смятам,че имам имунитет на пътя (заради русото),но фактите са други

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                            Стигнахме ли вече до тоя момент..?

Очевидно не се и съмняваш в погрешността на моята "преЦенка" за ситуацията, няма лошо - явно си по-скоро на негова страна, щом пък си и бил в сходна ситуация в която си потрошил колата на някого...
                            За оная ситуация в която цитираш, че сте били петима батки и явно сте уплашили виновния шофьор с потрошената кола, можеш само да се благодариш, че не сте попаднали на някой, който да си е казал "Ми' екстра, като сте ми петима - мога да си позволя или единия път да пропусна, или най-големия батка да го гръмна с още един контролен патрон", примерно...
                            Иначе няма лошо - всеки си има мнение и може да си го каже, въпреки, че твоето вече преминава към лична нападка и някаква странна насмешка към мен, но пак няма лошо, важното е да си хепи

PS: за да се избегне точно тази конкретна ситуация, трябва да спираш контролно 5 метра преди всяка пешеходна пътека без значение дали наблизо има пешеходци или не...
                            Нищо лично нямам към теб и да отбележа, че май само аз заемам тази позиция.
                            Казах ясно, че съжалявам за онази случка, в един от коментарите ти обясних, точно това, което ти сега ми казваш. Наистина човек не знае, кога и на кой ще попадне. Не се "дуя' нито се правя на бабаит, споделих, че тази реакция е възможна, хората са изнервени.

Comment

Първоначално публикувано от MUSTELA Покажи съобщение
                              Ей го и сега, вървяла жената с детето по улицата и той и теглил майни с колегата си, ти опитвал ли си се да минеш пеша по тротоар, то навсякъде коли. В България всички сме с коли и къде ли не ги катерим.
                              По онзи тротоар, не само че бих могъл да мина, ами има място по него и с кон да играеш, да... ама щеше да разбереш, ако беше прочел по-внимателно какво съм написал. Да те улесня...

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              Между мен и предната кола има поне 3 метра, вдясно от мен тротоар като слънце, до тротоара и зелена площ, никакви коли, нищо...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

@MUSTELA
                                Де те замоля да прочетем какво е написал колегата badmadafaka - 30Км - с толкова се е движел . Не е фучал . Дори и 35-40Км да са били пак е в норма .
                                И пак казвам - Всеки на пътното платно е длъжен да се съобразява със ЗзДП и шофьорите и ПЕШЕХОДЕЦИТЕ . А не баба Пенка да ми ходи като кон с капаци защото в Горнонанадолнище от където са я домъкнали внуците за да им е подръка - нямало толкова движение .
                                А инструктора ти каза ли ти след като си взема всички изпити : Виж сега моето момче , забрави каквото учихме до момента и ставай шофьор като другите защото вече няма да имаш табела с "У" на тавана за да те пазят и да се съобразяват с тебе .

Съгласен съм ,че трябва да ги пазим пешеходците . Но ако те самите не се пазят и ние не можем да ги опазим .
                                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                                X