Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям интерес към марката!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям интерес към марката!

Колеги здравейте от малак още харесвам Алфа Ромео като кола.Винаги съм искал да имам такава красавица и мисля че,вече може би момента е дошъл,аз съм член на Пежо Клуб България до сега само с Пежа се занимавах до онзи ден когато пак страста ми към италианското се отключи в мен.Когато на светофара една 155 резна един мотор но в последствие мотора върна една предавка надолу и поведе но звука беше уникален.Гледам че цените за 155 не са чак много скъпи посъветвайте ме какви плюсове и минуси има колата и дали е по-скъпа за подръжка от Френските и дали е по крехка по ходовата.

Цял раздел ще имаш да четеш поне една седмица

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=27
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да погледнах го даже го преглеждах от 2 часа.Но с 2 думи ако може сравнявах цените на Алфата с тези на Пежото съществена разлика почти минимална в цените.

Comment

155

Хората те посъветваха - със седмици да четеш. Ще те позаинтересува това-онова сред мненията за спецификациите, ще понамериш тия неща и екстри които на тебе ти харесват, ще се информираш за предимства и недостатъци на модела, ще си зададеш някое въпросче и така. Най-малкото щото после като идеш да гледаш Алфа няма да те пързалят джамбазите. Тая кола се купува информиран и без да бързаш. С две думи не става - не съм имал 155, но пък за 156 вече мога да ти изнеса лекция Аз лично първо 3 месеца четох четох, записки си водех докато избера бенз или дизел и докато се спра на модификация, вид купе и т.н.
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Ми благодаря така и ще направя ще почета докато открия моят модел.
          П.П. Мерси на отзовалите се

Comment

Щом те е ухапала змията действай, после ще четеш като се строши нещо

Comment

Разходите не са както за легендарните Алфа ромео. Това си е една кола от 90-те която е доста здрава, със сравнително евтини части. Вървежа е много добър. Возията е поносима, но поведението на пътя ще ти хареса много. Насочи се към 2 литровия двигател. 1.8 също е много добър, но 2.0 го превъзхожда по много характеристики. Частите на старо са сравнително дефицитни, но форума попълва липсващите звена Успех с покупката. Намери си читав екземпляр, и й се радвай
              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

мдаа...при мен беше точно така.......хапна ме змийчето.....и ме отрови за цел живот
                Last edited by undy; d.m.y г., 00:10.
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Легендата си е легенда! Друго е като излезеш на прозореца и твоята красавица се отличава сред всички на паркинга, а на светофара голфаджийте те гледат с респект! Здрава, бърза и супер добре седяща на пътя!
                  Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                  Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Аз лично бих се притеснил ако "голфаджиите" ме гледат с респект...

Comment

Изчаквам само малко да ми мине бала и ще действам по-въпроса иначе съм харесал 3 мотора.
                      1.8 т.с.
                      2.0 8в
                      2.0 16в
                      Ще следя как вървят цените даже може да ме посъветвате какво да гледам като я копувамнапример при Пежата ако някой от вас е купувал 1во се гледа задният мост щот много се чекнат пусти лъвчета.Много ви благодаря още повече ме запалихте,няма да слушам комшиите те си викат италианско и френско никога ма пежото има такава возия дет ГОЛУ или ПАСАТО никога нема да имат смисал нормалните модели.

Comment

От тия изброените 2.0 16в ТС "върви" най-много, 1.8 16в е най-евтин за подръжка от 16-волтовите, а 1.8/2.0 на 155-ците е с алуминиев блок и ангренажна верига
                        Ако търсиш 155 според мен търси някакво шукаритетно изпълкнение (като "силвърстоун" примерно) - имат си фабрично една камара гъзарийки от типа на мерене на налягане и температура на маслото и т.н...

Comment

Е да ше гледам да е нещо малко по-така да не е много пък и гола все пак но заради марката и звука на мотора това си ме привлича от малък още.
                          http://www.cars.bg/u23393 - това даже немога да го гледам,но все пак.
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...631&f1=details тази не е лоша и ми е в района.Гледам че има нещо на задната колона някаква модификация ли е при Алфата това или просто лепенка

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...855&f1=details и тази става

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            16-волтовите

Ако търсиш 155 според мен търси някакво шукаритетно изпълкнение (като "силвърстоун" примерно) - имат си фабрично една камара гъзарийки от типа на мерене на налягане и температура на маслото и т.н...

Само 1.6 и 1.7 нямат уред за налягане на маслото и темп.

всичко от 1.8 на горе ги имат тези уреди независимо дали са силвърстоун или не

А това за 16-те волта не го разбрах
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Най-добрия вариянт за теб(според мен) е 8в,като по-евтин за поддръжка двигател,16в може да ти дойде нанагорно,предвид финансовата част.И на 155 задния мост се разчеква,но по-рядко отколкото при пежата.От тези 2-те в мобилето аз бих избрал,черната защото е поддържана във форумен сервиз,но километрите са и множко.
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                              X