Известие

Collapse
No announcement yet.

За бездомните кученЦА?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Колега, съгласен съм, щото и аз у странство се лигавя с добермани и питбули и потвърждавам, че питбулите са най-големите лигльовци.
    Да , ама там, където няма да видиш някой да си бие кучето или да го насъсква или води на боеве!
    И питбула и добермана и цялата редица териери са си просто кучета, които много обичат да си поиграят и да ги почешат.
    Така е, но у нас малките, които безразборно се изоставят са бити и малтретирани още от малки и намат друга алтернатива, освен агресията.
    Всъщност е борба за оцеляване.
    Виновни са тия, които са ги изоставили.
    Аз обаче не съм виновен за тия простотии и искам сигурност за мен , жена ми, децата и приятелите ми.
    За това, когато има такъв проблем, трябва да се вземе решение.
    Не мога да слагам на един кантар живота и здравето на любимите ми хора с тоя на някакъв помияр.
    Моите почитания към хералдиката му, но аз имам зазадача да си запазя моята.
    Щото до като откриеме кой е виновен- отиде коньо у ряката!
    ама защо поставяш въобще някакви кантари? къде моето куче е застрашило живота на който и да е? Аз и дума не съм проронил за уличните? Кво да го правя, да го държа в клетка, защото теб или някой друг го е страх от 200 метра с кайшка? Няма да стане. Аз моето задължение си го изпълнявам и на публични места си го връзвам. Това, че някой е психопат и като го излае вързано куче се стряска си е лично негов проблем и никъде не пише, че като го излае и после можел да ме съди. Мен като ме е страх от мангали не минавам през циганската махала и мангала никой не го глобява, че ме страхува
    Въпроса с възпитанието е много по-комплициран. Ние тук не можем собствените си деца да възпитаме да не се избиват един друг, че кучето си ще възпитаме. Мога да ти намеря 5 линка за 3 минути с доказателства, ама предполагам няма да имаш нужда.
    За уличните кучета- никой не иска да има такива, включително и тези, които ги защитават /аз вкл./Така или иначе повечето са простички хора и не осъзнават, че като изтрепят 1-2-3-5 няма да се реши проблема, а само ще си докарат много сериозни проблеми. Първо рискуват да попаднат на някой като мен, второ вече има закон, минал първо гласуване и това става престъпление, ти ако си на една добра работа и те осъдят макар и условно за нещо подобно, сещаш ли се как ще се отрази това на бъдещата ти кариера? Навсякъде ще пише осъждан.
    Искате да отстраните следствието, а не причината. И да се избият всички улични кучета, няма да минат и 5 години и половината популация пак ще я има. Причината трябва да се отстрани, ама тя лапа много кинти и е трудно

Comment

Явно сме на един акъл, но говориме за различни неща.
      Аз също не говоря за домашните кучета. До преди малко си играх с тях в парка!
      Тука говориме за кретеноидите, благодарение, накоито популацията на помиярите расте, а на никой не му е на оная работа за проблема
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
      X