Известие

Collapse
No announcement yet.

За бездомните кученЦА?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нещо май изпускате в картинката от лицемерие или от прекалена мекушавост, голяма част от тези животни са директно вредни, поради заразни заболявания или агресивност.
    Мястото им НЕ е по улиците, който иска хуманизъм първо към бездомните животни, после към хората - както казах да се ангажира с отглеждането им в приют.

Но премахването на тези по улиците е последната мярка, първо трябва да се премахнат причините за развъждане на нови.
    Е една от причините е и, че голяма част от ония по улиците просто не се стерилизират/кастрират ... за да има и бъдеща лапачка.
    Но дори кастрирано може да разнася остра зараза или да е агресивно.
    Изобщо хуманността е хубаво нещо, но нека сме хуманни първо към хората, поне докато не са показали, че не заслужават подобно определение.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Нещо май изпускате в картинката от лицемерие или от прекалена мекушавост, голяма част от тези животни са директно вредни, поради заразни заболявания или агресивност.
      Мястото им НЕ е по улиците, който иска хуманизъм първо към бездомните животни, после към хората - както казах да се ангажира с отглеждането им в приют.

Но премахването на тези по улиците е последната мярка, първо трябва да се премахнат причините за развъждане на нови.
      Е една от причините е и, че голяма част от ония по улиците просто не се стерилизират/кастрират ... за да има и бъдеща лапачка.
      Но дори кастрирано може да разнася остра зараза или да е агресивно.
      Изобщо хуманността е хубаво нещо, но нека сме хуманни първо към хората, поне докато не са показали, че не заслужават подобно определение.
      Голяма част от хората също са директно вредни поради заразни заболявания или агресивност. Доста „хора” ежедневно ни доказват, че не заслужават определението „хора” и със сигурност са доста по-вредни и опасни от животните. По твоята логика и тях първо трябва да ги кастрираме, и ако до определен период никой не си ги прибере вкъщи да ги приспим?
      Съгласен съм, че първо трябва да се премахнат причините за развъждане на бездомни кучета.
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Хайде стига с това свеждане до абсурд на доводи... тоя номер на 3 ия път става безинтересен.
        На теория има закони които трябва да затварят обществено опасните хора, дори (макар в мораториум) да ги премахват.
        За кучатата обаче закон който да задължи някого да го премахне няма, даже преди няколко месеца имаше куриозен случай с болно от остро заразно заболяване куче което такива "природозащитници" нито лекуваха, нито позволяваха да бъде отнесено с довода - ама те ще го убият.

Директно ви питам - хората ли са по-важни или кучетата?
        Да или не ... без увъртане, без свеждане до абсурд!

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Митко, завиваш към една опасна философия. Кой бил заслужавал хуманното отношение. Нормално отношение трябва да е гарантирано на всички. Това води до изолиране на страха и намаляване на агресията. Вярвам, всеки може сравнително лесно да извърви този път на логиката, че агресията е основно подтиквана от страх. Има достатъчно литература по въпроса, включително и увлекателна художествена, написана добре.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Хайде стига с това свеждане до абсурд на доводи... тоя номер на 3 ия път става безинтересен.

Това май постоянно го повтаряш когато няма какво друго да кажеш, а в същото време винаги ТИ свеждаш доводите на останалите до абсурд. Или ако една глупост я повториш четири пъти тя автоматично става истина?!?
            Накой тук да е казал, че кучетата са по-важни от хората? Май не?!? Защо си изопачаваме думите. Това което аз твърдя, е че не може с лека ръка да се избият едни животни. Ако животните са агресивни или заразни – да трябва да се приспят. Докато не се наложи сериозен контрол, колкото и да се избиват животните винаги ще има кретени, които си взимат животни защото е модерно и след извистно време ги изритват на улицата.

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
              Митко, завиваш към една опасна философия. Кой бил заслужавал хуманното отношение. Нормално отношение трябва да е гарантирано на всички. Това води до изолиране на страха и намаляване на агресията. Вярвам, всеки може сравнително лесно да извърви този път на логиката, че агресията е основно подтиквана от страх. Има достатъчно литература по въпроса, включително и увлекателна художествена, написана добре.
              Кое и е опасното бре, по-опасно е да си мислим, че можем да сме идеалните хуманисти.
              Много е гот за съвестта и егото... но просто реалността не е такава.
              Ама кученцата са ни милички, но плъховете и изобщо гризачите ги тровим и убиваме по всякакви начини.
              И на кои всички ще го гарантираш, на ония дето убиват и изнасилват за 5 лева... не е ли по-добре да гарантираш нормално уредено право на самозащита?
              Ха сега де ... ?

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              Това май постоянно го повтаряш когато няма какво друго да кажеш, а в същото време винаги ТИ свеждаш доводите на останалите до абсурд. Или ако една глупост я повториш четири пъти тя автоматично става истина?!?
              Накой тук да е казал, че кучетата са по-важни от хората? Май не?!? Защо си изопачаваме думите. Това което аз твърдя, е че не може с лека ръка да се избият едни животни. Ако животните са агресивни или заразни – да трябва да се приспят. Докато не се наложи сериозен контрол, колкото и да се избиват животните винаги ще има кретени, които си взимат животни защото е модерно и след извистно време ги изритват на улицата.
              Хайде, хайде... не си първия в темата дето се опитва да обезсили доводите ми като ги сведе до абсурда - ама то има вредни хора

Още от началото на темата обяснявам, че първо трябва да се премахнат причините, после да се занимаваме с текущата популация.

И не искам да избивам кучета наред ... искам да проумеете, че без непопулярни мерки просто нищо няма да се промени!

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                ако домашния пудел вземе че роди от дакела на съседа, малките също биват изхвърлени навън и допълват бройката
                Права си, не са само от село...
                Според мен от там идва целия проблем, но специално това е трудно за следене.

Интересно е обаче, от някъде дали може да се изрови статистика - нахапаните от бездомни спрямо нахапаните от домашни кучета хора?
                --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                sigpic

Comment

Хайде, хайде... не си първия в темата дето се опитва да обезсили доводите ми като ги сведе до абсурда - ама то има вредни хора
                  Да така е има постоянно ги виждаме!
                  Съжалявам, че не съм на твоето мнение.
                  Май трябва и да се наложи правило, че Ти минаги си прав и като повториш нещо четири пъти то става истина.
                  Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 12:05.

Comment

Я пак?
                    Да съм забранил други мнения?
                    Не бъркай похвата с тезата

Comment

Кучетата им били виновни- аз пък пътувах с бултериер във влак в Англия, без наморник, не приспан и никой не е казал и гък. А колко пък питбула галих свободно пуснати в парковете, а на онези парковете им не като тука курник, в който си играят 3 деца, а е поляна 5 декара и гъз до гъз човек. А ще бъде чисто и неосрано тогава, когато има къде да си изкарам кучето и да го пусна спокойно, а не навсякъде да е забранено за кучета ама никъде да не е позволено.
                      Иначе и аз само чакам да видя някой да трепе улично куче еле пък да стреля, директно звъня на куките, че е стрелял по мен като минавам покрай кучето. Поне ще има занимавка следващите няколко месеца.

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
                        Кучетата им били виновни- аз пък пътувах с бултериер във влак в Англия, без наморник, не приспан и никой не е казал и гък. А колко пък питбула галих свободно пуснати в парковете, а на онези парковете им не като тука курник, в който си играят 3 деца, а е поляна 5 декара и гъз до гъз човек. А ще бъде чисто и неосрано тогава, когато има къде да си изкарам кучето и да го пусна спокойно, а не навсякъде да е забранено за кучета ама никъде да не е позволено.
                        Иначе и аз само чакам да видя някой да трепе улично куче еле пък да стреля, директно звъня на куките, че е стрелял по мен като минавам покрай кучето. Поне ще има занимавка следващите няколко месеца.
                        Аз не искам покрай детето ми да се разхождат питбули или други опасни породи и улични кучета. А вие вместо да защитавате и гледате куче, по хубаво се хванете да направите малко деца и тях да разхождате, че и без това намаляваме!!!
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Аз не искам покрай детето ми да се разхождат питбули или други опасни породи и улични кучета. А вие вместо да защитавате и гледате куче, по хубаво се хванете да направите малко деца и тях да разхождате, че и без това намаляваме!!!
                          ами тогава си си паднал на гъза- защото в Бг е забранено да си пусна кучето, където и да е. Стой си тук, защото онези простите на запад си пускат кучетата на поляната сред децата си.
                          А на теб какво ти се ще или не ти се ще си е отделен въпрос и няма връзка с това как е всъщност. Но има и друго- цивилизованите хора си възпитават децата с любов към животните, а не "бягай маме, виж само какво голямо куче". И понеже не искам пък покрай детето ми да се разхождат опасни породи като българските изроди, които са вече май 90% от населението, ще се въздържа още известно време да си разхождам детето, докато не го обградя с нормални хора.

Comment

ами тогава си си паднал на гъза- защото в Бг е забранено да си пусна кучето, където и да е. Стой си тук, защото онези простите на запад си пускат кучетата на поляната сред децата си.
                            А на теб какво ти се ще или не ти се ще си е отделен въпрос и няма връзка с това как е всъщност. Но има и друго- цивилизованите хора си възпитават децата с любов към животните, а не "бягай маме, виж само какво голямо куче". И понеже не искам пък покрай детето ми да се разхождат опасни породи като българските изроди, които са вече май 90% от населението, ще се въздържа още известно време да си разхождам детето, докато не го обградя с нормални хора.
                            Струва ми се, че наизуст говориш за това как е в другите държави. Как пък в цяла Германия не видях едно куче да не е на каишка, нито в САЩ, нито в Италия, нито във Франция...

ОК аз съм съгласен да си разхождаш кучето без намордник и каишка, обаче искам в момента, в който започне да ме лае, ТИ мой приятелю да ми платиш обезщетение за нанесени морални вреди, а когато то ме ухапе- ТИ да лежиш в затвора 1 година, а то да бъде умъртвено. При тия условия нямаш проблеми от моя страна да си го разхождаш, както сметнеш за редно.
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Струва ми се, че наизуст говориш за това как е в другите държави. Как пък в цяла Германия не видях едно куче да не е на каишка, нито в САЩ, нито в Италия, нито във Франция...

ОК аз съм съгласен да си разхождаш кучето без намордник и каишка, обаче искам в момента, в който започне да ме лае, ТИ мой приятелю да ми платиш обезщетение за нанесени морални вреди, а когато то ме ухапе- ТИ да лежиш в затвора 1 година, а то да бъде умъртвено. При тия условия нямаш проблеми от моя страна да си го разхождаш, както сметнеш за редно.
                              Безсмислено е да спорим Не говоря наизуст, защото само преди месец бях в Англия и зад реда с къщи, на поляната с детските катерушки имаше 10 кучета, на гарата като чаках влака също имаше 4-5/вързани/. Съгласен съм ако те ухапе и да лежа. Само за лаенето не, ама то е и в рамките на фантазиите ти това да лежи някой си, защото кучето му е излаяло. А ти мен с кучето ми никога няма да ме срещнеш, ако има специални места за разходка на кучета, нали не мислиш, че на някой му е приятно да си разхожда кучето сред 20 играещи в пясъка деца? Затова и не си видял в изброените от теб държави пуснато куче, защото ги пускат, където трябва, а тук няма такова "където трябва", защото не са направени такива площадки. Между другото в Англия много малко остана да ме ухапе куче, докато вървях по улицата собственика беше в двора, който е незаграден, а кучето излезе на улицата и само опитната ни реакция ни спаси. После пък се оказа, че улицата е задънена и наобратно през песа
                              Та така, не си мисли, че ти си най-важния с детето си и за другите няма място под слънцето и едва ли не като те погледне лошо кучето, трябва да го умъртвя. Ако искаш да се съобразяват с теб, ще трябва и ти да го правиш*
                              *Ама не и в това нецивилизовано общество тук.
                              Писаниците ни са напълно безсмислени, нито за теб нещо ще се промени към по-добро, нито за мен, въпреки че аз проблем нямам, защото кучето ми живее на 2 декара
                              п.с. никой не говори да си пускаме кучетата от кайшка в хилтън, ндк, централна гара или на витошка.
                              Айде със здраве!
                              Last edited by pakumba; d.m.y г., 15:30.

Comment

Колега, съгласен съм, щото и аз у странство се лигавя с добермани и питбули и потвърждавам, че питбулите са най-големите лигльовци.
                                Да , ама там, където няма да видиш някой да си бие кучето или да го насъсква или води на боеве!
                                И питбула и добермана и цялата редица териери са си просто кучета, които много обичат да си поиграят и да ги почешат.
                                Така е, но у нас малките, които безразборно се изоставят са бити и малтретирани още от малки и намат друга алтернатива, освен агресията.
                                Всъщност е борба за оцеляване.
                                Виновни са тия, които са ги изоставили.
                                Аз обаче не съм виновен за тия простотии и искам сигурност за мен , жена ми, децата и приятелите ми.
                                За това, когато има такъв проблем, трябва да се вземе решение.
                                Не мога да слагам на един кантар живота и здравето на любимите ми хора с тоя на някакъв помияр.
                                Моите почитания към хералдиката му, но аз имам зазадача да си запазя моята.
                                Щото до като откриеме кой е виновен- отиде коньо у ряката!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X