Известие

Collapse
No announcement yet.

За използването на мигачите при престрояване...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Винаги го правя.
    За мен това е уважение към изпреварваният.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Смисъл и аз давам десен мигач когато изпреварвам културно под културно имам на идея,че колата е набрала инерция и с лекото се изпреварва,а имало е случаи когато за кратко разстояние трябва да изпреваря и после не винаги пускам десният мигач.
      Дано колегите не са го смятали за обида.

Comment

Mигача си е навик...или го даваш и в най-малко необходимите ситуации без да мислиш много или гледаш ръчката, като пожарогасител-за краен случай....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ем за тва, ако имаш възможност, като се размига някой и го пускаш....така за всички става по-лесно

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Тва е една от причините хич да не ми се прибира в България...не ми действа добре, изнервям се много

OEM & Ventura Garage

Comment

За съжаление малоумния начин на каране се превърна в стандарт. Освен мигачите, все по-често ми се случва да видя разни дебили дето за предимство не са чували или пък смятат, че са над тези неща. За последната седмица поне 5-6 пъти ме засекоха някакви дебили, та отново почвам да се замислям за москвич с ролбари.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                За съжаление малоумния начин на каране се превърна в стандарт. Освен мигачите, все по-често ми се случва да видя разни дебили дето за предимство не са чували или пък смятат, че са над тези неща. За последната седмица поне 5-6 пъти ме засекоха някакви дебили, та отново почвам да се замислям за москвич с ролбари.
                Ти нали беше съсед...там на кафето в новия блок, в Павлово, на онова широкото кръстовище вече ме псуват като опитам, да си ползвам предимството....

OEM & Ventura Garage

Comment

Аз пак ще продължа с мигащите сигнали и по-точно включване на аварийни светлини за поздрав, когато някой изпреварен преди това е дал десен мигач в знак, че указва възможност да бъде изпреварен.
                  Едно време този поздрав беше със звуков сигнал в момента когато се изравнят двате превозни средства.
                  Едно предупреждение към по-младите колеги - не се доверявайте напълно на десния мигач от изпреварвания, защото неговата преценка може да не е точна.
                  sigpic

Comment

от първата страница прочетох един пост в който се споменава че мигача дава предимство!!!! Към автора на този пост: "Колега вземи отвори правилника и си припомни нещата!!! Ако караш с тази нагласа си потенциален убиец/самоубиец." по темата, аз винаги си ползвам мигачите, няма да хвана мускулна треска от това а ще съм далеч по спокоен в движението си, имах един случай докато карах шофьорския курс и другото момче кара изпита и нито дава мигачи нито кара си нашия, и изпитващия му вика абе момче тези мигачи няма ли да ги ползваш най накрая, а онзи отговори " Хаааа за кво? Че всички да ме знаят кво искам да направя!" След 3 месеца същото това момче уби момиче и момче на спирка в града изпреварвайки от дясно без мигач кола която се прибира от ляво в дясно платно... сещайте се за кво иде реч....
                    sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
                    Suzuki GSXR 750 W настоящ
                    Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

това с "Предимството" как па се намери някой, да го вземе на сериозно
                      ама вие Сериозно ли?
                      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщение
                        от първата страница прочетох един пост в който се споменава че мигача дава предимство!!!! Към автора на този пост: "Колега вземи отвори правилника и си припомни нещата!!! Ако караш с тази нагласа си потенциален убиец/самоубиец." по темата, аз винаги си ползвам мигачите, няма да хвана мускулна треска от това а ще съм далеч по спокоен в движението си, имах един случай докато карах шофьорския курс и другото момче кара изпита и нито дава мигачи нито кара си нашия, и изпитващия му вика абе момче тези мигачи няма ли да ги ползваш най накрая, а онзи отговори " Хаааа за кво? Че всички да ме знаят кво искам да направя!" След 3 месеца същото това момче уби момиче и момче на спирка в града изпреварвайки от дясно без мигач кола която се прибира от ляво в дясно платно... сещайте се за кво иде реч....
                        Това лошо, но ми е интересно как са го пуснали да вземе книжка...
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                          ама вие Сериозно ли?
                          Тъкмо това пишех и аз )))))
                          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                            ама вие Сериозно ли?
                            Амиии извинявай колежке ама е доста обедителен поста.... човек остава с впечатлението, че си сигурна в думите си

---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 12:01 ----------

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                            Това лошо, но ми е интересно как са го пуснали да вземе книжка...
                            ооо колега при нас имаш ли парички всико е възможно, ама то май не е само при нас ти например колко пъти видя бай мангаууу да кара шофьорски курс??? аз не съм щото а всеки 2-ри кара кола как ли става това?? още повече че изискват поне основно образование за тази цел

Comment

Този пример който казах си е доста показателен за даването на мигачи и ползата от тях, в крайна сметка загубеняците по пътищата ги има и винаги ще ги има, и в европеиските страни го има този проблем, карал съм в полша, чехия словаки унгария гърция навсякъде е все едно и също който е културен шофьор дава мигачи, осигурява дистанция дава път и така на татък .. който е "Джигит" ако ще и марсианец да е си остава джигит и едва ли нещо ще успее някога да промени това... верно е тези страни имат закони и ние имаме но както тук не се спазват така и там има си достатъчно клипове качени в нета и сами можете да го видите и сте го виждали

Извинявам се за офф-а и дългия пост от безсмислени глупости

Comment

Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщение
                                Този пример който казах си е доста показателен за даването на мигачи и ползата от тях, в крайна сметка загубеняците по пътищата ги има и винаги ще ги има, и в европеиските страни го има този проблем, карал съм в полша, чехия словаки унгария гърция навсякъде е все едно и също който е културен шофьор дава мигачи, осигурява дистанция дава път и така на татък .. който е "Джигит" ако ще и марсианец да е си остава джигит и едва ли нещо ще успее някога да промени това... верно е тези страни имат закони и ние имаме но както тук не се спазват така и там има си достатъчно клипове качени в нета и сами можете да го видите и сте го виждали

Извинявам се за офф-а и дългия пост от безсмислени глупости
                                Изобщо не ти е безмислен поста - някои хора не могат да разберат голямото значение на подаването на тези сигнали и, че от тях зависи живота на хора, включително и техният.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X