Известие

Collapse
No announcement yet.

За използването на мигачите при престрояване...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    ...и по-точно включване на аварийни светлини за поздрав, когато някой изпреварен преди това е дал десен мигач в знак, че указва възможност да бъде изпреварен.
    Едно време този поздрав беше със звуков сигнал в момента когато се изравнят двате превозни средства.
    ..
    Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация. Аз продължавам да го правя с клаксона, или с махане с ръка (с всички пръсти ).
    П.П. Един маршруткаджийски маниер наблюдавам от известно време, дори и тук в Сандански, където никога не е имало маршрутки. Пускане на аварийни при спиране до тротоара за качване или слизане на пътник. По закон, по логика, по подразбиране, и по всичко, това се прави с десен мигач. (имам предвид точка)
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
      Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация. Аз продължавам да го правя с клаксона, или с махане с ръка (с всички пръсти ).
      П.П. Един маршруткаджийски маниер наблюдавам от известно време, дори и тук в Сандански, където никога не е имало маршрутки. Пускане на аварийни при спиране до тротоара за качване или слизане на пътник. По закон, по логика, по подразбиране, и по всичко, това се прави с десен мигач. (имам предвид точка)
      То и мигач се ползва при маневра или завиване, но коректните шофьори както стана дума го ползват и за указване на възможност за изпреварване
      Аварийните могат също да се ползват за сигнализация на екстремно спиране - често съм виждал да ги пускат ако цялата колона спира рязко поради проблем.

Изобщо колкото по-коректно се държим на пътя, толкова по-добре
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        То и мигач се ползва при маневра или завиване, но коректните шофьори както стана дума го ползват и за указване на възможност за изпреварване
        Аварийните могат също да се ползват за сигнализация на екстремно спиране - често съм виждал да ги пускат ако цялата колона спира рязко поради проблем.

Ако става въпрос доста нови (а и не толкова нови) автомобили при много рязко спиране сами си включват аварийните.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

За новите знам, но явно тази екстра има и образователен характер защото съм го виждал и от не толкова нови
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение

Абсолютно съгласен.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Абе факта си е факт... тарикатите по улиците са достатъчно много, и това се дължи на факта че в мозъците ни от край време е насадено беззаконието.. всеки е карал кола на две три бири, или чашка две концентрат, всеки се изтърва да натиска газта, всеки прави рискови изпреварвания и това благодарение на максимата "това на мен не може да ми се случи" и поради простата причина че срещу двайсетачка чичко полицай си затваря очите, има един клип във бокс-а немска полиция в действие, там спират колите на магистралата за неподаден мигач глобата 200 евро, спират и за бавно каране по средата 80 км/h глоба 50 евро за затруднение на движението... изобщо примерите са много но факта че нашите полицаи продължават да са подкупни спомага за беззаконието и за това всеки да кара както му е кеф.... това няма да се оправи при средна заплата на патрулиращ полицаи от 700 лева, който има да плаща апартамент и да изглежда едно а не дай си боже две деца... корупция ще има попитайте колко взема служител на реда в Англия, Белгия Германия, Франция изобщо развитите европейски страни и после се чудете защо там тези нарушения ги няма, в Швеция за 21км над ограничението оставаш без книжка... до живот нямаш право на нова, при 20 км глоба 800 евро и лишаване за 9 месеца, а при алкохол........ хах затвор това е
              пак много се разписах извинявам се за което
              sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
              Suzuki GSXR 750 W настоящ
              Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Е то пък тия в Швеция преиграват доста.То по-добре да не караш кола направо,за непускане на мигач има ли глоба?
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                  Да ти кажа това е само на пръв поглед - много по-опасно е според мен в малките градове, където предимство има тоя, който гледа по-лошо, но това е друга тема...
                  А пък и щом съм пуснал темата и хора пишат в нея, значи има и такива, дето не им е "все тая"
                  Прав си... Вече карането в София ми е много по-спокойно отколкото в Севлиево. Баща ми и той е на същото мнение. За това като карам в Севлиево се придържам към една приказка на баща ми : "Не гледай мигачи и т.н. винаги ги гледай право в очите и гледай на къде ще хукнат"

Ако трябва да съм сериозен...Вече дори не се ядосвам на мигачи, престроявания, клаксони и т.н..все тая...
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                    Е то пък тия в Швеция преиграват доста.То по-добре да не караш кола направо,за непускане на мигач има ли глоба?
                    Мислиш ли колега че ако и при нас го има този модел на глоби няма да е далеч по спокоино шофирането???? Като искаш да се правиш на Шумахер има писти за това, но употребата на алкохол е престъпление във всяка една страна, аз съм за метода на Шведските полицай, пък кой каквото ще да ми говори, аз карам както трябва и никога не се муся когато ме спре полицай ако съм виновен виновен съм ако не лек ден и толкова това им е работата

Comment

За алкохола-да,но книжка никога повече-това е прекалено според мен,няма начин да не ти се случи поне веднъж в живота да бързаш за някъде и да превишиш ограниченията.Просто преиграват,но това е друга тема.
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                        За алкохола-да,но книжка никога повече-това е прекалено според мен,няма начин да не ти се случи поне веднъж в живота да бързаш за някъде и да превишиш ограниченията.Просто преиграват,но това е друга тема.
                        не е задължително да те хванат всеки път но, да аз подкрепям този тип наказания.... ако толкова много бързаш тръгни 1 час по рано.. ама не всеки обича да се излежава
                        спирам се с офф-а че много избягахме от темата

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                          Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация.
                          Аварийните светлини се използват за заостряне на вниманието, а тълкуването им остава за останалите участници в движението.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

е как не сте разбрал до сега, че мигачи се пускат само по Коледа... за настроение
                            Няма добри и лоши коли, има добри и лоши стопани...

Аlfa Romeo 145 1.6 TS

Comment

мигакакво ?
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от pikli4ka Покажи съобщение
                                е как не сте разбрал до сега, че мигачи се пускат само по Коледа... за настроение
                                Еми, то май така става напоследък - мигачите ги ползват за разнообразие, когато им е скучно.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X