Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после се убиваме по пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    За теб всеки, който умее да пише повече от три реда с по три думи на ред, както пишеш ти, е трол.
    И преди си беше слаб, гледам сега си станал още по-слаб.
    Може би, защото го няма катуна и си се оголил откъм защита.

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:44 ----------

Това ме радва. Означава, че постът си е свършил работата, а именно, осъзнал си, че си сбъркал.
    Не виждам защо е необходимо да ми докладваш, че ще ме докладваш.

---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

Законите се пишат от юристи!
    Нищо не съм сбъркал, аз си стоя зад думите. Не желая да ти падам до нивото и да отговярям с директни обиди, въпреки че по принцип не позволявам някой да ми говори по начина, по който ми говореше ти, затова предпочитам да действам по правилата. Защото всъщност аз уважавам и се старая да спазвам правилата, ти си този, който заявява ще си правя каквото си искам" и съм сигурен, че като шофьор си ссъщия и нарушаваш доста повече правила, отколкото аз.
    За това, че съм писал, че не само ЗДвП е написан така, че да се нарушава - не го отричам, съществуват доста закони, написани така, че да се нарушават - понякога това е нарочно целено, за да се събират глоби или да се отчита дейност, понякога е заради чиста некадърност на законотворците. Колкото до законодателната техника - това е съвсем отделна тема, която не мисля да обсъждам тук.

П.С. Коки, викам утре да пием по кафе и да обсъдим най-новия ми законопроект.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      А това дето цитираш Старуха не е от мене.
      Точто ти го написа, както и аз написах една истинска случка, но наистина много трудно се доказва дали пешехоца е стъпил на платното/т.е. зебрата/ или е стоял на тротоара.
      Пак повтарям - почти винаги са ми спирали когато стъпя на пътеката и чакам, а ако съм с чадъра на Ферари веднага бият спирачки, даже едни щяха да цунат в предно-задно отношение.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        ЗАКОНЪТ може да се спазва, но ние сме свини.
        Кое не може да спазиш? Да караш с 50 км в час в града ли? Да не си катериш таралясника по тротоарите и градинките ли?
        Като видиш знак за зебра да намалиш до 20 ли?
        Като видиш спиращ трямвай да спреш зад него ли?
        Извънградско да караш с 90 ли?
        КОЕ?
        Всичко това е абсолютно невъзможно да се спазва винаги и безусловно........и не вярвам някой да го прави, дори и на 80%.......еле па ти.....
        Абе чудя се ти дали би си взел твоята кола ако беше автоматично ограничена на 135кмч да речем.......щеше да си бомба, никога нямаше да си в нарушение, и без това никъде нямаш право да вдигаш 140 нали.....?
        Щеше ли да се качиш в такава кола......
        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 21:43.
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Правилата и законите са затова - да се спазват, а дали са добри или лоши може само да си ги коментираме.
          Ако има явно обществено недоволство, подкрепено от медиите, може и да се преразгледат, но всички трябва да се съобразяват с действащите и всеки си носи отговорността за неспазването им, колкото и да смята, че са несправедливи - всеки има право да си се тюхка и да попържа до девето коляно.
          Не видях някой да апелира да не се спазват законите.
          sigpic

Comment

• Законодателя явно допуска неспазването на определени закони, затова ги дефинира като нарушения, недопустимите за нарушаване като престъпления......
            Значи има разлика........
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Законодателя явно допуска неспазването на определени закони, затова ги дефинира като нарушения, недопустимите за нарушаване като престъпления......
              Значи има разлика........
              Всеки законодател допуска, че може да не се спазва дадения закон - както казахме, хората не са машини, но за неспазването им си има предвидени санкции.
              Ако няма санкции, спазването им ще бъде една утопия, химера и нещо друго хипотетично, защото човек не е стигнал до съвършенство в самосъзнанието си.
              По отношение на изработването на закони е наивно да се смята, че не са писани от юристи, естествено с мнението на специалисти в областта на движението по пътищата от различните ведомства.
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                ...По отношение на изработването на закони е наивно да се смята, че не са писани от юристи, естествено с мнението на специалисти в областта на движението по пътищата от различните ведомства.
                Не е наивно и, вервай ми, е точно обратното - пишат ги специалистите в областта с мнението на юристи. Имам нЕкои наблюдения над процеса.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                  Не е наивно и, вервай ми, е точно обратното - пишат ги специалистите в областта с мнението на юристи. Имам нЕкои наблюдения над процеса.
                  Нищо чудно, може би си много навътре с изработването на законите - може би, затова някои да са написани така, че могат да се тълкуват нееднозначно.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:19.
                  sigpic

Comment

Working...
                  X