Известие

Collapse
No announcement yet.

Мойта АЛФА или от какво съм доволен и от какво не

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мойта АЛФА или от какво съм доволен и от какво не

Колеги ,
    предлагам обективно да споделим кой от какво е доволен и от какво не е доволен със собственната си АЛФА

Та ето моето мнение

1. Мотора / икономичен, За диЗел беЗшумен и с доста добра динамика, досега 63000 км., никакви проблеми с него
    2. Ходовата част е ОК
    3. Скорости / - лека Забележка, като е студена трябва много внимателно да се включва на втора да не хърка, така си е от нова.След около 3 километра няма проблеми
    4. Електроника / ами до колкото я има, само проблем с покаЗанията на реЗервоара, от време на време покаЗва каквото си иска, но след около час се оправя от само себе си
    5. Комфорт / беЗшумна дори при скорости над 200
    6. Материaли и качество на иЗработката / това може би е най лошата част.......мокета е на ниво Голф....,иЗполЗваните материaли и напасването е под всякаква критика,като е студено скърца на едно място, като е топло скърца на друго, така си беше и като нова, сега не скърца повече, което все пак е успокоително
    6. Лаково покритие / от моя гледна точка пълна трагедия, много лесно се драска
    7. КороЗия / ами моята вече почва леко , по пода на колата ако и да е мия на ръка с пароструйка

Ако ме питате бих ли си купил отново чисто нова Алфа, ще кажа ДА, но само ако е на иЗгодна цена
    Просто си личи ,че е пестено доста при проиЗводството на колата

.

Re: Мойта АЛФА или от какво съм доволен и от какво не

1. Ходовата част се разбива (живея в България все пак). Сменям доста често окачване, сега наред е десен накрайник на рейка. След това - носачи (пак). Иначе смених предни, задни амортисьори, предни носачи.
    2. Отлепи ми се тапицерията на тавана.
    3. Скърца тук-там при подрусването по нашите хубави пътища ( Бобо гледа че липсваха щипки по корите )
    4. На високи скорости (над 160) започва да ръмжи повечко (не беше така, имам съмнения за гърнето, нещо е изгнило). Иначе е стабилна (освен при силен вятър, в Унгария по едно време бая се клатеше, но така бяха и останалите които наблюдавах по пътя)
    5. Двигателя е железен, не мърда все още.
    6. Не ми работи пръскалката на задното стъкло.
    7. Ръжда няма никаква, никъде (в България не солят пътищата, както и преди това, в Италия)

Абе като за 10-годишна кола мисля е ок Върви много добре, особено с по-скъп бензин

Първоначално публикувано от 156 m-jet
    2. Ходовата част е ОК
    Това е ясно, ти си в Германия. Бях там 2 пъти, пътища като слънце, не може да се разбие окачването въобще. Докарай я в България и пак ще си говорим. Приятели с ауди-та и бмв-та смениха окачване няколко пъти тук.
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

To излиза така че твойта е в по-лошо състояние от нашите 6 , 8 и 10годишни дръгели. по отношение на гниенето!
      Alfa156 Against All

Comment

1.За 10 000км съм сменял само заден носач и гарнитура на главата+помпите на съединителя.Не я щадя много по дупките и за инфо от както колата е в България /за5 години/ само аз съм правил ремонт по ходовата част.
        2.За 10 годишна кола нямам особени забележки за ръжда/както примерно при Опелите/.

За друго не се сещам....доволен съм от Алфата
        ' 99 Lancia Delta TD-Super Economy

Comment

Първоначално публикувано от wasp
          5. Двигателя е железен, не мърда все още.
          е това е самата истина! Няма малсо да избие или да капне, просто перфектен!!! И на високи обороти как само ръмжи, направо е супер!!!!
          3. Скърца тук-там при подрусването по нашите хубави пътища
          7. Ръжда няма никаква, никъде
          е това е така и при мен!!!! А за ръждата - през декември ме удари един съвсем леко и не ми се занимаваше, оправих го чак сега - нямаше и грам ръжда а си беше оголена ламарината повече от 1/2 година!

6. Не ми работи пръскалката на задното стъкло.
          дори незнаех че има пръскалка на задното стъкло
          2. Ходовата част е ОК
          а и аз не я щадя особено много

Абе като за 10-годишна кола мисля е ок Върви много добре, особено с по-скъп бензин
          е това си е самата истина!
          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

След почти една година и 22хил малко впечатления :
            1. Мотор - много добър, върви си достатъчно, разход около 6/100, карам със Селения WR, сменям на 15хил с доливане около 300-400г общо
            2. Ходова част - много добре се държи на пътя, за този пробег смяна на една задна биалетка, отпред се чуват разни звуци понякога, но мисля, че е нормално
            3. Скорости - никакви проблеми
            4. Електроника - само две изгорели крушки на таблото
            5. Комфорт - за мен достатъчен
            6. Материали и изработка - таблото скърца при студено време - и кво от това
            7. Лаково покритие - имам разни точки по него, но без това не може
            8. Корозия - не съм гледал и не ме интересува, мисля след 1-2 год да я сменям с ГТ

С две думи - много доволен ! За тези пари най-доброто за мен
            147 1.6 TS

Comment

Хайде сега да кажа и аз за една от истинските алфи
              1.доволен съм от дизайна,ек/интериор,без излишни глезотии,вътре всичко е на една ръка разстояние
              2.доволен съм от окачване/ходова част,незнам защо софианци се оплаквате че се скапва ходовата част като карате по почти идеални пътища,аз карам само по кратери и шахти стърчащи/пропаднали с по 5 см.
              3.за двигатела много добри отзиви немога да дам(21 годинки)можеби като малък е бил голяма оса,сега се позадъхва
              4.несъм доволен от тропането и скърцането на почти всичко в колата ноооо баба си е,а и след като я сглобих от нищото 1 месец не тропаше/скърцаше-пак тия пусти лунни пейзажи
              5.парното и вентилацията са под всякаква критика,все едно колата е пролетно-есенна серия
              6."малко" е шумно в купето но не ми пречи
              7.за гниенето няма нужда да споменавам то се знае
              8.за скоростите също-детска болест

но общо взето колата ми харесва и ще я карам докато не умре от старост

Comment

Първоначално публикувано от MrXzender
                e те това е то еваларка
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от MrXzender
                  Хайде сега да кажа и аз за една от истинските алфи
                  1.доволен съм от дизайна,ек/интериор,без излишни глезотии,вътре всичко е на една ръка разстояние
                  2.доволен съм от окачване/ходова част,незнам защо софианци се оплаквате че се скапва ходовата част като карате по почти идеални пътища,аз карам само по кратери и шахти стърчащи/пропаднали с по 5 см.
                  3.за двигатела много добри отзиви немога да дам(21 годинки)можеби като малък е бил голяма оса,сега се позадъхва
                  4.несъм доволен от тропането и скърцането на почти всичко в колата ноооо баба си е,а и след като я сглобих от нищото 1 месец не тропаше/скърцаше-пак тия пусти лунни пейзажи
                  5.парното и вентилацията са под всякаква критика,все едно колата е пролетно-есенна серия
                  6."малко" е шумно в купето но не ми пречи
                  7.за гниенето няма нужда да споменавам то се знае
                  8.за скоростите също-детска болест

Както каза-една от последните истински Алфи А иначе от мойта си 33-ка съм много доволен.Всички проблеми с нея са били винаги по моя вина.Детските болести са изчистени.Парното например е от новия модел-много е по-добро.
                  Като цяло колата си ми харесва,а недостатъците и не ме дразнят,мога да живея с тях.Сигурно и аз ще я карам докато не умре от старост, дори да си купя друга кола тая си остава
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Айде и аз да кажа за моята:
                    1. Окачване - доволен съм - нищо не съм сменял досега по него и не е мръднало за 9 месеца
                    2. Материали и качество - не знам защо така на колегата 156m-jet му скърцат пластмасите, при мене няма абсолютно никакво скърцане от никъде. Сравнявам я с '97 BMW e39 tds и не мисля че материалите на алфата отстъпват по нещо.

3. Скоростна кутия - ами понякога изхърква много неприятно на задна + лек шум на 0лева

4. ДВГ - ето тука са ми ядовете - върви добре, но когато й е кеф на нея, а напоследък това става все по-рядко. Оборотите доскоро играеха на празен ход, че даже ми е и загасвала. Освен това няма мощност докато е студена под 3000об и ако паркирам в подземен гараж (в работата е един много стръмен)- има 2 начина за излизане - или със засилка по равното ако няма много коли, или с пилежи и оставяне на половината гуми по баира. Сега повечето работи се оправиха, ама пък намля "изстрелването" след 3000 об.
                    '05 166 V6
                    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Колеги ,
                      предлагам обективно да споделим кой от какво е доволен и от какво не е доволен със собственната си АЛФА

Та ето моето мнение

1. Мотора / икономичен, За диЗел беЗшумен и с доста добра динамика, досега 63000 км., никакви проблеми с него
                      2. Ходовата част е ОК
                      3. Скорости / - лека Забележка, като е студена трябва много внимателно да се включва на втора да не хърка, така си е от нова.След около 3 километра няма проблеми
                      4. Електроника / ами до колкото я има, само проблем с покаЗанията на реЗервоара, от време на време покаЗва каквото си иска, но след около час се оправя от само себе си
                      5. Комфорт / беЗшумна дори при скорости над 200
                      6. Материaли и качество на иЗработката / това може би е най лошата част.......мокета е на ниво Голф....,иЗполЗваните материaли и напасването е под всякаква критика,като е студено скърца на едно място, като е топло скърца на друго, така си беше и като нова, сега не скърца повече, което все пак е успокоително
                      6. Лаково покритие / от моя гледна точка пълна трагедия, много лесно се драска
                      7. КороЗия / ами моята вече почва леко , по пода на колата ако и да е мия на ръка с пароструйка

.
                      Опс днес го четох по обяд и останах с впечатлението, че се отнася за Аудито
                      Чак сега виждам, че пишеш за Алфата.
                      Оплакване освен от части ментета няма.Върви си добре мотора е железен, на ПХ мърка. Засега ще сменям гарнитурка на капака на клапаните .Но с носачите работат е зле от боклук на по-голям боклук. Vema за 22-25000км - разбит шарнир.
                      Малко си поскърцват пласмасите но се трае.
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

1. Аз съм доволен от всичко по Алфата, което се отнася до вървеж, ходова част интериор и екстериор!
                        2. Не съм доволен от лошата шумоизолация и скърцането на пластмасите...!

давам й оценка 5 като не я сравнявам с нови коли, а с коли от нейната епоха...
                        Lexus IS200

Comment

подкрепям мнението на Крис алфи4ките са перфекни имам 33,155 ме4тая за 166 като поостареят ще си взема и такава
                          alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                            ... Не съм доволен от лошата шумоизолация ...
                            Аз пък съм впечатлен точно от добрата шумоизолация, а моята все пак е и дизел.
                            Спирачките също са много добри. Купето ми харесва отвътре,удобно е и евтината изработка не личи чак толкова За динамиката и икономичността няма да отварям дума, защото те са си присъщи на почти всеки комънрейл, без значение марката.

Иначе определено за слаб момент считам маневреността. Това нещо просто е направено за прави пътища и не завива почти, баси

За ремонти е рано още да коментирам,защото я имам от 3 месеца,а досега съм сменил само един накрайник (когато я купих беше вече разбит) и позатягане на разсъхнали се връзки по климатичната уредба.
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Искам да добавя, че от лични наблюдения съвсем чистосърдечно мога да твърдя,че Алфа 159 е две класи над 156, почти на ниво Ауди е, и мокета е много качествен, и матерялите, абе с тая кола......евала на Фиат, само дето е и доста по скъпа от 156

Comment

Working...
                              X