И това е така, но само да вметнем, че по времето на Е92 чичо Крис е главен дизайнер и не пипа чертожна дъска, а само одобрява даден проект. И по-добре. Ако не ме лъже паметта Е92 е дело на един турчин.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Новата 1-ца BMW
Collapse
X
-
Повечето хора некомпетентни по въпроса мислят например, че една 147ца е по-скъпа от 5ца98год. или 2000г. и т.н.
Какво правите повечето във Алфа форума като искате да карате тази 1ца мка... В България тази марка се уважава, защото от край време си се кара селския тунинг й върви, гори много, бръмчи много и ги карат до 20годишни и мислят, че са безсмъртни.
На "българина" не можеш да му обясниш това.
Когато нямаш въображение си купуваш Opel, Vw, BMW, Renault !!!
Колата трябва да е интересна, красива, удобна, бърза или не това си е избор. Аз където и да спра с мойта алфа (146 или 147) ме плюат, що си си купил алфа. Боклуци фиати, трошат се чупат се, не вървят незнам си какво, горят. Е да е*а мааму как при мен не се чупи бе шефе. И ги слагам под ножа хондички, бмвца и т.н...
Искам да кажа, че дизайна на Алфа отпреди 10години визирам 147,156 фейс почна да се появява при други марки преди 5години. Има красиви попадения, но последните години почнаха когаято техниката е толкова напред, че могат да измислят триъгълна кола и пак ще върви, триколка с емблемата на бмв пак ще се продаде. Дори ако няма под и пътниците трябва да си помагат с крака и така ще стане ЕКО 8.. Разхода пада на 3,5/100км. Хммм дайте да бутаме като флинстоун.
Много се отплесвам аз. Ние сме АЛФИСТИ. Някой го каза, защото сме различни и до един. Малко са маниашките марки. Днес се разминах с една мигнах и той мигна. 1 път в седмицата да ми се случи в задимения град да щракна аварийните и да ми отвърнат с усмивка и ми стига.
заболяга ме пръстите, паля цигара и със здраве.
ПС: Да не забравяме от къде идват скритите дръжки, които доста модели ако не се лъжа ползват!!Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениебмв само 7 серия всичко друго е дървоAlfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщениеНе е турчин, а японец (Жожи Нагашима), иначе има турчин (Карим Хабиб), ама той е работил по новата 7-ца. Не обвинявайте чичо Бенгъл за всичко. (Все пак е работил и по проекта Алфа 145). Дизайнерския екип в БМВ е голям. Всеки модел си има отговорен дизайнер. На новата 1-ца е Нико Хюет например.
повече инфо, на който му е интересно.
Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" защото в тези времена всеки риск е огромен! Безсилието може да се види от хора като тебе и мене - виж само как ги къдрят с ужасни линии и всички нови модели приличат на фейслифтове надрани и огънати от някво вътрешно напрежение. Някога имах едни семинари с Петер Пфайфер и Харалд Лешке и пичовете твърдяха, че тези линии са чисто функционални за да стабилизират аеродинамиката - а дрън дрънсамо сравни стария Есклас на Мерц (оня големия последен) и новите модели дето целите са сбръчкани от болки в главата ...
Last edited by nightroller; d.m.y г., 15:28.Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщениеНа "българина" не можеш да му обясниш това.
Когато нямаш въображение си купуваш Opel, Vw, BMW, Renault !!!
отговорът на едно клише не е друго клише
не карам 1м защото ми е много отвъд бюджета по всеки параграф, а това че харесвам 1 кола от друга марка (не само 1, но айде) не ме прави по-малко фен, нали разбираш
а ако действително си на 20 ти предлагам да не правиш такива генерализации и да квалифицираш набора си, при положение, че самия ти си доказателство за обратното на това, което казваш
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщениеНо казвам от позицията на професионалист - тези коли изглеждат ужасно!
Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" защото в тези времена всеки риск е огромен! Безсилието може да се види от хора като тебе и мене - виж само как ги къдрят с ужасни линии и всички нови модели приличат на фейслифтове надрани и огънати от някво вътрешно напрежение. Някога имах едни семинари с Петер Пфайфер и Харалд Лешке и пичовете твърдяха, че тези линии са чисто функционални за да стабилизират аеродинамиката - а дрън дрънсамо сравни стария Есклас на Мерц (оня големия последен) и новите модели дето целите са сбръчкани от болки в главата ...
с теб съм съгласен по повечето от нещата, които каза, но именно 1м купе противоречи на това което каза - доста изчистен дизайн като цяло (мога на дълго и на широко да ти обоснова защо ми харесва)
иначе тези набръчкани и изсмукани от пръстите линии са доста непривлекателни и правят впечатление на хора, които се занимават с дизайн (включвам и себе си в това число, макар и да не е продуктов дизайн или архитектура)
особено новата седмица, новата шестицаsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
абе нещо са на вълна деконструктивизъм, но за сега изглежда че не се получава това в автомобилния дизайн.
иначе до сега единствените им интересни автомобили са изета и м1 които по случайност са италиански дизайн. всичко друго е или силно посредствено или просто гадноточка
Comment
-
между другото, четейки постовете на някои колеги ми се струва, че е добре да се замислите малко върху хигиената на личните ви контакти
досега 1 човек не се опита да ме убеди, че алфа са гадни чупливи трошляци и да не си взимам алфа
как пък вие все ги намирате, та и постоянно на всичкото отгоре
или нещо средата не е подходяща или хората масово разбират от коли и конкретно колко са чупливи алфитеsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениемежду другото, четейки постовете на някои колеги ми се струва, че е добре да се замислите малко върху хигиената на личните ви контакти
досега 1 човек не се опита да ме убеди, че алфа са гадни чупливи трошляци и да не си взимам алфа
как пък вие все ги намирате, та и постоянно на всичкото отгоре
или нещо средата не е подходяща или хората масово разбират от коли и конкретно колко са чупливи алфитепреди време с Лъки се заформи един доста добър разговор във връзка с това, че си купи един култов модел Алфа 164, там се оформи извода, че досега ние сме известни с това, че караме италиански боклуци и кенефи и мацките ни съжаляваха и бързо отвръщаха поглед като видят емблемата
за в бъдеще обаче ще станем известни с това, че караме ретро автомобили - след 5-10 години марката Алфа Ромео в БГ просто няма да има никаква история ...
Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение... Но казвам от позицията на професионалист - тези коли изглеждат ужасно!
Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" ...147 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениес теб съм съгласен по повечето от нещата, които каза, но именно 1м купе противоречи на това което каза - доста изчистен дизайн като цяло (мога на дълго и на широко да ти обоснова защо ми харесва)
иначе тези набръчкани и изсмукани от пръстите линии са доста непривлекателни и правят впечатление на хора, които се занимават с дизайн (включвам и себе си в това число, макар и да не е продуктов дизайн или архитектура)
особено новата седмица, новата шестица. Немска каска от ВСВ.
Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщениехехепреди време с Лъки се заформи един доста добър разговор във връзка с това, че си купи един култов модел Алфа 164, там се оформи извода, че досега ние сме известни с това, че караме италиански боклуци и кенефи и мацките ни съжаляваха и бързо отвръщаха поглед като видят емблемата
за в бъдеще обаче ще станем известни с това, че караме ретро автомобили - след 5-10 години марката Алфа Ромео в БГ просто няма да има никаква история ...
.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениедраги, обясняваш за това да си различен и широко скроен, а в същия момент изтрисаш това
отговорът на едно клише не е друго клише
не карам 1м защото ми е много отвъд бюджета по всеки параграф, а това че харесвам 1 кола от друга марка (не само 1, но айде) не ме прави по-малко фен, нали разбираш
[COLOR="Silver"]
Е90-1-2 са перфектни отвсякъде... най-вече че седан с 4 врати ускорява до сто по-бързо от 8 ц компетиционе....
И ША ГО КАЖА ... АКО МОЖЕХ ОТДОЛУ НЯМАШЕ ДА Е ЗЕЛЕНИЯ СКРАБ А... М-ка с вратите НАСТРАНИ и кълба дим...
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение...
И ША ГО КАЖА ... АКО МОЖЕХ ОТДОЛУ НЯМАШЕ ДА Е ЗЕЛЕНИЯ СКРАБ А... М-ка с вратите НАСТРАНИ и кълба дим...моя съвет е да си намериш спонсори
Ако познаваш Влади Кулев ми пиши на ЛС
Tormentvm In Dvm Demens
Comment
Comment