Известие

Collapse
No announcement yet.

Новата 1-ца BMW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И това е така, но само да вметнем, че по времето на Е92 чичо Крис е главен дизайнер и не пипа чертожна дъска, а само одобрява даден проект. И по-добре. Ако не ме лъже паметта Е92 е дело на един турчин.
    Last edited by bouncer; d.m.y г., 13:33.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

...
      Last edited by pooh; d.m.y г., 11:53.

Comment

Повечето хора некомпетентни по въпроса мислят например, че една 147ца е по-скъпа от 5ца98год. или 2000г. и т.н.
        Какво правите повечето във Алфа форума като искате да карате тази 1ца мка... В България тази марка се уважава, защото от край време си се кара селския тунинг й върви, гори много, бръмчи много и ги карат до 20годишни и мислят, че са безсмъртни.
        На "българина" не можеш да му обясниш това.
        Когато нямаш въображение си купуваш Opel, Vw, BMW, Renault !!!
        Колата трябва да е интересна, красива, удобна, бърза или не това си е избор. Аз където и да спра с мойта алфа (146 или 147) ме плюат, що си си купил алфа. Боклуци фиати, трошат се чупат се, не вървят незнам си какво, горят. Е да е*а мааму как при мен не се чупи бе шефе. И ги слагам под ножа хондички, бмвца и т.н...
        Искам да кажа, че дизайна на Алфа отпреди 10години визирам 147,156 фейс почна да се появява при други марки преди 5години. Има красиви попадения, но последните години почнаха когаято техниката е толкова напред, че могат да измислят триъгълна кола и пак ще върви, триколка с емблемата на бмв пак ще се продаде. Дори ако няма под и пътниците трябва да си помагат с крака и така ще стане ЕКО 8.. Разхода пада на 3,5/100км. Хммм дайте да бутаме като флинстоун.
        Много се отплесвам аз. Ние сме АЛФИСТИ. Някой го каза, защото сме различни и до един. Малко са маниашките марки. Днес се разминах с една мигнах и той мигна. 1 път в седмицата да ми се случи в задимения град да щракна аварийните и да ми отвърнат с усмивка и ми стига.
        заболяга ме пръстите, паля цигара и със здраве.
        ПС: Да не забравяме от къде идват скритите дръжки, които доста модели ако не се лъжа ползват!!
        Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
        146 1.4 - Темпераментната друсалинда
        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

бмв само 7 серия всичко друго е дърво

Comment

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
            бмв само 7 серия всичко друго е дърво
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
              Не е турчин, а японец (Жожи Нагашима), иначе има турчин (Карим Хабиб), ама той е работил по новата 7-ца. Не обвинявайте чичо Бенгъл за всичко. (Все пак е работил и по проекта Алфа 145). Дизайнерския екип в БМВ е голям. Всеки модел си има отговорен дизайнер. На новата 1-ца е Нико Хюет например.

повече инфо, на който му е интересно.
              Пух, Бенгъл даде насоката на развитието и еволюцията на тоя дизайн не знам как го е защитавал пред борда на директорите ама явно е по-добър в обосновката отколкото във визията. Много добре знаеш, че с появяването на оная седмица със раницата вместо багажник феновете на БМВ доста се объркаха ... сега аз съм далеч по-неопитен от чичо Крис и нямам нито неговата школа, нито неговите футуристично-етични обосновки за това как да изглежда една кола ... Но казвам от позицията на професионалист - тези коли изглеждат ужасно!
              Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" защото в тези времена всеки риск е огромен! Безсилието може да се види от хора като тебе и мене - виж само как ги къдрят с ужасни линии и всички нови модели приличат на фейслифтове надрани и огънати от някво вътрешно напрежение. Някога имах едни семинари с Петер Пфайфер и Харалд Лешке и пичовете твърдяха, че тези линии са чисто функционални за да стабилизират аеродинамиката - а дрън дрън само сравни стария Есклас на Мерц (оня големия последен) и новите модели дето целите са сбръчкани от болки в главата ...
              Last edited by nightroller; d.m.y г., 15:28.
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                На "българина" не можеш да му обясниш това.
                Когато нямаш въображение си купуваш Opel, Vw, BMW, Renault !!!
                драги, обясняваш за това да си различен и широко скроен, а в същия момент изтрисаш това

отговорът на едно клише не е друго клише

не карам 1м защото ми е много отвъд бюджета по всеки параграф, а това че харесвам 1 кола от друга марка (не само 1, но айде) не ме прави по-малко фен, нали разбираш

а ако действително си на 20 ти предлагам да не правиш такива генерализации и да квалифицираш набора си, при положение, че самия ти си доказателство за обратното на това, което казваш

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                Но казвам от позицията на професионалист - тези коли изглеждат ужасно!
                Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" защото в тези времена всеки риск е огромен! Безсилието може да се види от хора като тебе и мене - виж само как ги къдрят с ужасни линии и всички нови модели приличат на фейслифтове надрани и огънати от някво вътрешно напрежение. Някога имах едни семинари с Петер Пфайфер и Харалд Лешке и пичовете твърдяха, че тези линии са чисто функционални за да стабилизират аеродинамиката - а дрън дрън само сравни стария Есклас на Мерц (оня големия последен) и новите модели дето целите са сбръчкани от болки в главата ...

с теб съм съгласен по повечето от нещата, които каза, но именно 1м купе противоречи на това което каза - доста изчистен дизайн като цяло (мога на дълго и на широко да ти обоснова защо ми харесва)

иначе тези набръчкани и изсмукани от пръстите линии са доста непривлекателни и правят впечатление на хора, които се занимават с дизайн (включвам и себе си в това число, макар и да не е продуктов дизайн или архитектура )

особено новата седмица, новата шестица
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

абе нещо са на вълна деконструктивизъм, но за сега изглежда че не се получава това в автомобилния дизайн.
                  иначе до сега единствените им интересни автомобили са изета и м1 които по случайност са италиански дизайн. всичко друго е или силно посредствено или просто гадно
                  точка

Comment

между другото, четейки постовете на някои колеги ми се струва, че е добре да се замислите малко върху хигиената на личните ви контакти

досега 1 човек не се опита да ме убеди, че алфа са гадни чупливи трошляци и да не си взимам алфа

как пък вие все ги намирате, та и постоянно на всичкото отгоре

или нещо средата не е подходяща или хората масово разбират от коли и конкретно колко са чупливи алфите
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      между другото, четейки постовете на някои колеги ми се струва, че е добре да се замислите малко върху хигиената на личните ви контакти

досега 1 човек не се опита да ме убеди, че алфа са гадни чупливи трошляци и да не си взимам алфа

как пък вие все ги намирате, та и постоянно на всичкото отгоре

или нещо средата не е подходяща или хората масово разбират от коли и конкретно колко са чупливи алфите
                      хехе преди време с Лъки се заформи един доста добър разговор във връзка с това, че си купи един култов модел Алфа 164, там се оформи извода, че досега ние сме известни с това, че караме италиански боклуци и кенефи и мацките ни съжаляваха и бързо отвръщаха поглед като видят емблемата за в бъдеще обаче ще станем известни с това, че караме ретро автомобили - след 5-10 години марката Алфа Ромео в БГ просто няма да има никаква история ...
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

... Но казвам от позицията на професионалист - тези коли изглеждат ужасно!
                        Ужасно защото формите са им "слаби" но ги е шубе да се откажат от тях за да не предизвикат втори "бенгълов отлив на клиенти" ...
                        малиииии ....
                        147 1.6 TS

Comment

с теб съм съгласен по повечето от нещата, които каза, но именно 1м купе противоречи на това което каза - доста изчистен дизайн като цяло (мога на дълго и на широко да ти обоснова защо ми харесва)

иначе тези набръчкани и изсмукани от пръстите линии са доста непривлекателни и правят впечатление на хора, които се занимават с дизайн (включвам и себе си в това число, макар и да не е продуктов дизайн или архитектура )
                          особено новата седмица, новата шестица
                          Аз не съм професионалист, но мисля, че тези непривлекателни, набръчкани линии помагат на дизайна да остане актуален дълго време. Всеки път като погледнеш такава кола откриваш нещо ново, някаква комбинация, която преди не си откривал или просто си я забравил. А Бенгъл ми се струва е майстор в съчетаването на несъчетаемото - и аз не знам как да го обясня. Дизайна на Алди например е супер изчистен и привлекателен, но само първия път като видиш колата. След време става банална и безинтересна - мое мнение. Немска каска от ВСВ.

хехе преди време с Лъки се заформи един доста добър разговор във връзка с това, че си купи един култов модел Алфа 164, там се оформи извода, че досега ние сме известни с това, че караме италиански боклуци и кенефи и мацките ни съжаляваха и бързо отвръщаха поглед като видят емблемата за в бъдеще обаче ще станем известни с това, че караме ретро автомобили - след 5-10 години марката Алфа Ромео в БГ просто няма да има никаква история ...
                          С 156 и 147 Алфа стана масова, преди тях ми се струва, че си беше бутикова марка, малко или повече. Да се надяваме, че не всички се качват от голф2 в 156 и ще останат фенове и занапред.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Незмам за новото бмв ама алфа кво прави няма никакъв култов модел примерно както като излезна 156.Тогава хора дето неса фенове на тази марка им се завъртя главата.А са новите модели само тука некои от форума ако ги похвали.

Comment

драги, обясняваш за това да си различен и широко скроен, а в същия момент изтрисаш това

отговорът на едно клише не е друго клише

не карам 1м защото ми е много отвъд бюджета по всеки параграф, а това че харесвам 1 кола от друга марка (не само 1, но айде) не ме прави по-малко фен, нали разбираш
                              [COLOR="Silver"]
                              Много силно те подкрепям!!!!!

Е90-1-2 са перфектни отвсякъде... най-вече че седан с 4 врати ускорява до сто по-бързо от 8 ц компетиционе....

И ША ГО КАЖА ... АКО МОЖЕХ ОТДОЛУ НЯМАШЕ ДА Е ЗЕЛЕНИЯ СКРАБ А... М-ка с вратите НАСТРАНИ и кълба дим...

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                                ...

И ША ГО КАЖА ... АКО МОЖЕХ ОТДОЛУ НЯМАШЕ ДА Е ЗЕЛЕНИЯ СКРАБ А... М-ка с вратите НАСТРАНИ и кълба дим...
                                eee Нено, ти си типичен рацер! моя съвет е да си намериш спонсори Ако познаваш Влади Кулев ми пиши на ЛС
                                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                                X