Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяната на маслото е излишна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    Тази темичка много ме кефи. Спокойно може да се отнесе към подраздела "фън".
    Да, както се казва "щеше да е смешно, ако не беше трагично"
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Та пак по темата за маслата. Ще ви дам един много пресен пример за ролята на маслото.
      Съвременен дизелов автомобил. Система за рециркулация на отработилите газове (така наречения ЕГР,както повечето сте чували за него). Тази система излиза от строя и започва да подава по голямо количество изгорели газове в картерното пространство, които газове нямат работа там и влошават качествата на маслото, та дори и то да е сменено преди 100 км. Дори и проблема с рециркулацията да е отстранен своевременно, дали маслото върши работа, независимо от пробега ???
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Та пак по темата за маслата. Ще ви дам един много пресен пример за ролята на маслото.
        Съвременен дизелов автомобил. Система за рециркулация на отработилите газове (така наречения ЕГР,както повечето сте чували за него). Тази система излиза от строя и започва да подава по голямо количество изгорели газове в картерното пространство, които газове нямат работа там и влошават качествата на маслото, та дори и то да е сменено преди 100 км. Дори и проблема с рециркулацията да е отстранен своевременно, дали маслото върши работа, независимо от пробега ???
        ЕГР не подава изгорели газове в картерното пространство,ЕГР е система за връщане на част от изгорелите газове отново в смукателните тръби.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

А има ли теория как да върви колата без бензин/дизел, накладки, дискове, спирачна и хидравлична течност, антифриз и акумулатор...? Това за маслото не е интересно...

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            ЕГР не подава изгорели газове в картерното пространство,ЕГР е система за връщане на част от изгорелите газове отново в смукателните тръби.
            Е на мен ми е ясно къде се подават изгорели газове, ама като стане някакъв проблем в възможно да отидат не където трябва.
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Е на мен ми е ясно къде се подават изгорели газове, ама като стане някакъв проблем в възможно да отидат не където трябва.
              Няма как да стане,отработилите газове влизат през сегментите на буталата в картера ,затова има картерна вентилация!

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Няма как да стане,отработилите газове влизат през сегментите на буталата в картера ,затова има картерна вентилация!

Точно така, влизат през сегментите, но когато са в по голямо количество, влияят пагубно върху качествата на маслото.
                sigpic

Comment

Точно така, влизат през сегментите, но когато са в по голямо количество, влияят пагубно върху качествата на маслото.
                  Да ,затова маслото в картерите се скапва бързо(изгорели газове +висока температура+химични реакции) и го сменяме на 10 000 км.,а това в скоростите няма какво да влоши качествата му и може да не се сменя,само за механични кутии.

Comment

то и достъпа на кислород до маслото, пак влошава свойствата му - затова на 10W-40 маслото примерно дават или 10к км или една година употреба, което настъпи първо!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Най-лошото е, че доста хора си мислят, че 50 000 км не са проблем.
                      sigpic

Comment

Кой каквото иска да разправя,аз маслото си го меня на време,по-добре 100 лева за масло отколкото 1000 за двигател.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          А има ли теория как да върви колата без бензин/дизел, накладки, дискове, спирачна и хидравлична течност, антифриз и акумулатор...? Това за маслото не е интересно...

Comment

Привет,

Като купувах нова 159-ка през 2008 в автокъщата ми казаха, че няма нужда да сменям маслото преди да ми изпише съобщение. През 2010 не издържах и смених маслото в същата автокъща. Почти не карам колата - сега е на 20к км и се чудя кога да го сменя пак, с какво масло и къде в София.

Comment

Първоначално публикувано от Илиан Покажи съобщение
                              Привет,

Като купувах нова 159-ка през 2008 в автокъщата ми казаха, че няма нужда да сменям маслото преди да ми изпише съобщение. През 2010 не издържах и смених маслото в същата автокъща. Почти не карам колата - сега е на 20к км и се чудя кога да го сменя пак, с какво масло и къде в София.
                              Първо не взимай повече нищо от тая автокъща.......
                              Второ продай колата която си взел оттам, щото нали......
                              Трето - не си взимай Алфа......
                              Приятен ден......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Първо не взимай повече нищо от тая автокъща.......
                                Второ продай колата която си взел оттам, щото нали......
                                Трето - не си взимай Алфа......
                                Приятен ден......
                                Много ми е странна тая логика- продай си колата, за да преебеш някой друг
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X