Известие

Collapse
No announcement yet.

Свален номер в Гърция??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Номера е немски, ама на твоите документи пише Република България (предполагам), и както колегата Каио ти каза имаш право да ги съдиш, ако си нЕмаш друга работа де.
    Допреди известно време нашите нямаха право да отнемат документи за пътни нарушения доколкото знам от един катаджия, и в БГ регистрационните табели са собственост на държавата (ако изобщо Има такава държава).
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Аз по скоро протестирам за това, че в България не се действа по същия, отколкото, че в Гърция свалят номерата.

Друго ми е интересно, колегата след тия разправии би ли карал отново по този начин в Гърция?
      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Друго ми е интересно, колегата след тия разправии би ли карал отново по този начин в Гърция?
        познавайки го малко от малко - да
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

...интересно но от 1-ва до 2-ра стр. скороста се вдигна от 238 км в час на 290 и стана кабриолет.
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Аз по скоро протестирам за това, че в България не се действа по същия, отколкото, че в Гърция свалят номерата.

И България действа по този начин към гръцките шофьори,НО българските катаджии не действат както техните гръцки колеги,предпочитат 20-30-50 лева в джоба,а в Гърция тръгнеш ли да даваш пари на полицай белезниците,арест и до 3 дена на съд,и за нарушение на правилника и за опит за подкуп.
            А иначе кой си няма кръв в главата и си кара бързо и след глоба пак си кара бързо,аз съм жив пример.
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
              ...интересно но от 1-ва до 2-ра стр. скороста се вдигна от 238 км в час на 290 и стана кабриолет.
              Нищо чудно няма - на 8C Spider максималната скорост е дори малко по-висока - 295 км/ч
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Добре де , не могат да ти вземат книжката ,според мен ,защото това е официален документ и не е собственост на държавта взела ти го ( собственост е на РБ) Не знам какъв е случая с евросъюза ,но например съм сто милиона процента сигурен ,че Американска книжка не могат да вземат ,защото ни спряха ,караше момче българче с щатска книжка ,искаха да му я вземат ,но не го направиха ,понеже нямали правомощия

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  Нищо чудно няма - на 8C Spider максималната скорост е дори малко по-висока - 295 км/ч
                  развали мистерията
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Ми не могат, ама когато поредния управляващ ни олигофрен се подпише от името на РБ-то, че нЕма ядове да ти я вземат и то вземе, че стане
                    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

е то па ебахти мистерията - не са много алфите, които могат да вдигнат 290 километра па и кабрио....
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                        е то па ебахти мистерията - не са много алфите, които могат да вдигнат 290 километра па и кабрио....
                        е по-интересно е така...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                          Номера е немски, ама на твоите документи пише Република България (предполагам), и както колегата Каио ти каза имаш право да ги съдиш, ако си нЕмаш друга работа де.
                          Допреди известно време нашите нямаха право да отнемат документи за пътни нарушения доколкото знам от един катаджия, и в БГ регистрационните табели са собственост на държавата (ако изобщо Има такава държава).
                          Точно така,регистрационните табели,документите за самоличност,шофьорските книжки,талона на автомобила и много други са собственост на държавата която ги е издала а не на лицето което ги притежава,никой орган в друга държава няма правото да ги отнема,задържа,конфискува и унищожава.
                          В Гърция не можеш да завериш фотокопие на гореспоменатите български документи точно защото не са издадени от гръцка институция,тоест нямат права върху тези документи,следователно нямат правото и да ги отнемат освен ако не е подписано двустранно споразумение.
                          Та за пътуващите насам внимавайте лятото,уикендите и около празниците,гърците знаят за големия поток от пътуващи българи през тези периоди и дебнат доста,от нашите нарушения си покриват дадени полицейски управления плановете.
                          В много случаи камерите могат да са и мобилни,качени на пътуваща цивилна кола,карането зад бързокарашт грък не ви спасява,техните радари засичат колона до 10 коли,снимка и скорост на всяка кола отделно,възможно е да ви спрат 3-5-10 км след като са ви засекли.

Comment

Нашите катаджии също свалят номера и взимат книжки.
                            Свидетел съм как в КАТ Дупница за един ден се изредиха около 4-5 гърци и още толкова румънци,лично доведени от катаджията да си платят глобите.
                            Кико73 сигурно се сеща за кой катаджия става въпрос.
                            155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                            Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
                              Нашите катаджии също свалят номера и взимат книжки.
                              Свидетел съм как в КАТ Дупница за един ден се изредиха около 4-5 гърци и още толкова румънци,лично доведени от катаджията да си платят глобите.
                              Кико73 сигурно се сеща за кой катаджия става въпрос.
                              Ми май е станала някъква балканска практика или има споразумения между дадените държави,иначе кой българин или румънец ще си плати глобата в Гърция,както и обратното.
                              Миналото лято и на мой познат грък искаха да му взимат книжката в България,бяхме заедно и караше моята кола,ама се размина с 40 лева в полза на катаджиите.
                              Даже имаха преведен на гръцки правилника и глобите,знаеха и малко гръцки,напреднала работа.
                              А това лято в северна Гърция има 250 български катаджии в помощ на местните власти.
                              Last edited by Кайо; d.m.y г., 16:14.

Comment

Последно със какъв автомобил и кой е пътувал не можах да разбера дай малко повече информация.
                                Alfa romeo GTVex
                                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                                X