Известие

Collapse
No announcement yet.

двутактово масло в дизела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
    Недей така. Доц. д-р. Петър Копчев е светило в химията!
    Ако този доцент е светило , не искам да си представям останалите.
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Е ся, колегата е написал "светило" в химията - все пак не е механик човека, това че произвежда биодизел изобщо не го прави "Светило" в ДВГ -тата Може би точно заради това, че изобщо не е чувал и не е в час с ефекта от "добавката" като типично "светило" е отсякъл - ГЛУПОСТ, ТъОЧъКъА!
      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
        Е ся, колегата е написал "светило" в химията - все пак не е механик човека, това че произвежда биодизел изобщо не го прави "Светило" в ДВГ -тата Може би точно заради това, че изобщо не е чувал и не е в час с ефекта от "добавката" като типично "светило" е отсякъл - ГЛУПОСТ, ТъОЧъКъА!

Може пък и наистина да е "светило", ама тая светлина да е в друга посока.
        За мен е странно това, че е отсякъл, а не е дал никакво обяснение защо са "глупости", при положение, че не един е забелязъл разликата при употребата на такова масло /включително и аз/.
        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Т.е там някакъв си тъп доцент който я чул я не нещо си там изведнъж се оказа че нищо не разбира.
          Пък че сигурно се е занимавал с такива неща цял живот - "че на кой му пука"

Я съвсем друго си е хората с опит да се изкажат - все пак като си изгорил няколко резервоара нафта с масло и някак си ставаш толкова осведомен по тези въпроси , че разните му там доценти професори и прочие вкаменелости спокойно могат да ходят да го ...

Не съм правил тестове с 2т масло въпреки че съм мислил по въпроса, но мнения като горните са меко казано абсурдни. То има и хора който са твърдо убедени че неосокет-а работи и им сваля разхода на гориво с 30% ама аз понеже съм тъп и не вярвам.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
            Т.е там някакъв си тъп доцент който я чул я не нещо си там изведнъж се оказа че нищо не разбира.
            Пък че сигурно се е занимавал с такива неща цял живот - "че на кой му пука"

Я съвсем друго си е хората с опит да се изкажат - все пак като си изгорил няколко резервоара нафта с масло и някак си ставаш толкова осведомен по тези въпроси , че разните му там доценти професори и прочие вкаменелости спокойно могат да ходят да го ...

Не съм правил тестове с 2т масло въпреки че съм мислил по въпроса, но мнения като горните са меко казано абсурдни. То има и хора който са твърдо убедени че неосокет-а работи и им сваля разхода на гориво с 30% ама аз понеже съм тъп и не вярвам.
            С какви "неща", ремонтирал и изпитвал е двигатели ли? Вместо да се чудиш сипи си веднъж и тогава ще има какво да сравняваш. Доцента може да си е светило в химията, ама това не значи, че е светило и в механиката. Аз и в двете не съм светило, ама съм изгорил доста повече от няколко резервоара, не го слагам редовно и затова всеки път като го сложа усещам разликата, особено с нещата, които ни сипват в резервоарите на милите ни родни бензиностанции
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Аааа... "светилото" ни светна по въпроса !!! Вервайте му !
              А това, което сте видели или усетили - то е илюзия... не разбирате !
              bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Мдаа последния път бързах да заредя че имах спешна работа и ест. не носих 2Т масло и познайте чак ме дразни как трака, бях свикнал да ми е тихичко...повече такава грешка няма да направя колкото и да бързам...

ПП: VW сервиз в Стара Загора един от най-реномираните в БГ, баш началника на монтьорите каза, така за темата 2Т масло..."Винаги преди да се дадът дюзите на ремонт слагаме 1л в един резервоат 2Т масло почти винаги с малки изключение не е необходим ремонт Профилактично е хубаво да се слага то ако не можем всеки път то поне през един резервоар по 0,5л...Просто с Евро 4 и 5 нафта сме принудени да стагаме 2Т, ако искаме да си караме дълго и безпроблемно дизелите и най-вече да нямаме проблеми с дюзи и помпи!"
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Айдеее, още един "глупостар" се е изказал неподготвен - ма кво разбира нЕкъФ си "сервизен" от такива неща не знам. Що не си траят, а не да говорят разни глупости неподготвени. Майсторчето, което е и мой приятел, дето ми поддържа "автогръмотевиците" ми е разправял същите "глупости" - що ли им вярвам и аз не знам.

Comment

Процеса горене някак си е ... химически. И това че се случва във ДВГ не променя неговата същност.
                    Така че въпросното светило по химия може да има нещо да каже по въпроса.

Относно утихването на двигателя с най голямо нетърпение очаквам някой да си намери професионална измервателна техника и да определи нивото на шума на двигателя със и без 2т масло.

И като ги видя тези резултати, ще приема твърдението и ще започна да си сипвам с удоволствие.

А иначе доколкото знам всеки може да вярва или да не вярва в нещо което поиска.
                    А вярата както е известно променя понякога възприятията.
                    За това резултати от истински тест ако може.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

На мен освен тестове за шум, ще ми е интересно да видя и тестове за емисии... ама широколентови, не просто СО
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        На мен освен тестове за шум, ще ми е интересно да видя и тестове за емисии... ама широколентови, не просто СО
                        Доказано в Германия е че дизел с 2Т JC масло има по малко вредни емисии отделно на което забравяш какво е черен пушек от дизел
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тука се разрази един доста безмислен спор. Никой не е споменал разни космически, нано, менте и т.н. технологии.
                          Става въпрос за нещо много елементарно - с добавяне на масло се намалява триенето в компонентите на горивната система, от там идва по-тихата работа, поради "миещите" присадки се получава и ефекта на почистване на нагар и разни други отлагания - това е пробвано и е факт. Факт е и че наистина доста майстори първо пробват с масло и след това ремонтират дюзите и в доста случаи нуждата от ремонт отпада. Мен лично изобщо не ме интересуват лабораторни и други там изпитания, защото съм го пробвал и съм убеден в ефекта му - освен колите в подписа съм имал и карал няколко буса - всичките с дизелови ДВГ. Не съм търговец и изобщо не ме интересува ще си слагате или не 2Т масло в дизела- просто споделих опита и наблюденията си, а вие ми искате лабораторни изследвания!
                          Ако емисиите, отделяни след добавяне на 2Т масло са толкова токсични дърворезачите трябва да са екипирани с костюми за химическо замърсяване, ама не са, а ако някой е ползвал такава "джага" знае, че доста от тези емисии се вдишват по време на работа.
                          Та кое от гореизброеното е "пълна глупост"?

Comment

Кико, Кико, де да можехме да си ремонтираме разпръсквачите с добавянето на масло в дизела...
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                              Кико, Кико, де да можехме да си ремонтираме разпръсквачите с добавянето на масло в дизела...
                              Не можеш да си "ремонтираш" разпръсквачите за съжаление обаче на мен до сега за доста км, минати с дизели нито веднъж не ми се е случвало да свалям дюзи за ремонт - не знам, може и късмет да е, а може и заради глупостта да си слагам 2Т масло от време на време

Comment

Ей тая тема ме кефи))...доцента един ,иначе около него колко много професори...
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X