If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това може да се провери лесно за разлика от другото смесваш в мащаб и тестваш във фризера ,не ти трябва химик,ако пробваш пиши как е!
Пробвано е. Във фирмата имаме такава гас за товарните автомобили. От няколко години редовно им слагаме през зимата, за да нямаме проблеми. Може да се слага макс. до 5% т.е. 5 л. гас на 100л. нафта.
Е, ако имах нова със сигурност нямаше да слагам, но моята красавица не е първа младост. Все пак си е 8 годишна. А от както я докарах в България пропушва като я изрежа. Има голяма разлика между нашата нафта и онази дето я карат на запад от Балканите.
В началото на седмицата сипах масло в нафтата. Изминал съм ок. 100 км. Снощи риших да я изпъна на 1-ва и 2-ра, но /учудващо за мен/ колата не пропуши. А и двигателчето и мърка по-меко.
Определено има ефект !
В началото на седмицата сипах масло в нафтата. Изминал съм ок. 100 км. Снощи риших да я изпъна на 1-ва и 2-ра, но /учудващо за мен/ колата не пропуши. А и двигателчето и мърка по-меко.
Определено има ефект !
Това не може да е истина!
AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
По съвпадение преди няколко дни коментирахме с приятел, който кара нов (на година и малко) автомобил добавянето на двутактово масло в дизела. Всеобщото ни разочарование от горивото, което сипваме в скъпите ни (в пряк и преносен смисъл) коли, ни доведе до мисълта да използваме/доливаме "екстри". Моят избор в Кастрол 2Т безпепелно. Нека, който има опит с друга марка да сподели
По съвпадение преди няколко дни коментирахме с приятел, който кара нов (на година и малко) автомобил добавянето на двутактово масло в дизела. Всеобщото ни разочарование от горивото, което сипваме в скъпите ни (в пряк и преносен смисъл) коли, ни доведе до мисълта да използваме/доливаме "екстри". Моят избор в Кастрол 2Т безпепелно. Нека, който има опит с друга марка да сподели
Аз ползвам "Alpine 2-T Special" полусинтетично. Маслото е немско. Двигателя работи по-меко и спря да пропушва като я изпъна на ниска предавка. Доволен съм !
Аз си взех VALVOLINE 2T синтетично и в магазина ме гледаха много учудено , като им казах за какво ми е.Аз ще съм поредния , който ще си сипва редовно масло , но ме вълнува въпроса за през зимата.Сипвам си добавка на LIQUI-MOLY и две зими не съм имал никакъв проблем.Мога да ги сипвам заедно , но това ще пречили на двг и дюзи?
Преди две седмици като бях на лекции споменах го това нещо на доц.Копчев(преподавател по химия)
Каза ми,че тези работи са били абсолютни глупости.
Малко спорихме по темата и ми каза,че ако продължа да говоря такива работи няма да ми даде заверка
Въпросния доциент е бил един първите които изследвали био дизела и има фирма за производство на масла,антифриз и още някои работи но не ги запомних.
Comment