Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за малка градска кола...като за жена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Качи я да покара Пунто, щото аз на моята като и се изтърсих с едно (изненада) първо го хареса и след една седмица каране заяви, че тази кола и е адски неудобна и никога няма да свикне с нея. Ся от друга страна съм напълно съгласен с кака ви - след като и спрях Бравото за няколко дни за обслужване и покара Алфата гордо (и мазно) заяви, че 166 и е точно по размер и кеф, а тя като седне в нея почти не се вижда, че има човек!
    ... па после нека разправят, че размера нямал значение ...
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Още един плюс да кажа аз за 145/6 - по мои наблюдения неопитните драйвър(к)и се стремят да седят по-високо зад волана защото си въобразяват, че като виждат по-голяма част от пътя точно пред колата е по-добре... Аз като седнах за първи път в 145 получих меко казано културен шок от височината на седалката, но за не особено опитен водач пак си мисля, че ще е по-удобно така
      На рунтото само като видиш, че лоста за скоростите излиза от пода и е дълъг към 50-60 санта и почваш да се чувстваш все едно си в някое малко ВАГ-инче...
      Иначе вози изненадващо комфортно за размера си де

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
        Ей, страшно много ви благодаря за мненията. Подозирах аз, че работата отива към Точка-та , колкото и да ми се иска Алфа Ромео! От Алфа(по-скоро от Фиат, ама това е друг въпрос) просто не дават никакъв избор.
        А относно по-голяма кола, ами тя жената държи да е малка, иначе изобщо нямаше да си продавам 156-цата.
        Е все пак нищо не е сигурно още и събирането на мнения продължава ,но до около месец ще трябва да съм купил нещо, май.
        Благодаря ви още веднъж!
        Поздрави!
        Ники, послушай Кака - тя е стара и мъдра!
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Мисля, че всеки си има мнение за това каква кола иска. Жената ясно е казала, че иска малка кола.
          Което според мен означава , че трябва да е малка за да си я кара със желание.
          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
            Мисля, че всеки си има мнение за това каква кола иска. Жената ясно е казала, че иска малка кола.
            Което според мен означава , че трябва да е малка за да си я кара със желание.
            Ако е така - Шкода Фелиция. Няма смисъл да се дават много пари за малка кола.
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Няма смисъл да се дават много пари за малка кола.
              А ще обосовеш ли това мнение, защото от 10+ годишните кошници, малките коли с малки мотори държат доста по-високи цени отколкото големите...
              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:22.

Comment

Лично моя съвет е да пробва няколко различни модела и размера, дето се вика да поседи зад геврека 10 минути.
                Инак рискуваш после да се чудиш как да я сменяш...
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  А ще обосовеш ли това мнение, защото от 10+ годишните кошници, малките коли с малки мотори държат доста по-високи цени отколкото големите...
                  От малка кола за 3000 лева получаваш същия комфорт, какъвто и от малка кола за 10000 лева. Само дето си дал 7000 лева отгоре.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    От малка кола за 3000 лева получаваш същия комфорт, какъвто и от малка кола за 10000 лева. Само дето си дал 7000 лева отгоре.
                    Аха, от тая гледна точка, да

Comment

Мда, все по-трудно става . Във всяко едно мнение има истина и нещата не са толкова прости...
                      Усещам как на Италфест-а ще се моля на колеги да им седим по колите. Да добие жена ми представа за комфорта и реалните габарити на различните коли, и то събрани на едно място . Ще я оставя тя да се ориентира малко и да ми каже със сигурност какъв калибър кола иска. Феста ще е идеалното място за това. Стига да не вали както почти всяка година . Все си мисля че ще вземем някакво решение до седмица-две.
                      А Шкода фелиция няма да е със сигурност .
                      Все пак искам колата да има климатик, ABS, airbag и по възможност ел. стъкла.

п.п. Гори, той малкия вече не е бебе, стана на година и три месеца вече и даже ходи на училище...така де на детска ясла . То затова най-вече ни трябва и втората кола, жената да го прибира след работа - тя е добрата. На мен се пада честта да го водя - аз ще съм лошия .
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                        Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто
                        ....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ако не си харесаш италиянско, огледай за клио, п. 106 или по-добре 206, за да може по-спокойно да слага детето на седалката отзад
                          аз принципно не ща да погледна кола с 2/3 врати вече, адски неудобно е, когато се налага да ползваш и задната седалка

а за малко, може да я поканим на феста да кара Дукатито

но за да имаш малка кола вкъщи, трябва да имаш и голяма, че иначе къде ще слагаш количка, колелета, играчки, памперси, дрехи, храни, покупки и всякакви щуротии
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

батка, мойта сестра е пишман шофер и с едно дете докато беше караше Форд Галакси дълга база ... почти и събираше багажа и боклуците .... почти

после обаче и зеха едно Гранде Рунто 1.2 8в - малко евтино и с 5 врати дори - за да може се пак да ги сервира двата малки кретена удобно ... е една година по късно наду главите на сички
                            на мъжа си и на мен , как е и малко, как е спънато , как гори много и прочие и си искаал Галаксито ...

та така, дай я на феста да я качим на параход.... па после ти ше плащаш поддръжката)))
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

... а "Гранде"-то даже няма нищо общо със стандартното

Comment

След сума време търсене на малко,градско и икономично сега не мога да я сваля от 166-цата...
                                ...
                                155 1,6 TS 16V `96
                                166 2,4 JTD `99
                                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                                X