Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после младите шофъори били лоши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо после младите шофъори били лоши

Ето една случка от днес, карам си аз по 1 булевард в Пловдив слушам музичка и мисля колко ми е хубав деня и си викам нищо не може ми го накриви и ето поредния български изверг, стигам до кръгово , където кръговото е с предимство аз искам да правя десен завой при което виждам , че от ляво идва УЧЕБНА КОЛА която е в средна лента с включен ляв мигач , при което аз най културно с максимален десен завой до тротоара се включвам в движението при което последва серия от клаксуни поглеждам огледалото и гледам въпросната учебна кола е зад мен ? И аз му дадох 1 клаксун в знак на учудване какво иска , първо място бол 2ро, откъде да знам че тариката си бил включил левия мигач за красота реално той изобщо не трябва да излезни от моя изход защото е дал ляв мигач!!! При което ме настига на кръстовището сваля си прозореца и ми вика съвсем нагло ( нямаше млад шофъор вътре предполагам , че е бил ИНСТРУКТОРА) ПРОБЛЕМ ЛИ ИМАШ КАК КАРАМ ИЛИ ИСКАШ ДА СЛЕЗНА ДА ТИ СЧУПЯ ГЛАВАТА. Той и изобщо не ме остави да му обесня аджеба с тоя ляв мигач който е пуснал какво иска ама нека ДА ЖИВЕЕ българина евала правя на всички , които се мислят за голяма работа , и на всичкото отгоре и това му е работата и пак си прави глупости и накрая и другите му участници виновни. ЕВАЛА българино!!!
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Колега, много си зелен и неориентиран!
    Някога градацията беше милиционер, член на БКП, ловджия, инструктор или ДАИ.
    По училищата имаше свободноизбираеми професии като:оператор на биологична единица, обущар, шивач и прочие, но никога не е имало инструктор или инспектор към ДАЙ.
    То и сега ако решиш да упражняваш някои от двете професии, няма да успееш, защото никой не може да се докопа до тях, освен ако не е ...
    В тоя смисъл, примата с левия мигач си се мисли, че е много повече дори и от катаджията!
    Те и до сега са си недосегаеми!
    Нещо да стана със северозападната мафия с менте книжките?!...
    Няма такова нещо!
    Както виждаш, драги колега, не циганите са ни основния проблем, а циганията в държавата ни!!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Крейзи Елемент не си прав, но не ми се обяснява.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Независимо какъв мигач е дал - ляв или десен, ти си длъжен да осигуриш предимството му.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Независимо какъв мигач е дал - ляв или десен, ти си длъжен да осигуриш предимството му.
          155 осем хиляди клапана 16 вериги
          0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Факт...на теория е така и е най-добре да се придържаме към теорията, защото иначе кой разбрал, кой-не и накрая сгънати ламарини...

друг е въпроса за колегиалността и усилията, които всички трябва да полагаме, че придвижването на всички да е максимално ефективно и приятно...
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Именно.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Чакай малко то , че е ясно че аз трябва да му осигуря предимиство е така обаче тези мигачи все пак са затова , той един вид ме лъжи извинявай колега зад мен имаше още 10 коли на това кръгово няма да седим там 1 час ударил е ляв мигач което означава , че изобщо няма да пресече по никакъв начин моята траектория, в момента в който аз завивам по никакаъв начин не мога да го следя него дали си спазва мигача тъйкато гледам отпред за пешеходци, това е просто смешно да съм аз виновния в тази ситуация извинявай , но мигача си казва буквално на мен АЗ ще завивам на ляво!!! при което ми обесни ако аз на всички даващи мигачи на ляво ги пропусна и си чакам дали няма да слезни някой друг зад мене чакащ културен българин и да ми счупи главата? Айде блуе1 обесни ми молетисе защото хем си от пловдив хем си и бил полицай, обесни ми каква вина имам аз , че той дава мигач, а прави съвсем друго , ми по тая логика предната ми броня е за пребоядисване от тук нататак ще си пера десен мигач на всяко кръстовище и който тръгне ще го нацеля та да си оправя бронята , айде стига глупости. Първо по никакъв начин нямаше как да предвидя , че тази кола иска да продължи в моята лента беше се насочила мн повече в лявата отколкото в средна или дясна дори за излизане от кръгово! Ама ок виж аз само споделям, това няма нищо , че на мене толкова пъти са ми секали предмиството и да ти кажа все хора на около твоята възраст блуе1 ама това е друг въпрос. Аз поне докато шофирам се старая максимално да бъда колегиален към другите очастници да ги предупреждавам какво искам да правя и да им осигурявам място и т.н. Защото пак много опитните шофъори много често ми запушват малката пресечка към която искам да завия место да оставят 1 кола място ама не , няма проблем виж кво аз съм виновен и това е от тук нататък изобщо не виждам смисъл да давам мигач , защото в тази ситуация го отнасях най-вероятно аз 99% защото съм му зел предимството и въри обеснявай на Колегите ти блу1 , че този индивид е бил с ляв мигач!.
                Поздрави
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Понякога се случва когато в кръговото движение се включват няколко платна на малко разстояние едно от друго или когато окръжността на кръстовището е малка.
                  Могат да се получат такива недоразумения, защото движещият се по кръга няма време да смени посоката на пътепоказалеца - с левия мигач указва на вливащото се предходно на теб платно посоката на движението си, но няма време поради скоростта или малкото разстояние да смени ляв с десен мигач и да укаже на твоето, че излиза от кръстовището.
                  Това опитните водачи били те в кръга или извън него го знаят и внимават при такива кръстовища, дори и при непознати кръгови движения в друг град.
                  sigpic

Comment

Мен това ми е пределно ясно именно затова го изчаках да изправи волана ( или колата да му тръгне напред) , защото тогава би трябвало на чисто новия му лизингов Ярис да му върне мигача , ест , че не съм тръгнал излизайки от другия завой то е ясно че е още с мигач от там изчаках го достатъчно( а и както казах колата му трябваше да си върне мигача все пак беше изправил волана)

---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:34 ----------

Виж ясно ми е какво искаш да ми кажеш , просто цялата случка е едно голямо недоразумение , защото очевидно на чичкото нещо мигача не му се е върнал нз каква е била причината едвали омишлено е пуснал ляв мигач като няма да завива , но аз няма как да му чета мислите и да знам какво иска да направи този мигач се чете ясно като бял ден , остави ситуацията аз ти казах аз видях че е и учебна кола именно затова подходих в максимална дясна лента оставяйки му лявата свободна нямаше как да се ударим това си беше факт просто ме издразни факта как взе да сфири и да се прави на безгрешен , че даше и сам да раздава правосъдие без да се замисли

---------- Post added at 00:39 ---------- Previous post was at 00:37 ----------

Да не говоря , че ме изпревари от ляво след което намали и точно когато го настигах от дясно, зави рязко надясно към мене при което аз трябваше да скоча на спирачките , но това е друга история която междудругото е много добър пример как трябва да се прави нали ?

Comment

Бе не знам, те учебните коли затова са обозначени, за да ВНИМАВАШ допълнително около тях, защото понякога правят НЕОЧАКВАНИ неща...сеш' се, колега?
                      В случая грешката си етвоя, колега и щеше да е за твоя сметка, няма за какво да мрънкаш изобщо...
                      даже са ти две грешките

1. не си преценил ситуацията изобщо или пък си я пре-преценил, ако мога така да се изразя....
                      2. отнел си предимството на учебната кола, пък историйките кой в коя лента е и кой мигач му цъкал няма да те оправдаят никъде по компетентните инстанции...най-много, и то ако си голям късметлия, да ви изкарат съ-виновни...въпреки, че и това е много да се надяваш...
                      приеми го като урок, вместо да се ядосваш...
                      Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:58.
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

АМИН!

Няма какво повече да кажа. Утре отивам и си връщам шофъорската книжка , явно не съм достоен за нея, изглежда съм ПРЕ научил правилника.

---------- Post added at 01:42 ---------- Previous post was at 01:37 ----------

Мисля , че дадох прекалено ясен сходен пример с десен мигач и да си продължи и и ти да го наковеш извинявай ама точно затова са мигачите , нямам вина , че някой не знае как се работи с тях и кога да ги спира и пуска, лично знам за изпитващи са късали хора на кръгови защото опетлават мигачите и познай кой е виновен след като си е взел книжката пък и като е инструктор трябва да му е пределно ясно как да работи с тях.НО на теб искрено ти го пожелавам някога да видиш някой с десен мигач и ти да тръгнеш при което леко пожелавам леко защото не ти мисля злото просто да ти посчупи малко колата да видим тогава дали няма да "мрънкаш"
                        Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 01:44.

Comment

Ще е много ефектно да я удариш тази книжка в главата на този който ти я е дал, но това това няма да оправи психическата травма която ти е нанесъл инструктура от учебната кола - неговите действия по отношение на теб и колата ти са били рутинни с цел показване на грешката ти.
                          sigpic

Comment

Без значение кой прав и кой крив в ситуацията , селяка инструктор е трябвало да си спести заплахите за саморазправа!
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex
                            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                              Без значение кой прав и кой крив в ситуацията , селяка инструктор е трябвало да си спести заплахите за саморазправа!
                              Да, така е, но по какъв начин да му покаже грешката в такава ситуация - да не забравяме, че инструктурите придобиват с времето даскалски манталитет.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X