Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после младите шофъори били лоши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Аз ти гарантирам, че това е било изключение....
    Защо да е изключение... На хората не им дреме за тъпите ламарини, интересуват се повече от личното си спокойствие.
    п.п. В Мексико съм виждал да слизат да се саморазправят точно като у нас, ама там е луда работа...
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Щото съм поживял 2-3 години там и имам представа от манталитета на англичаните....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

В Англия е пълно с кръгови движения и много често колите се засичат и междудругото и там са калпави шофьорите особенно бабките, които четат книги когато са на аутобана П.С. Написаното е от личен опит там.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Първоначално публикувано от freekyou Покажи съобщение
          В Англия е пълно с кръгови движения и много често колите се засичат и междудругото и там са калпави шофьорите особенно бабките, които четат книги когато са на аутобана П.С. Написаното е от личен опит там.
          Аз пък миналата седмица видях как една английска бабичка паркира перфектно един кемпер на ограничено разстояние между спрелите коли без маневра - верно, че волана беше от страната на тротоара.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Аз пък съм виждал как бабка в Англия се удря в зид...3 пъти...последователно... така, че от бабка до бабка..

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Аз пък съм виждал как бабка в Англия се удря в зид...3 пъти...последователно... така, че от бабка до бабка..
              Не знам, но баща ми е роден през 1936г. и си кара малката ми Алфа, рязка ги по баирите, и си я паркира, и изобщо не я удря, засега.
              sigpic

Comment

Айде, айде, големите светци, какво го наиграхте човека. Представете си, че чакате да се включите на главен път със десен завой. Идва кола която е дала мигач, че завива (завива в улицата, в която сте вие). Вие я чакате да завие и чак тогава ли завивате? Мисля, че отговора е ясен. Да ама човека решава в последния момент да продължи направо и дружно отивате при дядо Петър горе на небето да се чудите кой прав кой крив. Единствено може да обмислим ситуацията с учебната кола, сиреч, че е учебна и трябва да се замисли човек повече. При положение, че има перфектно празна лента, която на теория ще остане перфектно празна много ясно, че ще завие. А на практика дали ще остане празна само господ знае, както и само той знае дали както си карате изрядно някой симпатяга от насрещното няма да реши да ви надене с 160
                Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщение
                  Айде, айде, големите светци, какво го наиграхте човека. Представете си, че чакате да се включите на главен път със десен завой. Идва кола която е дала мигач, че завива (завива в улицата, в която сте вие). Вие я чакате да завие и чак тогава ли завивате? Мисля, че отговора е ясен. Да ама човека решава в последния момент да продължи направо и дружно отивате при дядо Петър горе на небето да се чудите кой прав кой крив. Единствено може да обмислим ситуацията с учебната кола, сиреч, че е учебна и трябва да се замисли човек повече. При положение, че има перфектно празна лента, която на теория ще остане перфектно празна много ясно, че ще завие. А на практика дали ще остане празна само господ знае, както и само той знае дали както си карате изрядно някой симпатяга от насрещното няма да реши да ви надене с 160
                  Не ти е много удачен примера, защото си личи по скоростта дали ще завива или не.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Не ти е много удачен примера, защото си личи по скоростта дали ще завива или не.
                    Принципно да, но просто има такива деликатни ситуации, които правим на живо, но във форума ги отричаме. Човек кара с ляв мигач в лява лента, вие се включвате с десен завой в дясната лента, естествено, че няма да го чакате да мине. Това, че той решава в последния момент да отиде с левия си мигач надясно е равносилно на пиян да ви изкочи от насрещното платно. То по тази логика трябва на всеки движещ се срещу мен автомобил да отбивам да не се окаже, че човека е решил да се самоубива. И примерно ми е интересно на новото кръгово до Люлин където са 3 ленти ако в най-лявата е пълно с коли, а другите 2 са празнички пак ли чакаме да минат, при положение че имаш две празни и място ТИР, теглещ параход, да мине?

Comment

Така като чета двете случки, има очеизвадна разлика в габаритите на лентите, както и на цялото кръгово между Люлин и Пловдив....едно е да се изпречиш на някой, а той да трябва да излиза след 50м, друго е след 10м...

OEM & Ventura Garage

Comment

Принципно да, но просто има такива деликатни ситуации, които правим на живо, но във форума ги отричаме. Човек кара с ляв мигач в лява лента, вие се включвате с десен завой в дясната лента, естествено, че няма да го чакате да мине. Това, че той решава в последния момент да отиде с левия си мигач надясно е равносилно на пиян да ви изкочи от насрещното платно. То по тази логика трябва на всеки движещ се срещу мен автомобил да отбивам да не се окаже, че човека е решил да се самоубива. И примерно ми е интересно на новото кръгово до Люлин където са 3 ленти ако в най-лявата е пълно с коли, а другите 2 са празнички пак ли чакаме да минат, при положение че имаш две празни и място ТИР, теглещ параход, да мине?
                        Естествено, че не е често срещано явление врачки да управляват коли, но с малко повече внимание може да се предогади и предотврати една такава конфликтна ситуация.
                        sigpic

Comment

Цялостната ми идея е, че ако е имало празна лента и кола, която очеизвадно (мигача) отива в другата посока, много ясно, че колегата ще завие Другия водач хем дава подвеждащи сигнали, хем не си е в лентата за десен завой, хем псува после.

Comment

Цялостната ми идея е, че ако е имало празна лента и кола, която очеизвадно (мигача) отива в другата посока, много ясно, че колегата ще завие Другия водач хем дава подвеждащи сигнали, хем не си е в лентата за десен завой, хем псува после.
                            Това в движение в кръгово не е сигурно. Когато автомобила влиза в кръговото и е бил пуснат мигача е възможно волана да не се е изправил и мигача да продължи да работи. Или пък механизма, който го връща да не работи. Затова на кръгово се оглеждаш малко по-внимателно. И когато ти свират не скачаш на клаксона - най-малкото защото там ти си без предимство, въпреки мигача. Такива най-много ги обичам - отнемат ти предимството, а като им свирнеш да внимават почват да свиркат и да се палят. Как да не ти се прииска такъв да посъветваш нежно и с пернишка сурвачка?
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Няма правила тези в кръговото да са предимство или пък другите да са без предимство.
                              Има знаци за тази работа. Гледаш и спазваш, всичко друго са празни приказки.
                              Ако се млатнеш така в навлизане в кръговото и си без предимство, примерно, то ти ще си виновен. Много е трудно да докажеш на онзи на къде му е бил мигача, особено ако отрече. А смачканите ламарини се виждат кой къде е бил и какви знаци е нарушил.
                              Освен законите трябва и да сме толерантни на пътя, иначе би трябвало да се върнем ХХХ години назад, когато лидер е бил физически най-силния.
                              Last edited by BO; d.m.y г., 13:12.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

ако няма знаци, тези, които влизат в кръговото са с предимство, като десни...

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                                X