Известие

Collapse
No announcement yet.

Това ли ни пречи да живеем добре.......

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз не мразя циганите, проблеми с тях нямам, нито ги обобщавам.
    В интерес на истината знам доста неща по темата... за това и ви карам да се замислите какво говорите.
    Пък питането беше във връзка със стиснатите зъби и проблемите, дали толерантността е да търпиш нещо което ти става проблем
    Прочети пак наричам ли те толераст ... или връзвам разбирането на толерантността, с генезиса на думата.

Ако ще коментираме цигани и проблеми в случая, проблема не са циганите, проблема са управниците, проблема са "правозащитниците" които са готови от всичко да извъртят расизъм само и само да има какво да папат, проблема е овчедушието на масата у нас, търпимостта ни към нередности, проблема са ония дето са готови да спретнат такава безумна постановка като тая в Катуница, само и само да пренаредят едни изборни нагласи.
    Някой да се замисли в целия театър, че има сериозна вероятност, да имаме жертва на убийство със цел - политическа изгода?
    Циганските изцепки които масово се коментират са просто следствие от горното... също като българските такива които не дъвчем в случая.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      В интерес на истината знам доста неща по темата... за това и ви карам да се замислите какво говорите..
      Ей това е проблема на българите, всички така си мислим. В тази държава останахме само вишисти-мислители и цигани..., другите емигрираха.
      Last edited by Доко; d.m.y г., 19:20.

Comment

Що не им резнат тока в гетата да ги видиме после какво ще правят?

Циганите са като Смигъл от властелина на пръстените- подмолни и със собствени болни стремежи.
        Проблемът не е, че ги има- проблемът е че сме ги допуснали изобщо да са тук. След като Европа призна, че не може да се справи с тях, за какво си говориме?
        Lexus IS200

Comment

Много вожд, малко индианец
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
            И продължаваш.
            Когато няма какво да кажеш, заобикаляш темата. Как да го наречем това?
            Как да нарека, ситуацията, когато говориш как поставяме всички цигани под общ знаменател, когато ти самия поставяш всички под общ знаменател и след това твърдиш че не е вярно?

и още от съседната, но близка по смисъл тема:

Аз това го наричам популизъм.
            Та с този популизъм едва ли ще ме накараш, мен или който и да било друг да се почувства виновен за лошото положение на циганите. Ако има свестни между тях, които не могат да излязат от сянката на лошата си слава, те могат да се сърдят на своето си племе. Не на мен, не на някой друг, които с данъците, които плащаме изхранваме голямата част тях.
            Защо трябва изобщо да коментираш как аз отговарям и какво правя в темата, която аз повдигнах.
            Пак повтарям, аз никъде не обобщавам. Като бях малък един дядо ме удари с бастуна и аз го попитах защо, и той ми отговори "такива като тебе ми ожулиха москвича". Та такъв аз не съм и няма да бъда, а ти имаш право да си такъв. Това за племето не ми се и коментира, защото си е жива ксенофобия.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Циганите не са причина за начина ни на живот, но го вгорчават още повече.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                Защо трябва изобщо да коментираш как аз отговарям и какво правя в темата, която аз повдигнах.
                А съжалявам. Не разбрах, че в темата трябва да пишат само съгласите с твоето мнение.
                Всяко друго е ксенофобско.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Циганите не са причина за начина ни на живот, но го вгорчават още повече.
                Точно казано, въпреки че е ксенофобско.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 20:49.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

А съжалявам. Не разбрах, че в темата трябва да пишат само съгласите с твоето мнение.
                  Всяко друго е скенофобско.

Еееее, ама ти си като жена ми, аз и казвам, че не ми се яде, а тя си вади извод, че си имам любовница.
                  Това, което е казал "старухата" не е ксенофобско, но той е от друго поколение, те са доста по широкоскроени от настоящите по-млади поколения, но това е друга тема.
                  Не разбирам защо трябва да се опитваш да въвличаш други участници в нашия диалог, имаш нужда от помощ ли? Няма смисъл, кажи само и ще започна да ти отговарям с едната ръка само.
                  К.М.

Comment

Еееее, ама ти си като жена ми, аз и казвам, че не ми се яде, а тя си вади извод, че си имам любовница.
                    Това, което е казал "старухата" не е ксенофобско, но той е от друго поколение, те са доста по широкоскроени от настоящите по-млади поколения, но това е друга тема.
                    Не разбирам защо трябва да се опитваш да въвличаш други участници в нашия диалог, имаш нужда от помощ ли? Няма смисъл, кажи само и ще започна да ти отговарям с едната ръка само.
                    Никой не въвлачвам.
                    Как ще ми отговаряш? Както до сега? Заобикаляйки темата?
                    Пак ще те цитирам
                    Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг.
                    Не ми отговори това какво е? Обобщение?
                    Както ти беше писал:
                    Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички
                    Точно това мисля за това което пишеш! Глупотевини е точната дума.

Та ти се дразниш, че се обобщава мнението за циганите, а ти самия обобщаваш мнението на една част от обществото под всички.

Аз на това се дразня.

Така може и да ми отговориш

Пропуснах с една ръка.
                    Ама аз съм ксенофоб, забравих.
                    Или просто ситуацията е за ....
                    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 21:04.

Comment

Много мислех преди да пусна тази тема, но ще го направя. Ще пусна и анкета.
                      Тази тема винаги ме е вълнувала, но сега след като наблюдавах внимателно хронологията около събитията в Катуница отново някак си мисълта ми заработи в тази посока.
                      Въпросът ми е:Циганите ли са основната ни пречка да живеем добре?
                      Най-много се чудя, що за хора могат да направят извод от тези събития, че видиш ли, това било зараждане на гражданско общество, това било възраждането и събуждането на българския народ и най-тъпият извод е, че младите се били събудили. Как е възможно някой да допуска, че гражданско общество се гради върху основа изпълнена с омраза. Това е безумие. Та дори комунистите градяха "общество" на база любов към пролетариата и едва след това идваше омразата към "прогнилия" капитализъм. Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг. Причната е, че сме страхливи.
                      В Пловдив се събраха на протест две агитки. Всички знаем какви хора стават президенти на футболни клубове у нас, но те са българи с техните престъпления ние нямаме проблем, дори им ръкопляскаме, а сега когато набарахме един ромски бандит, надигнахме вой на омраза до небесата. Тези събития няма да имат никакъв положителен ефект. Те ще съгрегират и маргинализират още повече циганския етнос. Никой ли не вижда и усеща, че покрай скандиранията срещу един бандит се надига вълна на омраза към цял един етнос. Някой може ли да си представи как това се отразява на онези цигани, които въпреки всичко се опитват да живеят нормално, да работят, да учат и т.н. И независимо от това, те "пренебрегваните", проявяват нечовешки усилия и старание да се впишат по някакъв начин в онзи нормален обществен живот. Намират си някаква работа, която за повечето от нас българите е "унизителна", но те просто искат да работят нещо, искат да се чувстват по някакъв свой си извратен начин значими, да усещат, че вършат нещо полезно. И тези същите хора сега трябва да четат и слушат простотиите, които се пишат и говорят срещу тях. Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно. Как веднъж не чух някой да каже браво на циганите, които работят и се борят с трудния живот и с нестихващата ксенофобия в България. Не! Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички цигани под знаменател- "паразити". Да ама не!
                      Само цигани работят във фирмите по чистота, 60 % са циганите, които бачкат във фирмите занимаващи се с водопровод и канализация. Пътностроителните фирми разчитат на 50 % цигани работници. И какво излиза, те ни събират миризливия боклук и ни се ровят в говната, а ние само, защото част от тях са поели по онзи престъпен път, обобщаваме и им лепваме клеймото паразити на всичките. Ами, ако тях ги няма, кой ще ни рови в говната? Кой ще ни събира фасовете от улиците, кой ще ни събира боклука от контейнерите? Това няма как да се върши от "висшият етнос", за какъвто се смятат някои. Затворите са пълни предимно с цигани "кокошкари". Еми нормално е, нали те са най-сериозния проблем в България. Наистина ли някой вярва, че ромите са най-сериозният ни проблем?
                      Мисля, че не е редно да си изкарваме комплексите за нашата неспособност да си подредим къщичката върху най-безобидния "враг".
                      "Не съдете живот, който не сте живели"
                      И ТЕ ТАКА..................

В тоя ред на тъмно червени мисли... ма я да си бодна една петолъчка на капата и да си облека червения потник и да се улавям за работата, че колко циганин има у тая държавица да раня...
                      bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Ей това е проблема на българите, всички така си мислим. В тази държава останахме само вишисти-мислители и цигани..., другите емигрираха.
                        Е за някои случаи личния опит е по-полезен от висшето... а ако немисленето е официална линия и новия култ у нас, по-добре и аз да емигрирам!
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Никой не въвлачвам.
                          Как ще ми отговаряш? Както до сега? Заобикаляйки темата?
                          Пак ще те цитирам

Не ми отговори това какво е? Обобщение?
                          Както ти беше писал:

Точно това мисля за това което пишеш! Глупотевини е точната дума.

Та ти се дразниш, че се обобщава мнението за циганите, а ти самия обобщаваш мнението на една част от обществото под всички.

Аз на това се дразня.

Така може и да ми отговориш

Пропуснах с една ръка.
                          Ама аз съм ксенофоб, забравих.
                          Или просто ситуацията е за ....
                          Проблемът ти е, че не разбираш смисъла на думата обобщавам, но това си е твой проблем не е мой. Аз не заобикалям нищо. В това, което си цитирал няма обобщаване, така че няма нужда да се дразниш. Никъде не съм те квалифицирал, никъде не отправял към теб квалификация. И не се дразни, няма смисъл, не си заслужавам........
                          Не съм настинал, тази иконка е за настинка, има друга, ако искаш да ми кажеш, че съм клиничен случай. Под иконките, които виждаш има надпис [more], провери там.
                          По темата ще ти кажа, че нито един циганин не е виновен, че брат му краде, както аз не чувствам вина, че ти употребяваш думата племе за циганите. Това е твой личен проблем.

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                          В тоя ред на тъмно червени мисли... ма я да си бодна една петолъчка на капата и да си облека червения потник и да се улавям за работата, че колко циганин има у тая държавица да раня...
                          Потниците са били бели.
                          Мислите са кафяви за съжаление, проблемът е с кафяв отенък.
                          Не малка част от циганите работят, при това работа, която някои Българи смятат за унизителна. Храниш много повече бандити с бели якички и измамници източващи ДДС, отколкото безработни роми.
                          К.М.

Comment

Проблемът ти е, че не разбираш смисъла на думата обобщавам, но това си е твой проблем не е мой. Аз не заобикалям нищо. В това, което си цитирал няма обобщаване, така че няма нужда да се дразниш. Никъде не съм те квалифицирал, никъде не отправял към теб квалификация. И не се дразни, няма смисъл, не си заслужавам........
                            Да настинката води до висока температура!
                            Колкото до клиничния случай - не ми слагай в устата думи, които не съм казал.
                            Да според теб думичката всички не е обобщение.

По темата ще ти кажа, че нито един циганин не е виновен, че брат му краде, както аз не чувствам вина, че ти употребяваш думата племе за циганите. Това е твой личен проблем.
                            Интересно пък аз къде казах подобно нещо.
                            И в тоя ред на мисли един българин, не е виновен че брат му не харесва цигани и ги смята за проблем на обществото. Нали.

Ама няма значение. Има лекарства за настинката и за температурата между другото .
                            Та ако казваш нещо - дай да е по добре по темата, а да не си говориме за клиничните случаи .
                            Или така ти е по лесно да ми отговориш с една ръка?
                            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 21:46.

Comment

Нали е точно казано - всеки да го тълкува както иска.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Да настинката води до висока температура!
                                Колкото до клиничния случай - не ми слагай в устата думи, които не съм казал.
                                Да според теб думичката всички не е обобщение.

Интересно пък аз къде казах подобно нещо.
                                И в тоя ред на мисли един българин, не е виновен че брат му не харесва цигани и ги смята за проблем на обществото. Нали.
                                Търси още обобщаващи думички в текста ми, накрая може и да вникнеш в него.
                                Аз говоря за кражба, това е престъпление, тук имаме ненавист към престъпление. Ти говориш за нехаресване на хора от определен етнос, а това за мен е голям проблем. Така че редът ти на мислене не ми е по вкуса.
                                Имам разтройство, но не на мисълта, а на дебелото черво, лекувам го с компот от дренки, а не с лекарства.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X