Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркинг ли е тротоарът?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Не сте попаднали на някой майстор и ще се научите.
    Защо? Да не е негов тротоара? Има два начина на спиране
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

Редовно спирам на тротоара, ако има мераклии, давам адреса на лично, да идват да ритат.
      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Въпрос на вкус и предпочитание - вие сте напълно свободни хора.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Гледам на снимката, че и ти май спираш на тротоара.
          Голем си.
          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
          ех.. Малкото КуВе
          sigpic

Comment

Има синя зона, в която се спира на тротоар. Т.е. според общината тротоарът е приемлив за паркиране. Кои сме ние да спорим с общината !
            И без това тъпоходците при празен тротоар ходят по улицата.
            ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Има синя зона, в която се спира на тротоар. Т.е. според общината тротоарът е приемлив за паркиране. Кои сме ние да спорим с общината !
              Е това ме дразни качествено, разбирам да е зает тротоара да си имаш едно на ум... но не би, на моята улица е отделен с трева и дървета... празен е от единия и край до другия... и вечер като се прибирам по тъмно (уличното осветление е тука има, тука нема... и клоните го закриват да е още по-благо) ходят между паркираните на шосето коли та да ги видиш в последната възможна секунда.

Мисленето - на мен няма да ми се случи, е вредно за вашето здраве.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Тъпоходците могат да бъдат твои деца, баба, майка и т.н.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Е това ме дразни качествено, разбирам да е зает тротоара да си имаш едно на ум... но не би, на моята улица е отделен с трева и дървета... празен е от единия и край до другия... и вечер като се прибирам по тъмно (уличното осветление е тука има, тука нема... и клоните го закриват да е още по-благо) ходят между паркираните на шосето коли та да ги видиш в последната възможна секунда.

Мисленето - на мен няма да ми се случи, е вредно за вашето здраве.
                  Българина и да има тротоар няма да ходи по него ... трябва да пречи на шофьорите ... как те така ще се возят а той ще ходи пеш !
                  И ти си за темата с би-ксенон прожекторите, защото тъпоходци ще продължи да има.
                  ...

Comment

Българина и да има тротоар няма да ходи по него ... трябва да пречи на шофьорите ... как те така ще се возят а той ще ходи пеш !
                    И ти си за темата с би-ксенон прожекторите, защото тъпоходци ще продължи да има.
                    Имам две коли, но за мен няма по-голямо удоволствие от това да ходя пеш.
                    С тази педалска гимнастика на крачетата, ще си скапеш здравето и ще си разсипеш нервите, а така като гледам, ще съсипеш и нервите на пешеходците.
                    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                      Редовно спирам на тротоара, ако има мераклии, давам адреса на лично, да идват да ритат.
                      По-нагъл от теб не съм виждал!Не стига че спираш на тротоара ами си я качил цялата.И то перпендикулярно на тротоара...да затрудняваш милите душици още повече.Колега засрами се...ще дам на Суската една твоя снимка на автомобила, да те види форума що за нарушител си.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Пожелавам на всички за походват малко пеш, да попокарат колело, за да разберат какво им е на другите - може пък да им се промени мисленето.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

• Олеле майко мила ,боже господи пресвета краво ,уат а тема ..... 7 страници ,не зарбрах кое е фрапиращото в случая?!?
                          Да ,по тротоарите се спира .
                          Не ,не е законно ,ако няма минимум 1.20 от вътрешната страна
                          Да ,има синя зона по тротоарите (пример ул Шипка)
                          Не виждам кое толкова се дъвче ,факта че човек няма къде да спре и ,затова спира по тротоарите.Както каза един колега по-назад ,София не е проектирана за Н-милиона жители...ние кво сме виновни ,че цяла България се пресели в София?!?
                          Ми ще спирам по тротоарите естествено ,като не мога 1 час да си намеря място ,какво да правя ,да спра на 3 километра от мястото, за което съм тръгнал ли ? Няма как да се случи просто.
                          Колкото до чупенето ,аз не чупя... щот това застраховката го покрива. Пукам гуми много деликатно с месарския нож ,но само и единствено ,ако някой ми се е намъкнал на моето си място пред нас . За което си плащам наем всяка година на съкооператорите

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Пожелавам на всички за походват малко пеш, да попокарат колело, за да разберат какво им е на другите - може пък да им се промени мисленето.

Прекалено оптимистично гледаш на вероятността някой да промени мисленето си...
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              Олеле майко мила ,боже господи пресвета краво ,уат а тема ..... 7 страници ,не зарбрах кое е фрапиращото в случая?!?
                              Да ,по тротоарите се спира .
                              Не ,не е законно ,ако няма минимум 1.20 от вътрешната страна
                              Да ,има синя зона по тротоарите (пример ул Шипка)
                              Не виждам кое толкова се дъвче ,факта че човек няма къде да спре и ,затова спира по тротоарите.Както каза един колега по-назад ,София не е проектирана за Н-милиона жители...ние кво сме виновни ,че цяла България се пресели в София?!?
                              Ми ще спирам по тротоарите естествено ,като не мога 1 час да си намеря място ,какво да правя ,да спра на 3 километра от мястото, за което съм тръгнал ли ? Няма как да се случи просто.
                              Колкото до чупенето ,аз не чупя... щот това застраховката го покрива. Пукам гуми много деликатно с месарския нож ,но само и единствено ,ако някой ми се е намъкнал на моето си място пред нас . За което си плащам наем всяка година на съкооператорите
                              (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Ти обичаш ли пешеходци да стоят и да разговарят в средата на кръстовището?
                              Тротоарът е за тях, не е за теб. По тротоарите се движат пешеходци.
                              Не мисля, че в центъра няма да можеш да спреш на синя зона или на платен паркинг в радиус 300-400 метра.
                              А ако снабдяваш магазинче, трябва да е към 4 сутринта.
                              К.М.

Comment

• ами тогава излиза че тротоара Е паркинг :

-на определените за това места
                                -ако останат 2 метра за преминаване на пешеходци

тоя германец е спрял на тротоара. и знак си има.
                                паркинг ли е тротоара в европа - ДА
                                точка

Comment

Working...
                                X