Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркинг ли е тротоарът?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
    Прекалено оптимистично гледаш на вероятността някой да промени мисленето си...
    Нищо друго не ни остава освен да гледаме оптимистично, защото гледката е отчайваща - коли по тротоарите, пешеходци се шматкат по платното, мотористи се правят на гъзари, колоездачите и те не могат да си намерят мястото и се шмугат насам-натам и като капак на всичко каруци с дръгливи коне и пияни каруцари.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Нищо друго не ни остава освен да гледаме оптимистично, защото гледката е отчайваща - коли по тротоарите, пешеходци се шматкат по платното, мотористи се правят на гъзари, колоездачите и те не могат да си намерят мястото и се шмугат насам-натам и като капак на всичко каруци с дръгливи коне и пияни каруцари.
      Ми то и институциите, които могат и трябва да направят нещо, също гледат... и умуват... Баси зрителската държава сме... и... "докато умните се наумуват - лудите лудуват..."
      bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Ти обичаш ли пешеходци да стоят и да разговарят в средата на кръстовището?
        Тротоарът е за тях, не е за теб. По тротоарите се движат пешеходци.
        Не мисля, че в центъра няма да можеш да спреш на синя зона или на платен паркинг в радиус 300-400 метра.
        А ако снабдяваш магазинче, трябва да е към 4 сутринта.
        Ела да паркираш около нас ,в колкото и часа да е ,да те видим като си толкова отворен ! Няма НИТО ЕДИН паркинг и ,ако си нямах място щях да спирам по главите на хората ,а не по тротоарите сещаш ли се 300-400 метра ,къде в този радиус от 5то районно има паркинг ,че не се сещам .
        Апропо относно тази тема ,съм казвал винаги и пак ще казвам " Кой не му изнася да си продаде колата и да ходи ,ако иска на кокили ,дреме ми на....сещаш се " Ей такива философи като теб ме изважгдат извън нерви. Ти ,ако искаш си паркирай колата на платен паркинг на 3 километра от вас ,пък след това говори ,че ти е полезна..Неделни шофьори

Колега Колев ,1.20 е метража ,до колкото знам вече
        Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 16:28.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
          Ела да паркираш около нас ,в колкото и часа да е ,да те видим като си толкова отворен ! Няма НИТО ЕДИН паркинг и ,ако си нямах място щях да спирам по главите на хората ,а не по тротоарите сещаш ли се 300-400 метра ,къде в този радиус от 5то районно има паркинг ,че не се сещам .
          Апропо относно тази тема ,съм казвал винаги и пак ще казвам " Кой не му изнася да си продаде колата и да ходи ,ако иска на кокили ,дреме ми на....сещаш се "

Според мен метражът е 2 метра. /цитирал съм най-актуалния вариант/, доколкото помня.
          Да живееш в такъв "квартал" има предимства и има и недостатъци. Недостатъкът е именно паркирането.
          Като толкова харесваш коли ще си намериш решение.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Според мен метражът е 2 метра. /цитирал съм най-актуалния вариант/, доколкото помня.
            Да живееш в такъв "квартал" има предимства и има и недостатъци. Недостатъкът е именно паркирането.
            Като толкова харесваш коли ще си намериш решение.
            Аз съм си намерил ,спирам където ми е удобно. Пред нас ,под балкона точно си имам място за две коли .Ама аре ела ти да паркираш тук да те видим ,или като си толкова праведен ,намери си на 300-400 метра платен паркинг ... или ,ако си наемател тук ,което НЕ Е квартал ,както ти се изрази ,ами идеален център ,община Оборище ,да те видя как ще плащаш по 24 лв на ден за синя зона ,или ще ходиш по 2 километра пеша ,да стигнеш до някой паркинг

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

въпроса не е какво трябва да е разстоянието, а че общината която трябва поне да се направи че взима някакви мерки, хич не я еб*
              проблема с местата за паркиране го има там където има автомобили. да не мислите че паркирането по тротоари и зелени площи е българско изобретение. нито ние сме го измислили, нито ние ще го решим. я ги вижте тия инглеси как са нагазили в тревата, да не е по различно от тук

аз за това казвам, от тая тема няма никакъв смисъл, хейтърска е и целта е единствено да си серем по главите и да правим сеир.
              точка

Comment

• Ама Колев,нали винаги треа има някой професор ,да се изкара нещатен служител на паркинги и гаражи ,кво да кажа . То момчето ,или не мисли трезво ,или е на нещо синтетично и обича да си ходи по 5 километра до платения паркинг,или не си кара колата... и само хули хората.
                Ми да има недостиг на пароместа ,затова ,ако треа ще спират хората по тротоарите. Само да не е пред гараж ,или на частно място .

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз съм си намерил ,спирам където ми е удобно. Пред нас ,под балкона точно си имам място за две коли .Ама аре ела ти да паркираш тук да те видим ,или като си толкова праведен ,намери си на 300-400 метра платен паркинг ... или ,ако си наемател тук ,което НЕ Е квартал ,както ти се изрази ,ами идеален център ,община Оборище ,да те видя как ще плащаш по 24 лв на ден за синя зона ,или ще ходиш по 2 километра пеша ,да стигнеш до някой паркинг
                  Еми като ти е тудно да паркираш, недей да живееш в идеалния център.
                  Идеален център не е, но е център.
                  Да живееш на такова място е скъпо.
                  Така е и в развитите европейски страни.
                  Избираш къде да живееш.
                  Не може да живееш в центъра и да не можеш да си платиш за паркомясто.
                  Скъпо удоволствие е това. Всяка привлегия се заплаща скъпо.

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:45 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  въпроса не е какво трябва да е разстоянието, а че общината която трябва поне да се направи че взима някакви мерки, хич не я еб*
                  проблема с местата за паркиране го има там където има автомобили. да не мислите че паркирането по тротоари и зелени площи е българско изобретение. нито ние сме го измислили, нито ние ще го решим. я ги вижте тия хейтърска е и целта е единствено да си серем по главите и да правим сеир.
                  От къде е тази снимка?
                  К.М.

Comment

• Бе приятел, ти май наистина не си си пил харчетата. Аз проблеми с паркирането НЯМАМ! Ти си този с проблемите с паркирането,не аз ,или някой друг тук. Ти пускаш безмислени теми и истипосваш ,некви снимки от преди 5 години ,да показваш и наказваш хората за щяло и нещяло. На теб нещо не ти изнася ,не на мен. Аз казах и пак казвам,пред нас си имам място ,на другите места ссъм спирал ,спирам и ЩЕ продължа да спирам абсолятно където ми изнесе ,независимо тротоар ли е ,зелена площ ли е червена ли е ,или каквато ще да е там. Не спирам единствено и само пред гараж и в частно място. Последствията ,ако има такива ,са си за моя сметка,но аз не съм тръгнал да обвинявам и изтипосвам хората тук и ад пиша теми ,охх каква ниска култура имаме ,капиш ?!?

П.П. и за сведение сускрофа (или там както се пишеше) аз съм в ИДЕАЛНИЯ център ,ама по идеален няма да ти кажа
                    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 16:56.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ама Колев,нали винаги треа има някой професор ,да се изкара нещатен служител на паркинги и гаражи ,кво да кажа . То момчето ,или не мисли трезво ,или е на нещо синтетично и обича да си ходи по 5 километра до платения паркинг,или не си кара колата... и само хули хората.
                      Ми да има недостиг на пароместа ,затова ,ако треа ще спират хората по тротоарите. Само да не е пред гараж ,или на частно място .
                      ами аз съм сигурен, че момчето и то тайничко си паркира по тротоарите и градинките и после търси следи от ключове и проверява огледалата
                      чувал съм че в нормалните държави, ако искаш да промениш нещо, правиш една кампания - "не спирам на тротоара" примерно и раздаваш лепенки за задното стъкло. ама по-лесно е да пускаш такива теми по форумите.

ето и в москва как е

снимките са от любимата ви уикипедия.
                      точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        ами аз съм сигурен, че момчето и то тайничко си паркира по тротоарите и градинките и после търси следи от ключове и проверява огледалата
                        чувал съм че в нормалните държави, ако искаш да промениш нещо, правиш една кампания - "не спирам на тротоара" примерно и раздаваш лепенки за задното стъкло. ама по-лесно е да пускаш такива теми по форумите.

снимките са от любимата ви уикипедия.
                        Мммммм, колко авторитетен пример, браво колев, заслужи си прозвището "Колев примера"
                        хахахахаха Москва, разбираш ли? хахахахаха

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                        Бе приятел, ти май наистина не си си пил харчетата. Аз проблеми с паркирането НЯМАМ! Ти си този с проблемите с паркирането,не аз ,или някой друг тук. Ти пускаш безмислени теми и истипосваш ,некви снимки от преди 5 години ,да показваш и наказваш хората за щяло и нещяло. На теб нещо не ти изнася ,не на мен. Аз казах и пак казвам,пред нас си имам място ,на другите места ссъм спирал ,спирам и ЩЕ продължа да спирам абсолятно където ми изнесе ,независимо тротоар ли е ,зелена площ ли е червена ли е ,или каквато ще да е там. Не спирам единствено и само пред гараж и в частно място. Последствията ,ако има такива ,са си за моя сметка,но аз не съм тръгнал да обвинявам и изтипосвам хората тук и ад пиша теми ,охх каква ниска култура имаме ,капиш ?!?

П.П. и за сведение сускрофа (или там както се пишеше) аз съм в ИДЕАЛНИЯ център ,ама по идеален няма да ти кажа
                        Ти си мислиш, че е предимство да живееш там, а аз смятам, че е недостатък.
                        Да паркираш където си поискаш е невъзпитано, просташко и егоистично.
                        Демонстрация на ниска култура, наглост и липса на всякаква толерантност.
                        Аз считам, че в София има доста места за паркиране, паркинги, синя зона и т.н.
                        Ако няма къде да паркираш, не караш кола, елементарно е.
                        Интересно ми е дали и сега ще потретиш, че живееш в иделния център
                        Да не би от дете да си мечтал да живееш там?
                        К.М.

Comment

Мммммм, колко авторитетен пример, браво колев, заслужи си прозвището "Колев примера"
                          хахахахаха Москва, разбираш ли? хахахахаха
                          Колега, като съпоставиш площта с броя коли на кв метър , и тези на София ,даже си мисля ,че в София ще има повече коли на по-малка площ ,отколкото в Москва

Не колега ,от преди да съм се родил ,родителите ми са живяли тук ,където сега живея аз .Преди тях баба ми и дядо ми ,а преди тях техните родители,сещаш ли се .
                          Ти с огромната обща култура ,възпитание и НЕегоистично отношение към близките ,като толкова искаш всички да са като теб ,вземи се бръкни с стотина милиона ,та ни направи на нас непросветените егоисти,ниско културно и псевдоинтелигенти по една улица ,та да не спъваме пешеходците
                          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 17:04.

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега, като съпоставиш площта с броя коли на кв метър , и тези на София ,даже си мисля ,че в София ще има повече коли на по-малка площ ,отколкото в Москва
                            Аз отказвам да се сравнявам с Москва, това е нелепо
                            След малко снимки от Пекин ли да очаквам?
                            К.М.

Comment

Аз отказвам да се сравнявам с Москва, това е нелепо
                              След малко снимки от Пекин ли да очаквам?
                              Ми сравнявай се с Либия ,те от скоро имат разрешение на частни коли тогава ,или по добре ,направо отиди да живееш там при високоинтелигентите, то и в пустинята Невада ,го няма този проблем с паркирането.. пустиня е

С кого да се сравняваме ? Хората по-горе си го казаха правилно ,София не е проектирана да приютява толкова много автомобили. Така е на всякъде ,където има прилив на хора ,търсещи по-добри условия на живот. А на теб ,ако ти е недостатък наистина, що живееш в София ?Иди в Макоцево ,там няма проблеми с паркирането по тротоарите....там няма тротоари
                              Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 17:09.

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ми сравнявай се с Либия ,те от скоро имат разрешение на частни коли тогава ,или по добре ,направо отиди да живееш там при високоинтелигентите, то и в пустинята Невада ,го няма този проблем с паркирането.. пустиня е
                                Сравнявам се с Прага, Талин, Варшава, Будапеща, Брюксел, Амстердам, Хага, Антверпен......там съм бил, в някои за кратко, в други за доста дълго. Такова чудо не съм виждал, а и паркинги също нямат много.

МАКОЦЕВО.......стига бе, баба ми и дядо ми имаха вила там. Страхотно място.

Идеалният център на Париж мислиш ли, че е проектиран за този трафик, или Брюксел може би?
                                Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 17:12.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X