Известие

Collapse
No announcement yet.

Лъжите в Историята на България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ЛЪЖАТА 864-ПОКРЪСТВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ-2

Та значи казахме,че български владетели християни е имало и преди 864,но това не доказва,че българите или поне повечето от тях са били християни!
    Нека се върнем няколко поста назад,в един от тези постове се споменава за въстанието на Виталиан срещу Императора Анастасий 513г. та за него се казва ,,,В тази година 513-514,Виталиан завладявайки цяла Тракия,Скития и Мизия водеше множество хуни и българи.........",но възникват въпроси за това въстание.
    Защо възстават Виталиан и Българите от тези територии на Римската Империя???
    Кои и какви са били тези епископи?
    -Επι δε της αυτου βασιλειας ετυραννησε ο Βιταλιανος ο Θραξ δια προφασιν τινα φησι,λεγων οτι δια τους εξορισθεντας επσκοπους,και παρελαβε την Θρακην και Σκυθιαν και Μυσιαν εως Οδησσου και Αγχιαλου,εχων μεθ εαυτου πληθος Ουννων και Βουλγαρων,και επεμψεν ο αυτος ο βασιλευς Υπατιον τον στρατηλατην Θρακης και παρεταξατο αυτω,και προδοθεις παρεληφθη υπο του αυτου Βιταλιανου,και δοθεντων χρηματων πολλων ανεδοθη Ρωμαιοις,και διαδχθεντος του αυτου Υπατιου,μετα την εν Κωνσταντινουπολει επανοδον αυτου προηχθη αντ αυτου στρατηλατης Θρακης Κυριλλος Ιλλυρικιανος.
    Или преведено на български:
    -При този цар въстана Виталиан Тракиеца с извиинение(оправдание,повод) заточението на епископите,и завзе Тракия и Скития и Мизия до Одесос и Анхиало,имайки (водейки собствена) опиянена тълпа Хуни и Българи,и изпрати този цар Ипатий военоначалника(генерала) Тракийски който се отправи(мобилизирал) веднага,но с предтелство бе заловен от този Виталиан,и се дадоха много пари за да си го вземат Ромеите този Ипатий,след като се завърна в Константинопол вместо него назначиха(повишиха) за военоначалник на Тракия Кирил Илириеца.
    В следствие на това въстание ,,Императорът заповядъл да бъдат върнати в църковните си общини заточените български владици: Алцис Нкополитански (превезки), Гаян Нишки, Евангел Кюстендилски, Доминион Софийски, Лаврентий Охридски - и конфликтът между българи и гърци за известно време утихнал.".
    -След поражението на българите император Анастасий, наследник на Зенон, за да подчини българите под своя власт, заточил илирийските владици. А именно владиците на Ниш, София, Кюстендил, Охрид и Никопол (на Йоническия залив). Значи от Никопол (на Йоническия залив) до Ниш по онова време са живели българи. Анастасий е искал да подчини тези българи под гръцката църква, пък и под римска власт.

Та какво излиза сега,че още през 513 година не само е имало Българи по тези земи но и,че тези Българи са били християни и са имали техни епископи(владици) а и на всичко отгоре са били част от ИРИ(Източно Римска Империя,на това ще се спрем по-късно).

-535 година 18 май.В желанието си да смири българите в Илирия, да спаси империята и да примири религиозните противоречия, император Юстниан издава своята новела (закон), с която създава независима българска Архиепископия наречена Първа Юстиниана.
    Архиепископът на създадената за българите Първа Юстиниана е с ранг равен на римския папа и и стои по-високо по степен от цариградския владика (патриарх)

След като изгонват гърците, или по-точно гръцкото духовенство от тези земи, Юстиниан се оказва принуден да създаде особена архиепископия за тази земя със седалище в Охрид. Тази Юстинианова архиепископия обхваща провинциите Средиземна Дакия, Брегова Дакия, Първа (горна) Мизия, Дардания, Превалитана, Втора Панония, Втора Македония (Охрид), Горна Албания, Тесалия, тъй наречения остров Еврипос, Епир, Ливадия (земята между Тесалия, Епир и Коринтския пролив).
    Точно владиците на тези провинции беше заточил император Анастасий, за чието освобождение се бяха надигнали българите, славяните и антите.
    Както по-рано посочихме, жителите на тези провинции винаги са били считани за варвари или неелини. За неелини или мизи, които сега се казват българи, бе създадена архиепископията Първа Юстиниана. Понеже в тази архиепископия влизаше и провинцията Македония, трябва да кажем, че Юстиниан бе създал своята архиепископия и за старите македонци, които се наричат сега българи.

Със своята архиепископия Юстиниан отдели духовно илирийските мизи (българите) от гърците. Затова тази архиепископия бе наречена от гръцките църковни писатели “българска архиепископия”.
    За щастие на науката и истината, тези обстоятелства са потвърдени и от Цариградския вселенски събор от 869/870 г. Този събор се събра да реши дали под Рим или под Цариград да спада тази българска църква.

Продължава.
    Last edited by Кайо; d.m.y г., 07:38.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      ...

Точно владиците на тези провинции беше заточил император Анастасий, за чието освобождение се бяха надигнали българите,
      славяните и антите...

Кайо, тук си противоречиш с горните постове ! Какви са тея славяни, които се появяват през 535 г. ?
      bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
        Кайо, тук си противоречиш с горните постове ! Какви са тея славяни, които се появяват през 535 г. ?
        [/LEFT]
        Не си,казахме,че славяни е равно на траки.....,а и този текст не е мой,просто е копи-пейст и съм го сложил за доказване на християнството ни а не за оборване на славянската теория.
        Last edited by Кайо; d.m.y г., 12:49.

Comment

Не си,казахме,че славяни е равно на траки.....
          Добре, така съм съгласен...
          А продължението ?

Comment

• Аз пък не съм съгласен, защого виж какво каза в началото на темата :
            Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
            Ми то си е написано в първия ми пост,славяни нема,това е измислено понятие.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
              Добре, така съм съгласен...
              А продължението ?
              По-късничко,сега нямам много време.
              Измеждудругото славяни-σκλαβοι-σκλάβήνοι,гръцките автори използват и за изповядващите друг вид християнство.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Аз пък не съм съгласен, защого виж какво каза в началото на темата :
                Да Олди много добре съм го написал,никъде не се споменава за славяни,споменава се за σκλαβοι-σκλάβήνοι а това както съм написал е определение за покорените тракийски племена а по-късно се използва и за изповядващите различен вид християнство.....................
                Много лесно е за мен когато цитирам,правя копи-пейст на текст(съвременен) където се споменава думата славяни или да я трия или да я редактирам,но не го правя.......
                Казвам го за последен път,СЛАВЯНИ КАТО НАРОД,ЕТНОСИ Е ИЗМИСЛЕНО ПОНЯТИЕ,СЛАВЯНИТЕ СА ПРЕИМЕНУВАНИТЕ ТРАКИ.СЛАВЯНИТЕ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ СЕ ПОЯВЯВАТ ТОЧНО ТОГАВА КОГАТО ИЗЧЕЗВАТ ТРАКИТЕ,А КАК ИЗЧЕЗВА ЕДИН МНОГОБРОЕН НАРОД КОЙТО Е ОБИТАВАЛ ИЗТОЧНА,ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА И МАЛА АЗИЯ,НАРОД ПО ДУМИТЕ НА ХЕРОДОТ ,,...ВТОРИ ПО БРОЙ СЛЕД ИНДИЙСКИЯ...".
                СЛАВЯНИТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ТОЧНО ПО ЗЕМИТЕ НА ТРАКИТЕ,ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ СЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА ИМАТ ЛЕКО ИЗМЕНЕНИ ИМЕНА НА ТРАКИЙСКИ ПЛЕМЕНА.
                СЛАВЯНИТЕ НЕ ОСТАВЯТ НИКАКВИ ПИСМЕННИ ИЛИ КАКВИТО И ДА Е ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ.
                А може би всичките доказателства за славяните са познати само на научните среди на Мелмак.....

Comment

• Разбрахме бръщолевенията ти, целящи да обяснят защо е по-добре да целиш писоара така, че продължавай в същия дух!
                  Честно казано ти завиждам.
                  Ама благородно и се кефа, че няма да се загубиме като племе!
                  За да ме разбереш добре: издигнах флага ни на пилон, на който обаче се вееше конска опашка.
                  Дойдоха гръцките бабаити и ме биха час и половина!
                  Това специалните им части. После им казах, какво ще стане с тях, ако нашите неспециални ги бият само една минута.
                  Смъкнаха флага, ама конската опашка се вееше до скоро!
                  Нещастници!
                  Те не знаеха, колко готино се чувствах!
                  Май пак се напих и спамя темата!
                  Ама това за опашката и спуканото ми тъпанче си е истина!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Нищо повече не мога да направя за вас освен да ви оставя да се отвявате помежду си в илюзиите си.
                    sigpic

Comment

• ЛЪЖАТА 864-ПОКРЪСТВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ-3

Тук ще започна с едно връщане към българските владетели християни преди 864г. и по точно към Аспарух.
                      Винаги ми е било много странно,как така бащата на и синът на Аспарух са били християни а той е бил езичник.
                      Странно е и,че на някои от предметите от Аспаруховото съкровище от Сент-Миклош е изобразен кръст.
                      Странни са и следните два текста:

1.В словото си на 9.VIII.681 г. пред VI Вселенски събор презвитер Константин Апамейски казва:
                      „ Дойдох при вашият свети събор, за да ви поуча, че ако бях изслушан, нямаше да претърпим онова, което претърпяхме във войната с България. Защото аз поисках още отначало да дойда на събора и да помоля да стане мир, така щото да се извърши нещо, което да обедини двете страни, та нито едните нито другите да се измъчват, сиреч нито тия, които изповядват една воля нито тия, които изповядват две воли.”

Защо е свикан този църковен събор?
                      Защо годините на събора съвпадат с годините на войната с България?
                      Защо войната с България е обсъждана на този събор?

Шести Вселенски събор (680-681г.сл. Хр.) - Вселенски събор, свикан в Константинопол по повод появилата се монотелитска ерес (монотелитите признавали в Спасителя само една воля). Съборът формулира православното учение за двете воли в Иисус Христос. Шести вселенски събор (Трети Константинополски събор).

2.Йоан Зонара в книгата EPITOME HISTORIARUM нарича Шестия Вселенски събор SYNODVS CONTRA MONOTHELITAS BVLGARI-Синод(Сесия) срещу Българите Минотелити.
                      ,,Το δε των Βουλγαρων εθνοσ εισ τασ Ρωμαικασ χωρασ τασ περαν του Ιστρου γενομενον ταυταισ ακρατωσ ελυμαινετο."-,,Те Българите бяха етнос(народ) от Ромейската държава,натам от Дунав,и от началото на своето раждане(съществуване) "МЪРСЯХА ".

Та какво следва...........
                      Шестия Вселенски събор е свикан поради войната с Монотелите Българи,част от Ромейската държава,които със своята религия са ,,мърсяли" тази държава.
                      Войната не е била с някави чергари езичници идващи от степите а с Християнска България част от ИРИ,тоест тази война е била политическа,религиозна и война можеби между федерати.

Продължава.......

---------- Post added at 00:09 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Нищо повече не мога да направя за вас освен да ви оставя да се отвявате помежду си в илюзиите си.
                      Старуха,тази тема без теб щеше да ми стане скучна

Comment

• Кайчо, ние носим гените на славяните, говорим все още мекия им език, а това, че не са били алармаджии не значи, че не ги е имало.
                        sigpic

Comment

Кайчо, ние носим гените на славяните, говорим все още мекия им език, а това, че не са били алармаджии не значи, че не ги е имало.
                          Ми моя език не е мек,ръмжа като Гризли,значи съм американец

Comment

Ми моя език не е мек,ръмжа като Гризли,значи съм американец
                            Може да си ръмжиш, но в текста ти има много меки гласни и съгласни букви.
                            sigpic

Comment

Може да си ръмжиш, но в текста ти има много меки гласни и съгласни букви.
                              Не си прав олди... Знаеш ли, че в старобългарския език, този език, който се е говорил преди да я има официално България /т.е. преди 681/, е имало 14 гласни звука ? Сигурен съм че не го знаеше...
                              Има една много хубава книга - "Златният фонд на българската древност" от Петър Добрев. Там доста добре е описано как се е променял езика ни през вековете. Много от думите си ползваме и сега... и не е имал падежи...

п.п. Ако Кайо знае какви са разликите между старогръцкия и съвременния гръцки език, ще се радвам да сподели.

Comment

• Според мен говорим славянски език с българска граматика,от българския са се запазили само няколко думи за съжаление.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X