Известие
Collapse
No announcement yet.
Лъжите в Историята на България
Collapse
X
-
bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Малииии... тая тема съвсем прашаса... и паяжина хвана !
Адашче, преди време беше споменал че ше пишеш нещо за Венетите. Ето какво открих днес:
Важно е и свидетелството на Юлиан Апостат. В една от беседите си той говори за град Аквилея (Венеция) така:
“Това е търговският център на мизите, пеонците и италианците, които живеят във вътрешността. В миналото те са наричани, струва ми се, Хенети (Heneti); в наши дни, въпреки че римляните владеят техните градове, те са запазили първото си име с маловажна добавка на една буква в началото на думата; тя се представя от уникален символ, който те наричат “ou” и който те често ползват вместо beta, произлизащ, както си мисля, от специфичното придихание на техния език.”
В такъв случай венетите са имали своя азбука преди 361 г.н.е., когато умира Юлиан.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщениеМалииии... тая тема съвсем прашаса... и паяжина хвана !
Адашче, преди време беше споменал че ше пишеш нещо за Венетите. Ето какво открих днес:
Важно е и свидетелството на Юлиан Апостат. В една от беседите си той говори за град Аквилея (Венеция) така:
“Това е търговският център на мизите, пеонците и италианците, които живеят във вътрешността. В миналото те са наричани, струва ми се, Хенети (Heneti); в наши дни, въпреки че римляните владеят техните градове, те са запазили първото си име с маловажна добавка на една буква в началото на думата; тя се представя от уникален символ, който те наричат “ou” и който те често ползват вместо beta, произлизащ, както си мисля, от специфичното придихание на техния език.”
В такъв случай венетите са имали своя азбука преди 361 г.н.е., когато умира Юлиан.
Благодаря адашче,че подържаш темата жива!
п.п.В такъв случай сме имали писменост преди Киро и Мето....ма аз кат думам не говоря.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеЕ това съм го писал няколко поста по-горе,няколко страници назад....та Венетеите са партия,венетите са и племе тракийско,венетите са и веницианците, абе са съм се упил а и съм зает но някой божи ден ще го формулирам правилно
Благодаря адашче,че подържаш темата жива!
п.п.В такъв случай сме имали писменост преди Киро и Мето....ма аз кат думам не говоря.
Е, не... тук не иде реч за Константинопол и партията на зелените или венетите /наричали са ги още и вандали/... говори се точно за Венетите създали града Венеция.
И на мен не ми се пише повече за тая вечер, че съм утрепан от работа... днес все пак е сряда...bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Кайо, любопитно ми е каква позиция заемаш ?
"Книгата развива тезата, че основната причина за обесването на Левски е фактът, че той убива дете, а не заради подготовката на въстание и създаването на комитети. За това той трябало да получи най-много 15 години заточение в Диарбекир."
Източник:
http://bolgari.net/xristo_stoianov:_...iec-h-467.html
Comment
-
Пияници, проклети!
Аз от кога ви хортувам за това, че сме имали своя писменост преди глаголицата. Тя се е пазела във В.Търново точно до превземането му от турците.
Патриарх Евтимий изгаря цялата библиотека с тая писменост. Изпича на вар, няколко месеца преди това, всички мраморни плочи с надписите на тая древна култура.
За това фанатично варварство са обвинени по-късно турците, но кой знае защо именно те запазват Омуртаговата колона и други артефакти, включително и мадарския конник.
Точно духовенството се грижи за запазването на историята на "раята".
За тая писменост говори един от историците на Баязид Прекрасни.
Турският архив е непокътнат от поне 800 години и крие много тайни.
В една беседа на тоя историк, на който не му помня името, на тема: защо трябва да се пази историята на "новите народи" в империята, той споменава и за изгубената ни азбука.
Четейки тоя апокриф, възкликнах: аха , за глаголицата иде реч!
-Не!- каза майка ми, бог да я прости- ние сме имали и друга, много древна азбука.
Стана ми интересно и прекарахме цялата нощ в разговор за азбуките ни и историята ни. Тя беше специалист по Езикознание!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеКайо, любопитно ми е каква позиция заемаш ?
"Книгата развива тезата, че основната причина за обесването на Левски е фактът, че той убива дете, а не заради подготовката на въстание и създаването на комитети. За това той трябало да получи най-много 15 години заточение в Диарбекир."
Източник:
Не мога да приема мнението на един човек който е фен на Кавафис Константинос.
Но тук в тази тема не иде реч за по-новата ни история.Last edited by Кайо; d.m.y г., 23:42.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеКайо, любопитно ми е каква позиция заемаш ?
Източник:
Истината е съвсем друга.
Той не е бил просто революционер. Той е бил републиканец. С това нещо той си навлича гнева не само на Фенерлиите, а и на средната класа, която добре се е угоявала под покровителството на падишаха. Именно нашите чорбаджии го осъждат на смърт. Мидхат паша прави каквото може. Процеса не е нито в Истанбул, нито в Одрин , даже не е в Пловдив. Той е в София, където се надява на лека присъда.
Уви! Нашите го предават и обесват.
Той поставя основите на една нова, независима и модерна България, която не може да съществува, ако няма мир със съседите си. Философията ми е прегърната от Стамболов и Ататюрк, но както те се изказват, за това ще узреем след 100 години.
Истината за Апостола се върти около Реформистките движения в Европа и в частност на Младотурците с Мидхад паша и другите републикански формации.Идеите им се осъществяват от Гарибалди, Ататюрк и други реформисти, но нас ни интересува Левски.
Задавал ли си си въпроса, каква революционна литература е разнасял Левски и защо нищо не знаем за нея.
Ключа е в названието и-революционна, а не национал-освободителна.
В музея на Ататюрк има стари брошурки, написани на турски естествено. Та за тях екскурзовода каза, че са разнасяни от ония, големия българин, дето те сами си го обесиха.
Попитах го кой е тоя, а той като разбра, че съм българин, веднага млъкна и започна да мотолеви нещо.
Изобщо факти има и са ни под носа, ама никой не ще да чете.
Едит: Помията от линка, дори не ща да я коментирам. Такива изкарааха, че и Ботев е бил педераст.Last edited by mordohy; d.m.y г., 00:16.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеИзобщо факти има и са ни под носа, ама никой не ще да чете.
А бе у колко славянски държави има отбор ,,Спартак" и защо?Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеПрав си Мордохо,прав си,факти бол,ама на нас ни аресва да сме славяни и прабългари,качамак..........
А бе у колко славянски държави има отбор ,,Спартак" и защо?
Тя веднага би ти отговорила, че за мнозина е много удобно да описваме прабългарите като кривооки и кривокраки тъмни субекти! Я виж Габдулла Челбир, така наречения от хазарите Мордохай, чийто прякор е ника ми. Един от малкото велики Канове, на който имаме не само лика му, а и запазен мавзолеят му.
Или наложниците на Исприх.
В един трактат на непали се твърди, че : те болките са пратили тяхните съгледвачи в далечни земи и двеста години са чакали резултати.
Конете са се размножавали и жените са раждали силни деца. после те са се върнали и съобщили "благата вест".
Мястото е било толкова добро, че жените са станали твърди като медта.
Да си припомним!
Траките са били високи, бели и зеленооки хубавци!
Такава раса е имало само на Канарските острови, но това е друга тема. Накратко, тя поставяше под общ знаменател пра-българи и траки.
И друго!
Веднага би казала: Кайо, Спартак е просто роб, станал гладиатор и взривил Рим!
А познавате ли Орфей и орфеизма, като философия!
Кайо, брат, дупе ти яко при тоя въпрос!!!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Какво искате от държава на кръстопът.....който минал хвърлил семе....а сега жънем плевели....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеКакво искате от държава на кръстопът.....който минал хвърлил семе....а сега жънем плевели....
по-важното е траките!
Културата им е била до немай къде хуманистична и дълбоко философска.
подозирам, че Спарта е техен продукт
Спарта, колкото и да е оплювана от интелектуалната Афина, все пак в днешно време се оказва неочаквано жилава.
В Спарта всичко е по старому стабилно, а в Атина е големия бардак на Европа.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment