Известие

Collapse
No announcement yet.

Лъжите в Историята на България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
    Всъщност от превода излиза, че Българи е обединяващо наименование на Скити, Хуни и Стлави. Т.е. както са наричали Траки - Мизите, Гетите и т.н.
    Стлави,Хуни и Скити всички те от Българите бяха
    И защо според теб Стлави-те станаха славяни ?
    От превода излиза,че Стлави,Хуни и Скити са Българи.
    В някои от предишните,първи постове е писано......
    Стлави-Склави е нарицателно за Траки,тоест местни,Слави-Славяни са уж пришълци,със смяната на нарицателното и придаването на пришълски характер на тези народи им се отнема и законното право на земите в които уж са се заселили..........
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Леле... досега не съм посещавал тази тема, но е доста интересна. Ще я следя с интерес

Comment

• Адаш, прочети това:
        http://www.kominarod.ru/gazeta/papers/paper_822.html

нарочно качих линка, че статията е доста дълга.... иначе едва ли някой ще се затормози да разбере какво пише, нищо че е на руски.
        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Адаш, прочети това:
          http://www.kominarod.ru/gazeta/papers/paper_822.html

нарочно качих линка, че статията е доста дълга.... иначе едва ли някой ще се затормози да разбере какво пише, нищо че е на руски.
          Даааа,пък нека си му викат някои славянски език на руския......все пак в тази статия много слабо са споменали за нас,все пак не им се свиди да си признаят пълната истина

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
            Даааа,пък нека си му викат някои славянски език на руския......все пак в тази статия много слабо са споменали за нас,все пак не им се свиди да си признаят пълната истина
            Аз мисля, че по-важното е дето пишат че не са славяни и езика им не е такъв...

Comment

Аз мисля, че по-важното е дето пишат че не са славяни и езика им не е такъв...
              Ми как да са,като славяни няма???
              Как да говорят славянски език,като такъв също няма?
              Аз от кога го думам туй нещо......всички набедени славяни се отричат от славянството,дори и руснаците,които създадоха славянската идея,само ние както винаги сме се запнали кат магаре на мост.

Comment

Ми как да са,като славяни няма???
                Как да говорят славянски език,като такъв също няма?
                Аз от кога го думам туй нещо......всички набедени славяни се отричат от славянството,дори и руснаците,които създадоха славянската идея,само ние както винаги сме се запнали кат магаре на мост.

"...Наконец, это – алфавит церковнославянских – то есть болгарских – книг, это болгарский алфавит, а вовсе не свой русский, белорусский или украинский...."

"...Термин «славяне» не имеет никакого отношения к термину «словене», так как происходит от изначального «склавены»..."
                Last edited by nickyto; d.m.y г., 20:56.

Comment

"...Наконец, это – алфавит церковнославянских – то есть болгарских – книг, это болгарский алфавит, а вовсе не свой русский, белорусский или украинский...."
                  Наконец,и това съм го казал в началото на темата....няма славянски,няма черковнославянски има български и черковнобългарски език!!!!
                  Дали сме много повече на Европа и светът отколкото предполагаме.
                  Винаги ми е било странно,защо ни е по-лесно да възприемаме себе си,като нещо чуждо и чуждото,което всъщност е наше но не и нашето,като наше...........

Comment

Наконец,и това съм го казал в началото на темата....няма славянски,няма черковнославянски има български и черковнобългарски език!!!!
                    Дали сме много повече на Европа и светът отколкото предполагаме.
                    Винаги ми е било странно,защо ни е по-лесно да възприемаме себе си,като нещо чуждо и чуждото,което всъщност е наше но не и нашето,като наше...........

Ами опитах се да извадя двете най-важни изречения от статията...

Знаеш ли какво ми каза хлапето миналата седмица...
                    В час по история да вземе и да изтропа, че хуните това са българите... Даскалицата съответно се разкудкудякала... Та детето беше много разочаровано, че оная кокошка даже не обърнала внимание на това, че детето се интересувало, чело и открило нещо интересно свързано с нейния предмет...
                    Е, как такива даскаля в училище ще създадат интерес в децата към който и да е предмет ?

Comment

Ами опитах се да извадя двете най-важни изречения от статията...

Знаеш ли какво ми каза хлапето миналата седмица...
                      В час по история да вземе и да изтропа, че хуните това са българите... Даскалицата съответно се разкудкудякала... Та детето беше много разочаровано, че оная кокошка даже не обърнала внимание на това, че детето се интересувало, чело и открило нещо интересно свързано с нейния предмет...
                      Е, как такива даскаля в училище ще създадат интерес в децата към който и да е предмет ?
                      А ти си добре.....аз моята за час по Илиада я караха да цитира Малала и Цецас на старогръцки,техните думи за Ахил и неговите мирмидони,че са българи .....е викаха ме при шефа

Comment

А ти си добре.....аз моята за час по Илиада я караха да цитира Малала и Цецас на старогръцки,техните думи за Ахил и неговите мирмидони,че са българи .....е викаха ме при шефа

Ами аз посъветвах хлапето да не се заяжда с тая даскалица... Всъщност то е на СИП /свободно избираем предмет/ по история, там обаче и преподава зам. директорката. Та в часа по СИП-история влязло с реферат за хуните и българите и при зам. директорката има 6-ца.

Comment

• Днес като си четох и открих ето това:

В съчинението "За готските игри”, съставено от самия Константин Велики или по негова поръчка се описват коледни приеми и празненства на римския двор и развлеченията след пиршеството – музика, песни, театрални представления. На шестия ден на празниците се устройва закуска, на която се поканват „българите, сините (вандали/венети), зелените (гърци) и разни чужденци: фаргани, хазари, агаряни и франки“. Всички се явяват в национално облекло.

Българите са посочени сред местните народи.

КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ, IV в., "Готските игри"

"…На шестия ден на празника се устрои закуска, на която се показаха сините, зелените, българите и разни чужденци; фаргани, хазари, агаряни и франки; всички се явиха в национално облекло, народни горни дрехи ковади."

Не знаех, че на венедите /венетите/ са им викали и вандали...

Comment

• А ето какво е писал още Георги Сава Раковски за българската история:http://books.google.bg/books?id=pw0_...page&q&f=false
                            ... и всичко това е забито в девета глуха, за да ни заблуждават с години че сме потомци на кривокраки и диви монголоиди и измислени славяни...

Comment

А ето какво е писал още Георги Сава Раковски за българската история:http://books.google.bg/books?id=pw0_...page&q&f=false
                              ... и всичко това е забито в девета глуха, за да ни заблуждават с години че сме потомци на кривокраки и диви монголоиди и измислени славяни...

Браво адаш!!!!
                              Ако се разтърсиш малко поне 2-3 пъти съм писал тук и в други теми,,Четете Раковски...."......ама те неверниците не искат.......

Comment

Браво адаш!!!!
                                Ако се разтърсиш малко поне 2-3 пъти съм писал тук и в други теми,,Четете Раковски...."......ама те неверниците не искат.......

Е те го... да четат... неща дето преди почти 160 години ги е писал човека, а те сега ги откриват... съвременните откриватели...

Comment

Working...
                                X