Известие

Collapse
No announcement yet.

Карти за отстъпка при бензиностанции Еко - вече само КЕШ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Карти за отстъпка при бензиностанции Еко - вече само КЕШ!

Току що заредих и се опитах да платя с карта (дебитна) и да използвам картата на Еко за отстъпка, на която пише www.clubalfaromeo.com

Човека ми каза, не може! Само в брой! От скоро било това. Някой знае ли нещо? Преди нямаше такъв проблем. Защо я правят тази цигания?

Аз лично доста ще помисля дали да зареждам при тях вече, защото с кредитната ми карта ползвам cashback и безлихвен период. Ако трябва да тегля с кредитна от банкомат, лихвите и таксите са огромни. А от дебитната ако тегля (и да се разкарвам да банкомата, защото радко нося в брой толкова пари) ще плащам лихва по овердрафта. Или ще губя лихва по сметката в най-добрия случай.

Отстъпката от 5 стотинки е добра, но отношението на Еко в случая адски ме дразни!

РЕДАКЦИЯ
    В крайна сметка Еко се съгласиха да възстановят смесените плащания с карти считано от 01.12.2011г.
    Last edited by avok00; d.m.y г., 10:41. Основание: Проблема е решен!

питай колегата fiore
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от avok00 Покажи съобщение
      Току що заредих и се опитах да платя с карта (дебитна) и да използвам картата на Еко за отстъпка, на която пише www.clubalfaromeo.com

Човека ми каза, не може! Само в брой! От скоро било това. Някой знае ли нещо? Преди нямаше такъв проблем. Защо я правят тази цигания?

Аз лично доста ще помисля дали да зареждам при тях вече, защото с кредитната ми карта ползвам cashback и безлихвен период. Ако трябва да тегля с кредитна от банкомат, лихвите и таксите са огромни. А от дебитната ако тегля (и да се разкарвам да банкомата, защото радко нося в брой толкова пари) ще плащам лихва по овердрафта. Или ще губя лихва по сметката в най-добрия случай.

Отстъпката от 5 стотинки е добра, но отношението на Еко в случая адски ме дразни!
      Смени си бензиностанцията - например с тази чиито горива ползва Ферари във F1.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Смени си бензиностанцията - например с тази чиито горива ползва Ферари във F1.
        Да ида може би до Швейцария да сипя?

Comment

Еко го обявиха официално това, още поне преди 2-3 месеца...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Отдавна е това и не е само на ЕКО. На ЛукОйл също не може.
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Еко го обявиха официално това, още поне преди 2-3 месеца...
              А това само за clubalfaromeo.com картите ли се отнася или за всички други карти ПРИЯТЕЛИ на Еко? Защото доскоро имах такава друга пак синя, но без надпис clubalfaromeo.com и с нея съм зареждал с карта?

Comment

Думата "до скоро" е най-важната в цялото ти питане... по принцип обявиха, че важи за всички.
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                  Думата "до скоро" е най-важната в цялото ти питане... по принцип обявиха, че важи за всички.

Мда, благодаря за инфото. Моята кредитна карта има 2% cashback което си е точно колкото отстъпката на Еко. Ще гледам все пак да ползвам картата на Еко и да плащам в кеш когато мога, все пак отиват пари за клуба доколко разбрах. Но няма да е винаги. Еко явно са решили, че печалбата им е малко ама да не вземат и клиентите им да намалеят

Comment

Ами тоя кеш бек от къде идва според теб?

Като си отговориш на този прост въпрос ще разбереш защо Еко няма далавера да плащаш с карта.

П.С. за тия два процента сте готови човек да убиете Друго си е с кешовицата в джоба... Хич не ми ги хвалете тия кредитни карти.
                    Lexus IS200

Comment

Ами и аз много се издразних от това. Плащал съм винаги с карта. Все пак колите ми горят повечко и не е нормално винаги да нося по 200 лева. А ако ми трябва кеш за друго и лимита ми е изчерпан за кеш ?
                      Освен това като плащам с кредитната катрта например ми банката ми дава(връща) още 1,5% от платените с картата суми.
                      Например зареждам 100 лева до сега вземах 2,10 лева отстъпка от ЕКО + 1,50 лева от картата (сега губя тези 1,50 лева, а на всичкото отгоре плащам такса теглене от дебитна - от кредитната не помислям да изтеглям защото теглене от банкмат е минимум 5 лева)
                      Единственото обяснение за изискването за КЕШ е че ЕКО въртят някакви допълнителни (не до там законни) количества....или знам ли. Ако кажат , че искат да избегнат такси за транзакциите ...не звучи правдоподобно , защото таксите за КЕШ в банката са за броене, внясяне в брой за ЮЛ (това заради инкасо дейностите) - та общо взето се равняват нещата.

Та май вече ще мисля къде ще зареждам
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                        Единственото обяснение за изискването за КЕШ е че ЕКО въртят някакви допълнителни (не до там законни) количества....или знам ли. Ако кажат , че искат да избегнат такси за транзакциите ...не звучи правдоподобно , защото таксите за КЕШ в банката са за броене, внясяне в брой за ЮЛ (това заради инкасо дейностите) - та общо взето се равняват нещата.

Та май вече ще мисля къде ще зареждам

Помисли пак от къде идва кеш бек бонуса

Подсказка- търговеца си плаща за удоволстието на клиента да плаща с карта.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Помисли пак от къде идва кеш бек бонуса

Подсказка- търговеца си плаща за удоволстието на клиента да плаща с карта.
                          Е това повечето хора не го знаят... ако нямах приятели да се занимават с търговия и да се борят с банки за ПОС терминали за дебитни и кредитни разплащания и аз нямаше да го знам.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Да ида може би до Швейцария да сипя?
                            Не има напредвид да зареждаш на Шел
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Е това повечето хора не го знаят... ако нямах приятели да се занимават с търговия и да се борят с банки за ПОС терминали за дебитни и кредитни разплащания и аз нямаше да го знам.
                              Истината е, че никой, който не се занимава с търговия или не е "наблизо" с ПОС-вете не го знае това, защото банките имат условие да не се ограничават картовите разплащания за сметка на кешовите и да не се афишира разликата между тях от търговеца. А дефакто всеки търговец плаща кеш-бека на клиентите си. Няма на света банка която да се прекара
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                              X