Известие

Collapse
No announcement yet.

Жалба срещу лекар - къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
    Къде са тези 100% пазарни принципи?
    Как в тия принципи се вписват ежемесечните удръжки от работните заплати на работещите в тая държава? Като са 100% пазарни защо плащам аз и всички останали минимум по 2 пъти за едно и също нещо? Защо лекар работещ в медицинско заведение, което се издържа от здравните вноски на всеки работещ в тая държава има право на частна практика и злоупотребява безнаказано със служебното си положение? ....

Ей такива "неудобни" въпроси мога да задавам до утре ама няма кой да отговори поради ред причини!
    Да започна аз ...
    Вписват се в солидарния принцип, ако не ти харесва - стани и кажи най-накрая - такова нещо като безплатен обяд няма, медицина още повече.
    Не плащаме 2 пъти повече, плащаме за други които не плащат, за политици, за свои хора по веригата НЗОК, фармацевтични компании, МЗ и т.н.
    До болниците и лекарите стигат трохите...
    Радвай се, че и толкова има, защото Медицинска Академия София има отделения които вече се разпадат от липса на пари.

Вместо да погледнеш нагоре и да видиш истинските виновници, много е лесно да са ти виновни анблок лекарите, учителите, шофьорите, пожарникарите и т.н.
    Скоро ще останем съвсем без медицина в цели области и отрасли, ще плащаш само за ония по веригата, тогава пак ще си поговорим.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Да започна аз ...
      Вписват се в солидарния принцип, ако не ти харесва - стани и кажи най-накрая - такова нещо като безплатен обяд няма, медицина още повече.
      Не плащаме 2 пъти повече, плащаме за други които не плащат, за политици, за свои хора по веригата НЗОК, фармацевтични компании, МЗ и т.н.
      До болниците и лекарите стигат трохите...
      Радвай се, че и толкова има, защото Медицинска Академия София има отделения които вече се разпадат от липса на пари.

Вместо да погледнеш нагоре и да видиш истинските виновници, много е лесно да са ти виновни анблок лекарите, учителите, шофьорите, пожарникарите и т.н.
      Скоро ще останем съвсем без медицина в цели области и отрасли, ще плащаш само за ония по веригата, тогава пак ще си поговорим.
      Т.е. да разбирам, че за теб е абсолютно нормално и морално някой да краде под всякаква форма от работното място, което се финансира от държавната система (пък била тя прогнила и пропита от корупция), като се оправдава, че и другите правят така? Нормално и морално е за теб докато си на работа в медицинско заведение, финансирано пак от тая система, да искаш да ти се заплати на ръка за да си свършиш работата, за която получаваш заплата (колкото и мизерна да е тя)?

И моля те престани с изказванията от типа "който не е с мен значи е против мен" или "кой не скача е червен"!

Лекар специалист, който си знае колко му е "багажа" аз си мисля, че може да се отдаде само на частна практита, а не да смуче като пиявица клиенти (да клиенти а не както лицемерно ги наричат пациенти) от държавната служба за частната си практика!

Нееднократно съм го заявявал и с риск да се повторя ще го напиша отново: Аз беден лекар не познавам! Обаче познавам доста некадърни такива!
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Т.е. да разбирам, че за теб е абсолютно нормално и морално някой да краде под всякаква форма от работното място, което се финансира от държавната система (пък била тя прогнила и пропита от корупция), като се оправдава, че и другите правят така? Нормално и морално е за теб докато си на работа в медицинско заведение, финансирано пак от тая система, да искаш да ти се заплати на ръка за да си свършиш работата, за която получаваш заплата (колкото и мизерна да е тя)?

И моля те престани с изказванията от типа "който не е с мен значи е против мен" или "кой не скача е червен"!

Лекар специалист, който си знае колко му е "багажа" аз си мисля, че може да се отдаде само на частна практита, а не да смуче като пиявица клиенти (да клиенти а не както лицемерно ги наричат пациенти) от държавната служба за частната си практика!

Нееднократно съм го заявявал и с риск да се повторя ще го напиша отново: Аз беден лекар не познавам! Обаче познавам доста некадърни такива!
        И колко частни клиники могат да оцелеят с това мислене?
        10 ... 20, в София и 1 - 2 в големите областни градове.
        Дали ще има място навреме и за ония дето могат да си платят?
        Не напразно посочих състоянието на МА - не са я довели до там лекарите и сестрите.
        Че и бил лекаря крадял... ами като го убеждава кой как го види, че е редно да крадат всички над него и около него?!?
        Изобщо ви се чудя на мисленето, ние (като общество) искаме да гепим, ама за другите не може.
        Не моето мислене е анблок срещу гилдии!
        Помнете притчата - каквото посеем, това жънем...
        Разделяй и владей!

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          И колко частни клиники могат да оцелеят с това мислене?
          10 ... 20, в София и 1 - 2 в големите областни градове.
          Дали ще има място навреме и за ония дето могат да си платят?
          Не напразно посочих състоянието на МА - не са я довели до там лекарите и сестрите.
          Че и бил лекаря крадял... ами като го убеждава кой как го види, че е редно да крадат всички над него и около него?!?
          Изобщо ви се чудя на мисленето, ние (като общество) искаме да гепим, ама за другите не може.
          Не моето мислене е анблок срещу гилдии!
          Помнете притчата - каквото посеем, това жънем...
          Разделяй и владей!

И ти к'во гепи? 'щото аз за 20 години работа с ръка на сърцето мога да кажа че съм си плащал на 100% данъците и не съм гепил нищо. И като такъв искам адекватно медицинско обслужване! Когато не могат от съответните държавни органи, на които им плащам месечната си лепта (и те уверявам, че тя е на максималният осигурителен праг от доста години насам) да ми осигурят като ми се наложи нужното обслужване, съвсем логично нямам желание да продължавам да поддържам прогнилата система и да нося на гърба си крадливите комплексари Иван, Петкан, Драган които държат да се обръщат хората към тях с "докторе"!

Гарантирам ти че в момента в който се хванат 20-30 такива като Ваньо, Петко и Драго в престъпна небрежност, кражби, изнудвания и т.н., като им се спрат лекарските права и им се забрани до живот да практикуват. Като им се наложи да ходят по строежите същите тия "докторчета" за да се издържат, ще им дойде акъла в кратуните на остатъка от т.нар. "гилдия".

Това е принципа на пазарната икономика. Един човек като се компрометира на работното си място и го изгонят другите работодатели сериозно се замислят дали да го наемат! В момента обаче това не важи за хора от "гилдията" понеже те са "богопомазани"!

Comment

• Не искам да ви притеснявам в задълбочените анализи, но само да ви подхвърля един факт - в Англия трябва да си запишеш час за личния лекар 3 дни предварително.
            Продължават да лаят някои хора по нашите лекари - това засилва още повече изнасянето им полека-лека към Англия и други западноевропейски държави.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Олди, доразвий разказа за Англия плийс!

Понеже се самоопределям в групата на "лаещите", поемам вината за "изнасянето на лекарите" за икономическата криза, за парниковият ефект, за корупцията и слабоумието на управниците ... абе поемам вина - всякаква!

Comment

Олди, доразвий разказа за Англия плийс!

Понеже се самоопределям в групата на "лаещите", поемам вината за "изнасянето на лекарите" за икономическата криза, за парниковият ефект, за корупцията и слабоумието на управниците ... абе поемам вина - всякаква!
                Може би хора които са живели или живеят в момента биха могли по-добре да разкажат - друго, което знам е, че при приемане в Бърза помощ се полагат адекватни грижи за пациента, придружени с необходимото отношение без оглед на раса, пол, възраст независимо дали има, или няма осигуровки.Отношения лекар-пациент са поставени на друга основа и тези отношения се изграждат с години, но до голяма степен зависят от системата на здравеопазването. Както почти всичко, тази система е сбъркана у нас. Здравеопозване се прави с пари и правилното им разпределяне - това при нас е тотално извратено.Рибата се вмирисва от главата, а се чисти от опашката - колкото и да чистим, главата остава и тя смърди. Никое правителство няма смелостта да постави здравеопазването като национален приоритет.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

И ти к'во гепи? 'щото аз за 20 години работа с ръка на сърцето мога да кажа че съм си плащал на 100% данъците и не съм гепил нищо. И като такъв искам адекватно медицинско обслужване! Когато не могат от съответните държавни органи, на които им плащам месечната си лепта (и те уверявам, че тя е на максималният осигурителен праг от доста години насам) да ми осигурят като ми се наложи нужното обслужване, съвсем логично нямам желание да продължавам да поддържам прогнилата система и да нося на гърба си крадливите комплексари Иван, Петкан, Драган които държат да се обръщат хората към тях с "докторе"!

Гарантирам ти че в момента в който се хванат 20-30 такива като Ваньо, Петко и Драго в престъпна небрежност, кражби, изнудвания и т.н., като им се спрат лекарските права и им се забрани до живот да практикуват. Като им се наложи да ходят по строежите същите тия "докторчета" за да се издържат, ще им дойде акъла в кратуните на остатъка от т.нар. "гилдия".

Това е принципа на пазарната икономика. Един човек като се компрометира на работното си място и го изгонят другите работодатели сериозно се замислят дали да го наемат! В момента обаче това не важи за хора от "гилдията" понеже те са "богопомазани"!
                  Искаш го на неправилното място...
                  Все едно ако някой ти открадне парите от дебитната карта, да хулиш продавачите в магазина, че не искат да ти дадат стоката.
                  Гилдията та гилдията, спри се малко... щото вече повече напускат от колкото се изучават.
                  А колкото по-малко остават, толкова по-малко качество и избор ще има, ти искаш и права да отнемат.
                  Ако имаш конкретен проблем с конкретен лекар си има канали за това, не се хвърляй на ангро.
                  Щото тази нагласа и това мислене пораждат ответно... а от това полза няма.

И аз съм на максималния, от касата почти нищо не съм видял от тогава.
                  За пореден път казвам, ти внасяш ... друг ползва (дали неосигурен, дали Софарма, дали НЗОК/РЗОК или ББ/Дянков които си позволиха да национализират резерва на НЗОК събран точно от тия вноски) ... ако не ти харесва, не ти харесва системата, не е виновен лекаря, че парите ти изчезват другаде.

А "обвинението" в кражба ще го приема за ирония

Comment

• Полиция и спецчасти спасиха лекари от линч

Полицейски патрули и екип на специализираното звено за борба с безредиците предотвратиха саморазправа на група роми с лекари в благоевградската болница през изминалата нощ, съобщи БНР.
                    До намесата на спецчастите се стигнало заради смъртта на 56-годишна жена от ромски произход и реакцията на близките й, които се опитали да нахълтат в кардиологичното отделение, за да "линчуват" дежурния екип.

„Жената е приета около 2.30 часа с оплаквания от задушаване и болки в сърдечната област. Дежурните лекари са направили всичко необходимо, за да я спасят, но тя е починала. За съжаление, причината не е в адекватността и бързата намеса на лекарските екипи, а нещастен летален изход”, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от "Фокус".

Разбирайки за смъртта на майка си, синовете на починалата извикали свои роднини пред болницата. Групата се опитала да нахлуе в отделението, за да "разчекнат" дежурния лекар, съобщи местният сайт Е-79. Медиците обаче успели да натиснат паник-бутона.

Източник:http://dnes.dir.bg/news/mvr-romi-lek...-11028859?nt=4

Ето пример, докъде води внушението предизвикващо масова психоза, че видиш ли, лекарите са сатрапи, които мислят само за пари и постоянно, чрез своята небрежност предизвикват смъртни случаи сред своите пациенти.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Working...
                    X