Поредната дето не си е платила за "избор на екип"....всичко за пари направиха тия схеми скапаните гадове, интересно не мрът ли така циганетата с майките си, бас държа че ги обслужват качествено, щото като се събере половината махала пред родилното и линча е сигурен......а нас кучета ни яли, кой знае колко случай има по малките градове дето медиите не ги съобщават.......
Известие
Collapse
No announcement yet.
Жалба срещу лекар - къде?
Collapse
X
-
Май месец прибира се дъщерята от ескурзия до Бургас и вечерта се оплака от болки в корема.Водя я в спешния кабинет който обслужва нощем пациенти на нийното джипи, викат нещо е яла ще и мине.Посред нощ обаче се събуждам, вика ме детето, прежълтяло, много го боли.Качих я в колата и в спешния център, докотрката говори нещо с нея, поиска консулт с гинеколог.Дойде една взе я прегледа я, обяснява че било киста на яйчника, нормално било при жените да на се притесняваме, ако не и мине до ден да я потърсим в частния и кабинет, щяла да я прави нещо по нов метод през корема, само тя във Варна имала такава апаратура...Докат излизаме мисля аз, не ми ареса тоя отговор, имал съм възпален апендицит, съмняваше ме нещо.Дежурната дето я прие гледа,гледа и вика - дайте да направим един консулт и с коремен хирург, да сме спокойни.Еми човека докато я прегледа и каза да събират екип за спешна операция.След операцията каза било въпрос на часове да се пукне.Викна оная гинеколожка кво я напрай само - не е истина.Какво е пречело туй момиче да го приемат за всеки случай, щеше да е живо - сега две деца без майка.А на мен пари не ми искаха, но взех едно хубаво уиски на доктора и бонбони на жената дето поиска втори кансулт.Пари не им дадох да не се учат така.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеНякои хора казват "Истината боли." А иначе дай още. Чудно колко ли още епитети ще отнеса от ЕнтелЕгенцията?
Шах:
И преди малко мат:
Лека нощ от дълбоката провинция!
Ваш умопомрачително слабоумен и некомпетентен Селинджър!
П.С. Ти му казваш, че се е наакал, а той ти обянснява колко приятен е аромата!, както вие от името на лекарите, приемате лично нападките срещу издънилите се "лекари", така и ние пациентите ви, приемаме лично всяка смърт на невинен човек, причинена от немарливост, безхаберие, небрежност, некадърност и алчност!
Няма адекватни и независими разследвания и съответните наказания, на наистина заслужаващи такива и затова го отнася цялата гилдия.
Докато прикривате и закриляте виновните(когато наистина ги има) ще бъдете недолюбвани и "хранени".
Естествено на всеки "ЕнтелЕгентен", както сам се изразихте, човек, му е ясно че пак той ще е потърпевшият, налагайки му се да се лекува.
Хайде бъдете здрви и вие, той Господ си знае работата, за разлика от мнозина от вас.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеКолега шахматист, както вие от името на лекарите, приемате лично нападките срещу издънилите се "лекари", така и ние пациентите ви, приемаме лично всяка смърт на невинен човек, причинена от немарливост, безхаберие, небрежност, некадърност и алчност!
Няма адекватни и независими разследвания и съответните наказания, на наистина заслужаващи такива и затова го отнася цялата гилдия.
Докато прикривате и закриляте виновните(когато наистина ги има) ще бъдете недолюбвани и "хранени".
Естествено на всеки "ЕнтелЕгентен", както сам се изразихте, човек, му е ясно че пак той ще е потърпевшият, налагайки му се да се лекува.
Хайде бъдете здрви и вие, той Господ си знае работата, за разлика от мнозина от вас.
Лекарите не могат сами да създават условия за нормално общуване с пациента.
Някой е решил, че медицината е бизнес и е създал условия за създаване на "бизнес среда" в сферата на здравеопазването - голяма грешка.
Лекарите не могат сами да управляват тези процеси. Пациентите също.
Виновни са тези, които направиха от лекарите търговци, а от медицината бизнес. В здравеопазването конкуренцията създава хаос. И в последния случай става дума за претоварване на една болница като Шейново. А там лекарите се борят за всяка родилка, независимо дали мога да я поемат или не.
Това се случва и в образованието и в културата."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеВзаимоотношенията лекар-пациент се регулират от друга институция.
Лекарите не могат сами да създават условия за нормално общуване с пациента.
Някой е решил, че медицината е бизнес и е създал условия за създаване на "бизнес среда" в сферата на здравеопазването - голяма грешка.
Лекарите не могат сами да управляват тези процеси. Пациентите също.
Виновни са тези, които направиха от лекарите търговци, а от медицината бизнес. В здравеопазването конкуренцията създава хаос. И в последния случай става дума за претоварване на една болница като Шейново. А там лекарите се борят за всяка родилка, независимо дали мога да я поемат или не.
Това се случва и в образованието и в културата.
Чии свидетелски показания са необходими, за доказване на вина у някой лекар, при наличие на лекарска грешка? Кой е компетентен да сигнализира за грешка и грешна практика забелязвайки я у колега? Трудно се доказва вина в такава сфера, без съдействие на работещи в сферата.
Това имам предвид под закриляне и прикриване.
п.п.
А точно в Шейново почти преди година и половина жена ми мина през подобна ситуация, за щастие не с такъв край!
Няколко пъти я връщаха вкъщи с две коренно противоположни мнения на преглеждащи специалисти.
Сутринта преглеждащата лекарка казва : прибери се и се приготви за приемане след обяд.
След обяд другата смяна вече е започнала и при отговор "не" на въпроса имаме ли екип ни изпращат вкъщи, че било рано.
На следващата сутрин отиваме пак и съответно е другата лекарка, която абсолютно учудена че не са я приели ни казва какво да кажем и "излъжем" за да я вземат веднага!!!
Следва назначаване на секцио за следващ ден и вечерта след мъки, които само жена ми си знае се назначава секцио по спешност. Чакане до последния момент да си избереш и платиш за екип! Ако не я бяха приели по настояването и със съдействието на едната лекарка(без каквито и да е било рушвети), не ми се мисли в коя статистика щяхме да сме.
Тогава, взаимоотношението лекар-пациент какво щеше да е, лично или теоретично?
Не ми се ще да продължавам...ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеОбичаш да се повтаряш и точно това имах предвид преди време, в една друга тема, като казах че натрапваш мнението си. Написал съм горния си пост, знаейки за това, което току що ти написа и съм абсолютно съгласен с него. Но...
Чии свидетелски показания са необходими, за доказване на вина у някой лекар, при наличие на лекарска грешка? Кой е компетентен да сигнализира за грешка и грешна практика забелязвайки я у колега? Трудно се доказва вина в такава сфера, без съдействие на работещи в сферата.
Това имам предвид под закриляне и прикриване.
п.п.
А точно в Шейново почти преди година и половина жена ми мина през подобна ситуация, за щастие не с такъв край!
Няколко пъти я връщаха вкъщи с две коренно противоположни мнения на преглеждащи специалисти.
Сутринта преглеждащата лекарка казва : прибери се и се приготви за приемане след обяд.
След обяд другата смяна вече е започнала и при отговор "не" на въпроса имаме ли екип ни изпращат вкъщи, че било рано.
На следващата сутрин отиваме пак и съответно е другата лекарка, която абсолютно учудена че не са я приели ни казва какво да кажем и "излъжем" за да я вземат веднага!!!
Следва назначаване на секцио за следващ ден и вечерта след мъки, които само жена ми си знае се назначава секцио по спешност. Чакане до последния момент да си избереш и платиш за екип! Ако не я бяха приели по настояването и със съдействието на едната лекарка(без каквито и да е било рушвети), не ми се мисли в коя статистика щяхме да сме.
Не ми се ще да продължавам...
Ако поне малко разбираше от медицина щеше да знаеш, че това не е точна наука и че тук неизвестните са толкова много, че трябва да си измислен телевизионен гений, като д-р Хаус, за да успяваш да анализираш всичко и всеки път.
Радвам се, че си съглсен с мен.
п.п. Вещите лица в съда трябва да са лекари, ако това касае медицински въпрос, автотехници, ако казусът засяга автомобилен въпрос, строителни технци, ако казусът е от строително естество. Правилата са за всички групи специалисти.
Трудното доказване на вина при медиците не е свързано с това, че те се прикриват едни други, а с това, че материята на медицната е трудна и непозната област.
Повечето грешки имат организационен произход, а не медицински такъв.Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:14."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЧакане до последния момент да си избереш и платиш за екип! Ако не я бяха приели по настояването и със съдействието на едната лекарка(без каквито и да е било рушвети), не ми се мисли в коя статистика щяхме да сме.
Не ми се ще да продължавам...
Въпреки че от 16 години не съм ползвал услугите на лекар, около мен има доста хора който често пребивават насам и натам по тия заведения, имаме 2 лекари в рода, и като понаучих как са нещата, разбирам защо из медицинското съсловие хората изглеждат и се държат като катили, все едно пациентите са некви дразнители..........
Наскоро на едно аверче жената раждаше, човека я вкара в частна клиника, 2-3 дена преди събитието, гледаха я като принцеса, разправяше ми после че не й се е прибирало чак........."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеКолега шахматист, както вие от името на лекарите, приемате лично нападките срещу издънилите се "лекари", така и ние пациентите ви, приемаме лично всяка смърт на невинен човек, причинена от немарливост, безхаберие, небрежност, некадърност и алчност!
Хайде бъдете здрви и вие, той Господ си знае работата, за разлика от мнозина от вас.
Нещо се обърка май!?Last edited by CBET; d.m.y г., 21:08.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение...
Ако поне малко разбираше от медицина щеше да знаеш, че това не е точна наука и че тук неизвестните са толкова много, че трябва да си измислен телевизионен гений, като д-р Хаус, за да успяваш да анализираш всичко и всеки път.
...
Повечето грешки имат организационен произход, а не медицински такъв.
По последния линк, който сложих нещо да ни обясниш какво точно организационно има в това?
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеНещо се обърка май!?ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Не се опитвайте да плюете против хората, които се опитват да ви лекуват, въпреки сбърканата система на здравеопазване, която е поредния безотговорен екперимент.
От друга гледна точка - направете си сметка колко пари сте дали за колите си и колко за здравето си.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Да го напиша и тук...
Рибата мирише от главата.
Слогани от рода на - лекарски геноцид освен, че са неверни... работят срещу каузата ви.
Хващат емоциите, но вредят.
Разделяй и владей отдавна е главния почин да се контрират всички опити за промяна не само в тази област.
А се контрират защото ще издиша популисткия балон - безплатно здравеопазване, ще се стигне до криза с малцинства, ще се наложи още социалистически разсъждаващия българин да осъзнае, че не може да иска хем без пари, хем качествено и на ниво... а тогава воя ще е несравним с това което пораждат извращенията на системата.
И за да не е само празни приказки, помислете в/у следното:
- Демонополизация на лекарския съюз.
- Демонополизация на НЗОК.
- Твърда осигурителна вноска гарантираща минимум здравни услуги + допълнителни индивидуални осигурителни пакети.
- Държавно финансиран минимален здравен пакет за социално слаби, специални болници/клиники в които да се ползва този пакет, като в тях се обучават специализанти.
- Премахване на личните лекари, не сме достатъчно богато общество да си позволим подобна система. Участъковите/регионалните екипи са по-удачни за първоначална диагностика от НЗОК секретарките които имаме в момента.
Само това горе стига за да премахне куп недоразумения като направления, клинични пътеки, избори на екипи, разкарване на болни от болница в болница, отказ от прием и т.н. които напоследък стават главните причинители на фатални изходи.
Да не говорим, че ще срути гнилата система из основи...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Царя Симеончо, може да е тъпо копеле, но още в началото имаше идеи да се създадат няколко фонда/Здравни каси/ за да има конкуренция, но като знам какви картелни споразумения има примерно между мобилните оператори, оптимистично е да се очаква нещо различно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеИма разлики има, дори в момента който има допълнително осигуряване може да ги види.
Ако само викаме не и линч... няма да стане по-добре.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Какво да кажа...
Ей последния случай с родилката... трагедията е пълна.
Но какво се получава като се обади министъра:
По повод обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води, Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.
В друга държава тоя щеше да е първия пътник след подобно изказване.
Правилата ги налагат министерството и НЗОК, не може министъра да обвинява лекарите, че не работят в противоречие със същите.
Като вижда очевадното, че системата не работи, да беше променил нещо... вместо да дрънка подобни нелепици.
Не... даже пренасочиха средства на НЗОК.
А лекаря ако я приеме, от джоба си ли ще плати глобата която ще им тресне НЗОК под одобрителния поглед на същия тоя министър?
Или ще вдигне ръце докато го уволняват... а после болницата ще се чуди от къде да съкрати разходите, че да компенсира глобите.
Системата е извратена, лекарите имат избора - да си ходят или да се извратят и те... а с манталитета на преклонената главица, малко си тръгваха.
Но напоследък стават все повече.
И всяко пренасочване на натиска от системата към лекарите ще води до нови и нови напускания, било към фармацевтични фирми, било към чужбина.
Познайте кои ще останат, вече крайно извратилите се, както и крайно некадърните.
Едит:
За допълнителното осигуряване... там няма клинични пътеки, няма лимит за изследвания или процедури.
Няма подобни безумни правила за прием и лечение.
Може да има други, но още не съм видял такива безумия като правилата на МЗ и НЗОК.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment